Jak oloupat brambory

Brambory uvařte ve slupce do měkka. Podle velikosti brambor to vždy trvá 30 - 45 minut. Uvařené brambory přelijte studenou, ideálně ledovou vodou. Brambory tak zchladíte, vy si při loupání nepopálíte ruce a navíc půjdou mnohem lépe loupat. Slupku opatrně a lehce v půlce malým nožíkem nařízněte, aby jste ji narušili. Dávejte si pozor, aby jste nepoškodili celou bramboru. Ta by se vám totiž mohla později přelomit a drolit na malé kousky. Poté už jen stačí prsty z brambory její obal sloupnout, nemusíte použít žádný nůž nebo škrabku. Pokud máte nové brambory, jejichž slupka bývá dost často příliš tenká, než aby se dala loupat, můžete brambory zbavit slupky tím, že je oškrábáte drátěnkou.

Recept na bramborový salát s vejci najdete zde. 

Mohlo by vám zachutnat