Kakaovo-kávový moučník

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 340
      g polohrubá mouka
    • 110
      g kakao
    • 220
      g máslo
    • 380
      g cukr krupice pripadne moucka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 220
      g bílý jogurt plnotucny neslazeny
    • 280
      ml černá káva
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička sůl
    • hnědý rum ci jiny liker

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jako první si uvaříme dobrou silnou černou kávu a necháme vychladnout.
2
Do mísy prosejeme mouku, kakao, prášek do pečiva a sodu. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, jedno po druhém přimícháme vejce, přidáme vanilkový cukr a lžičku soli. Po částech přimícháme směs mouky a jogurt, nakonec vmícháme kávu. Menší množství kávy můžeme nahradit rumem či jiným likérem (250 ml kávy + 30 ml rumu). Vznikne nám hladké tekuté těsto, které vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané otevírací dortové formy (průmer 28 cm). Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C po dobu 50-60 minut (přesvědčíme se špejlí, zda je moučník hotov), na povrchu moučníku by se nám měly vytvořit praskliny. Necháme vychladnout ve formě. Konečná konzistence těsta je hutná a zároveň velmi jemná, podávat můžeme samostatně nebo s přídavkem čerstvě našlehané šlehačky.
3
Dbáme, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu, např. káva nesmí být vařící a jogurt nesmí být studený.

Komentáře k receptu

  • Jitka Boháčková
    Jitka Boháčková |

    28. 3. 2012 07:42

    Jednoduchá a dobrá buchta.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: