Kakaovo-ořechové slzy s krémem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 180 minut
počet porcí: 50 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 320
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo změklé
    • 160
      g moučkový cukr
    • 160
      g mleté vlašské ořechy
    • 40
      g kakao
  • Krém
    • 200
      g máslo změklé
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1,5
      lžíce kakao dle barvy krému, cca
  • Poleva
    • čokoládové kaštany
    • bílá čokoládová poleva
    • máslo kousek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, másla, moučky, kakaa a ořechů si vypracujeme těsto. Necháme ho do druhého dne uležet v chladu. Toto těsto není řidké, spíše drobivé, ale tak to má být! Pokud vám nedrží přidejte maximálně jednu lžíci vody. Z těsta si odebíráme kousek, který vyválíme přes folii (igelit), aby se netrhal na tloušťku cca 3 - 4 mm.
2
Tvořítkem vykrajujeme slzičky (nebo i jiné tvary) a dáváme je na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě cca 10 minut (dle trouby), pak necháme vychladit.
3
Krém: máslo utřeme s cukry do pěny, pak dle barvy důkladně vmícháme kakao.
4
Máslový krém dáme do cukrářského sáčku a na polovinu slziček nandáme krém. Druhou polovinou slziček přikryjeme a dáme vychladit. Rozehřejeme si polevu z kaštanů a ořechu másla rozehřátých v parní lázni, kterou nanášíme lžičkou na vrchní kolečka. Na polevu kápneme bílou polevu, kterou libovolně hrotem párátka rozprostřeme do stran, necháme opět ztuhnout a uložíme po ztuhnutí v chladu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: