Rýžový nákyp s meruňkami

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,8
      l mléko
    • 200
      g rýže
    • 110
      g máslo
    • 130
      g cukr
    • 3
      ks žloutek
    • citronová kůra
    • vanilka
    • 3
      ks sníh z bílku
    • meruňkový kompot

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vařícího mléka dáme máslo, cukr a přebranou vypranou rýži, kterou uvaříme doměka. Kaši necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme citronovou kůru a vanilku, vychladlou rýžovou kaši a z bílků tuhý sníh.Při vmíchávání sněhu přidáme i scezené ovoce. Pečeme 1 hodinu.Nákyp je možné před servírováním ještě polít kompotovou šťávou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martina sedlackova
    Martina sedlackova |

    27. 5. 2016 07:27

    Mnam mnam.moc nam chutna!!

  • Simča
    Simča |

    28. 9. 2014 13:43

    Výborný recept. Doma se osvědčil... :-)

  • Julietka
    Julietka |

    10. 9. 2014 15:02

    vyborny recept :-* :-)

  • Ilona L.
    Ilona L. |

    16. 2. 2014 18:44

    Nákyp úžasný :-P Vařila jsem ho poprvé a všem moc chutnal ;-)

  • racer
    racer |

    6. 4. 2013 11:39

    ...já vařívám tu rýži v mléce pouze se špetkou soli. Máslo a cukr se žloutky přidávám vyšlehané až do schlazené uvařené rýže. Záleží na chuti, ale špetka soli v rýži vypíchne tu sladkost žloutků a kyselost meruněk. :-\ ;-)

  • bzuk
    bzuk |

    8. 12. 2012 13:20

    Kolik másla kam? to v receptu není...

  • Thor
    Thor |

    1. 11. 2011 11:32

    delal jsem jej tedy podle sebe,ale ted se divam, ze recept i navod na pripravu mame skoro stejny :) pridavam foto

  • miisicka
    miisicka |

    27. 9. 2011 19:40

    skvělý - jako vánek - nahoru jsem ještě dala sníh z bílků a posypala moučkovým cukrem, který vytvořil krustičku, fakt skvělé!

  • angelika
    angelika |

    27. 8. 2011 17:46

    vborny opravdu mnamka :-P

Poslední navštívené:

Abecední seznam: