Rýžový nákyp s mandarinkami

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Formu na nákyp důkladně vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Rýži spaříme a necháme okapat. Zalijeme mlékem a vaříme doměkka.
2
Necháme vychladnout a vmícháme vejce ušlehané do pěny, med a citronovou šťávu.
3
Vrstvu této hmoty navršíme do formy a poklademe kompotem, potom přikryjeme další vrstvou rýže a zvolna pečeme v troubě.
4
Na talíři poléváme šťávou z kompotu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Luboš
    Luboš |

    19. 10. 2016 22:44

    Děláš to špatně vlasto :-\

  • Vlasta
    Vlasta |

    7. 2. 2015 21:09

    Já dělám rýžový nákyp takto - do 1 litru mléka rozmíchám 2 celá vejce, naliji do pekáčku, který se nevymazuje, pak přidám 6 vrchovatých lžic rýže, 5 lžic cukru kr., a máslo nebo Heru vrchovatou lžíci, promíchám a přidám ovoce - mandarinky, jablka, suš. švestky a pod.,pekáček dám do trouby a asi na 150 stupňů

  • B.K.
    B.K. |

    27. 8. 2014 21:39

    Ofotit (na kopírce)? :-)

  • twiGGy4
    twiGGy4 |

    16. 3. 2014 21:13

    na mléčnou rýži a rýžový nákyp je nejlepší použít rýži kulatozrnou, má drobnější zrníčka

  • ;)
    ;) |

    23. 7. 2013 19:15

    hmmm to je divné to si ten nákyp nemohl/a ofotit a musela tam dát fotku z google prostě amatéři

  • Monča
    Monča |

    21. 9. 2012 16:13

    taky dobrý recept zde (www.databazereceptu.org)

  • MartikK
    MartikK |

    10. 3. 2012 22:03

    Nebylo to špatné, ale více nám chutná rýžový nákyp, kde je uvařená rýže před zapékáním smíchána s utřeným máslem s cukrem a vajíčkem a jako ovoce švestky nebo meruňky. Ale prcek byl nadšen, dokonce si i přidal.

  • Lenka N
    Lenka N |

    14. 11. 2007 21:35

    Vyzkouším a dám vědět :o)

  • Petra Larišová
    Petra Larišová |

    15. 7. 2006 16:10

    Tak jsem zvědavá, co z toho vyleze, teď to tady kuchtím. Uvidíme!

  • M
    M |

    17. 6. 2006 08:39

    ZJe to fakt duper, i kdyz se to tomu obrazku nepodobalo :-D

  • Werunka
    Werunka |

    11. 5. 2006 14:40

    Docela dobrý...Mě to chutnalo a taťka si taky pochvaloval...=o))

  • Janvas
    Janvas |

    7. 3. 2006 12:35

    Bylo třeba více mléka (350-400ml) a doporučila bych o lžíci méně medu. Ovoce je sladké dost. Klidně místo mandarinek i jiné ovoce, dala jsem jablka a rozinky. Jinak jednoduché a chutné.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    9. 2. 2006 15:27

    Rýži přelijeme vařící vodou.

  • Jan Sobotka
    Jan Sobotka |

    9. 2. 2006 15:16

    Co znamena "Rýži spaříme" ??

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    29. 11. 2005 09:38

    Stačí 15 minut.

  • Petsed
    Petsed |

    28. 11. 2005 22:04

    Jak dlouho by se to melo zvolna pect v te troube? Omlouvam se jsem amater...ktereho zacalo bavit vareni :)

  • Lenka Dohnalová
    Lenka Dohnalová |

    14. 5. 2005 17:54

    Na nákyp je dobré použít nejobyčejnější rýži, není vhodná rýže Parboiled.

Abecední seznam: