Rychlý rýžový nákyp

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • rýže
    • jablka
    • cukr
    • skořice
    • rozinky
    • máslo
    • mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži, (asi tak 1 hrnek) několikrát propláchnu vodou a vysypu do máslem vymazané formy (já peču v remosce), přidám dle chuti nastrouhaných jablek, cukr, skořici, rozinky a promíchám. Zaliju mlékem, aby bylo asi na dva prsty nad rýží, navrch dám kousky másla a peču, do měkka a dokud se mléko zcela nevypeče.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Luboš
    Luboš |

    19. 10. 2016 22:44

    Proč rychle pak je to celé na hovno <:-)

  • MJG
    MJG |

    18. 5. 2015 10:29

    Pouzijte kulatozrnou ryzi, na 1hrnek ryze 3 hrnky mleka. A nezapomente spetku soli, bez te je ta ryze nechutna. Pect hodinu zakryte a pak dopect tak pul hodky odekryte. Super jednoduche <3

  • žaneta
    žaneta |

    7. 12. 2014 01:34

    nic moc, ten ze školní jídelny který hledám to rozhodně není.Dělala jsem ze 2 hrnků rýže a vyšlo to tak na 4 porce(jednu obdélníkovou zapíkací mísu). Pekla jsem na 150c přes 2 hodiny. Výsledek zvrchu už to bylo hodně zlatavé tak jsem to vytáhla, ryže byla přesto taková natvrdlá, mlíko jsem musela dolít na 2 prsty ještě 2x,celkem se tedy vypeklo 3x :-(

  • J.K.
    J.K. |

    1. 3. 2014 11:25

    Také to takhle dělám, dobrý recept

  • Mates
    Mates |

    4. 6. 2013 15:19

    slušný :-)

  • KN
    KN |

    15. 12. 2012 09:12

    Opravdu snadný recept a výsledek překvapicě dobrý. Děkuji za něj

  • Michaela
    Michaela |

    12. 10. 2012 10:49

    Mohla bych se zeptat, rýži nejprve uvaříte než ji dáte zapéct? Pořád nedokážu věřit tomu, že by se to uvařilo, jak se to zápéká. :-\

  • Jana K.
    Jana K. |

    12. 3. 2012 13:24

    Překvapivě dobré - vzhledem k náročnosti....

  • Klára K.
    Klára K. |

    28. 8. 2011 16:46

    robila som tento ryžový nákyp. Keď že som v živote ryžový nákyp nerobila, zaujal ma tento s vojou jednoduchosťou.Mojej vnučke, aj jej priateľovi mooooc chutil. Mirka, vďaka za recept.

  • Alena
    Alena |

    27. 7. 2011 11:11

    Před podáváním poleju rozpoštěným máslem a posytu cukrem a skořicí. :-)

  • dodas
    dodas |

    23. 6. 2011 21:06

    Rychlý a výborný!!! žádné zbytečné nádobí:-)Použila jsem meruňky a místo rozinek brusinky.

  • recepty73
    recepty73 |

    17. 10. 2010 13:01

    1*

  • recepty 73
    recepty 73 |

    15. 9. 2010 12:08

    Výborné!...a hlavně-bez haldy špinavého nádobí:-)).Jablka jsem pokrájel na minikostičky.

  • Hana Krupková
    Hana Krupková |

    9. 2. 2009 20:43

    Souhlasím že je to rychlé, levné, krásně to voní, ale vůbec nám to nechutnalo. Nevím, kde byla chyba. Možná málo jablek, možná moc upečené. Manžel to statečně snědl, ale já to ani nedojedla.Díky za nápad, ale už to dělat nebudu.

  • Iva Bednarova
    Iva Bednarova |

    10. 10. 2007 16:57

    tak ja ted zrovna varim obdobu tohoto receptu,ve sklenene pecici mise jsem rozpustila maslo,p[ridala cukr,kdyz se vicemene rozpustil pridala jsem ryzi,zamichala,pridala mleko (na pul hrnku ryze 1.5 hrnku mleka) a pecu.Delam to poprve ale vzhledem k tomu ze takhle akorat naslano delam klasickou prilohovou ryzi (samozrejme mislo mleka vodu0,tak predpokladam ze to bude chutne,Podavat budu s horkym ovocem a slehackou jako dezert.

  • Petra Fojtíková
    Petra Fojtíková |

    2. 10. 2007 14:18

    Já jsem roztrhla varný sáček a vařila to z téhle rýže. Výsledek je fantazie. Jen abych se zavděčila i příteli, musel by recept obsahovat alespoň půlkila masa :)))

  • renata
    renata |

    1. 9. 2007 17:50

    Tento recept je opravdu super. Přiznám se, že jsem měla obavy, jak to dopadne, ale výsledek byl naprosto skvělý - a to i přesto, že jsem nesehnala obyčejnou rýži a vařila to z rýže parboleid.

  • Iveta Patáková
    Iveta Patáková |

    13. 4. 2007 12:39

    Bezva recept, opravdu jednoduchý a chutný dokonce i s meruňkama. Dětem chutnalo.

  • Petra
    Petra |

    18. 2. 2007 00:00

    pri jake teplote se to ma pect?

  • Pavla
    Pavla |

    4. 1. 2007 17:01

    já používám tu úplně nejobyčejnější.

  • Lenka
    Lenka |

    2. 1. 2007 19:39

    Jakou rýži používáte (obyčejnou,předvařenou,...)?

  • Pavla
    Pavla |

    11. 12. 2006 10:23

    dekuji za recept,levný a rychlý,byl hned pryč.

  • Věra
    Věra |

    30. 11. 2006 10:50

    Tento recept mi překvapil svou jednoduchostií. Je to fakt dobrý a krásně to voní.

  • Věra
    Věra |

    30. 11. 2006 10:49

    Zkusila jsem tento recept a moc chutnal. Je fak jednoduchý rychlý a dobrý.....