Rychlý ovocný koláč ze zakysané smetany

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 440
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 200
      g cukr krupice
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 4
      lžíce olej
    • 300
      g zakysaná smetana
    • mléko dle hustoty těsta, jeli třeba
    • tuk
    • čerstvé ovoce dle chuti - jahody, rybíz, borůvky...
    • žmolenka : hrubá mouka, cukr krupice, máslo
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce smícháme v míse s cukry, přidáme olej, smetanu, mouku s práškem do pečiva a řádně promícháme. Pokud jsme měli hodně hustou smetanu, budeme možná potřebovat trochu mléka na zředění těsta.
2
Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, rovnoměrně rozetřeme a na něj poklademe čisté, okapané ovoce. Koláč posypeme žmolenkou(nemusíme) a dáme péct do předehřáté trouby dozlatova - těsto se začne odlepovat od okrajů plechu, vyzkoušíme špejlí.
3
Hotový koláč necháme vychladnout, pak pokrájíme a před podáváním můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • A.Wolfová
    A.Wolfová |

    22. 1. 2017 13:41

    Jednoduchý a výborný!

  • Tamy
    Tamy |

    29. 9. 2016 20:14

    Mela jsem jeste par svestek, zbytek kolace jsem doplnila jabkama a parada <3 hlavne s tema svestkama.

  • Iva Bradová
    Iva Bradová |

    23. 7. 2016 13:49

    Výborný koláč <3

  • airin
    airin |

    29. 5. 2016 21:45

    Výborný. Pekla jsem z poloviční dávky do dortové formy, navrch ostružiny, bez drobenky. Byl za chvíli hotový.

  • Marcela Fialová
    Marcela Fialová |

    15. 7. 2015 17:15

    Pro meruňky je koláč jako stvořený. Peču podruhé a né naposledy. A až budou švestky, no mňám už aby byly.

  • Šárka
    Šárka |

    6. 6. 2015 13:46

    Koláč je moc dobrý, dala jsem na něj jahody a zbytek rebarbory a koukám, jak mizne :-) .

  • Klarka
    Klarka |

    1. 2. 2015 12:14

    Toto dá i blb

  • Klarka
    Klarka |

    1. 2. 2015 12:11

    Velmi jednoduchý koláč . Nic zvláštního .

  • Noxana
    Noxana |

    7. 7. 2014 22:34

    Vynikající! Pekla jsem poprvé a plech vymazala máslem, vysypala kokosem a celý koláč i ta dolní krustička byla mňam mňam. A aby jsme se nerozmazlovali málo, tak jsem ještě udělala ovocný přeliv z rozehřáté marmelády na polití dezertu a bylo to dokonalé :-D

  • sestrenka111
    sestrenka111 |

    28. 11. 2013 14:44

    Je rychle upečená a lehká.Dobrá <:-)

  • Kaya
    Kaya |

    19. 6. 2013 14:59

    Je to vyborna buchta, delala jsem ji s rebarborou. Dala jsem tam castecne hladkou mouku a misto toho mlika acidofilni mliko, kefir- asi 1,5deci. Rebarbory asi 3,5 ks. Pekla jsme na 180 stupnu asi 45 minut. Nejlepsi buchta, co jsem za posledni dobu pekla a jen z jednoho vejce, super.

  • Jitka Myšková
    Jitka Myšková |

    16. 9. 2012 09:09

    Rychle hotový a rychle snědený, dneska peču další :))

  • Renata Hrubá
    Renata Hrubá |

    13. 1. 2012 10:10

    Koláč je výborný i s merunkami z kompotu.Hotový byl než bych řekla švec a stejně tak rychle i mizí <3 .

  • Tereza T
    Tereza T |

    19. 9. 2011 17:26

    Opraveno, díky.

  • luxus
    luxus |

    15. 9. 2011 17:50

    A kde je počet vajec? To bych chtěl vidět, jak jste ho udělali... :-D

  • Chaberova
    Chaberova |

    15. 9. 2011 10:31

    Kolac je pekne vlacny, chutna skvele a je snadny, doporucuji.

  • Pinďa
    Pinďa |

    21. 7. 2011 21:01

    dal sem to na první pokus a přítelka nevěří,že sem ho dělal sám

Poslední navštívené:

Abecední seznam: