• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Kapustový prívarok
    Napište svůj komentář k receptu

    Kapustový prívarok

    autor: J.Tereza
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 10
    doba přípravy: 30 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Kapustový prívarok
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 0,50
        ks kapusta 1/2 hlávky
      • 5
        ks brambory 4-5
      • kmín
      • mléko nebo smetana
      • 2
        lžíce hladká mouka
      • sůl
      • cukr
      • ocet
      • 2
        stroužek česnek

    Postup přípravy receptu

    1
    Kapustu nakrájíme na nudličky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín, na plátky nakrájený česnek a povaříme 10 minut. Potom přidáme na kostky nakrájené brambory a vaříme, dokud nejsou měkké. V mléce nebo smetaně rozšleháme mouku a kapustu zahustíme. Ochutíme cukrem a octem.
    2
    Prívarok má mít příjemnou sladkokyselou chuť. Prívarok musí být hustý, nesmí téct.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kapustový prívarok podle mě

    Kapustový prívarok podle mě

    Dýňový prívarok

    Dýňový prívarok

    Fazolkový prívarok

    Fazolkový prívarok

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Sal
      Sal | 26. 7. 2013 09:52

      Stačilo by se na deset vteřin zamyslet, proč je ve slově prívarok ta předpona, která tam je u základu variť. Tragická neschopnost vnímat jazyk. Smutné.

    • Andrea
      Andrea | 8. 5. 2013 15:48

      Paní Terezo, kdo to má vědět? Mě se recept taky líbí, nikdy jsem nic podobného nejedla a maso v ingrediencích ani postupu nevidím, tak proč ten smích?

    • J.Tereza
      J.Tereza | 3. 5. 2013 18:06

      Lenže prívarok sa n ikdy neje sám :-D :-D Vždy k nemu patrí klobáska, fašírka alebo kúsok mäsa :-D :-D

    • romanika
      romanika | 3. 5. 2013 13:50

      Chutnal nám, ale kdybych nedala k prívarku opečenou klobásu jako je na fotce, určitě by to nebylo tak dobré :-) !

    • Ája
      Ája | 27. 11. 2011 13:15

      Děkuji za recept, kdysi jsem v obchodě koupila kapustu s tím, že "něco se z toho uvaří". Narazila jsem na tento recept a tak nám zachutnal, že jsem ho zařadila do stálic. Dělám k němu volské oko. Jenom mi dělá problém ta poslední dochucovací fáze, holt začínající kuchař, no ;-) .

    • Adela
      Adela | 22. 2. 2011 16:46

      Ďakujem za recept, doteraz som takýto sladko-kyslý mliečny prívarok poznala len z tekvice a neverila som, že by z kelu (teda po česky kapusty :-) ) mohol byť dobrý, ale bol skvelý, určite uvarím častejšie.

    • Mirka P.
      Mirka P. | 28. 4. 2009 13:19

      Už jsem zkusila i prívarok zo zelí a byl taky moc dobrý. Škoda, že nemůžu dát další 1.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 25. 3. 2009 20:16

      Jéje, ja sa ospravedlňujem, ten olej tam nepatrí, poprosím Ladenku o vymazanie oleja. Ďakujem za upozornenie.

    • Mirka P.
      Mirka P. | 25. 3. 2009 20:09

      Děkuji, už to mám ale hotové a olej jsem nikam nedávala. Musím neustále vymýšlet jídla, která se dají druhý den ohřát k obědu, jelikož přes den nebývám doma. Je to fuška.

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 25. 3. 2009 19:43

      Podľa mňa, olej patrí na kapustu, pred tým ako ju zalejeme vodou, alebo počas varenia, na zjemnenie chuti.

    • Mirka P.
      Mirka P. | 25. 3. 2009 17:49

      V postupu není napsáno, co s olejem. Prozraďte.

    • Anna Doležalová
      Anna Doležalová | 11. 3. 2009 15:19

      Terez s tím jsem to ještě nezkoušela, ale co není může být. Během života jsem zjistila, že každý vaří tuhle zeleninu jinak. Rozdíl je v zahušťování a dochucování. Je to ale jedno, důležité je, zda rodině chutná.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 11. 3. 2009 11:06

      Anička a úplne stačí aj volské oko :)))

    • Anna Doležalová
      Anna Doležalová | 11. 3. 2009 08:16

      Toto jídlo vařím podle mojí mámy a to tak, že kapustu, brambory, pepř a sůl uvařím, podle potřeby sliju přebytečnou vodu a dám lžičku, či dvě /podle dávky kapusty/ zásmažky. Provařím a doplním česnekem. Podávám s bramborem a pečeným bůčkem nebo jiným pečeným masem. Když jsem líná, tak jenom opeču buřta a podám s chlebem.

    • Věra Štroblová
      Věra Štroblová | 11. 3. 2009 07:22

      Díky Terezko, mám ráda kapustu i zelí, tak aspoň nic nezkazím a s česnekem s tím si poradím ten mám ráda "FŠUDE" :-)))

    • Pája S
      Pája S | 10. 3. 2009 20:11

      A co nazvat to Kapustový příkrm?Tedy česky.Ááále já bych to nepřekládala.:-))) Ten slovenský název je přesný a kdo na Slovensku byl,ví co jsou prívarky,že? A nejradši mám ten z ,,tekvice" co Teri?Na jedné návštěvě jsem ho jedla přelitý dušeným masem se sosem.Výtečné a tento také!

    • Tereza J.
      Tereza J. | 10. 3. 2009 19:28

      Vierka, recept je v češtine, takže je to vaša kapusta :))) Ale pošepnem ti aj to, že presne rovnako môžeš urobiť prívarok aj zo zelí a bude rovnako výborný:))) Akurát do kapustového prívarku ( zo zelí ) sa nedáva cesnak. Laďka, s pojmom omáčka by som v tomto prípade nesúhlasila, omáčka je niečo iné. Klárika, do každého prívarku dávame ocot aj cukor, prívarok má mať príjemnú sladkokyslú chuť. Celé umenie prívarku spočíva práve v tej správnej ochucovacej fáze - správne množstvo cukru a octu. Nedá sa napísať koľko, nie je ocot ako ocot. Takže dievčata - je to kelový prívarok, po česky z kapusty :)))

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 10. 3. 2009 17:22

      Nechcem sa do tejto diskusie veľmi miešať, ale keď som si prečítala recept, a je tam ocot, ta Terezka pravdepodobne myslela po česky zelí, lebo do kelu by asi ocot nedávala. Keď to tak nie je, tak sa omlúvam. Pekný deň.

    • Helena Stříbrná
      Helena Stříbrná | 10. 3. 2009 17:18

      Česky bych to nazvala zadělávaná kapusta. Ostatně podobný recept už tu pod tím názvem je.

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 10. 3. 2009 16:15

      V tomhle receptu to je určitě kapusta - Terezku asi taky nenapadlo české slovo na prívarok :-))). Ve slovensko-českém slovníku je prívarok přeložený jako zadělávaná zelenina nebo omáčka. V tom případě to sedí ;-)

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 10. 3. 2009 15:54

      Nechci mlžit, ale jelikož byl celý recept psát česky, vyjma slova prívarok, pro které jsem zatím nenašla český ekvivalent domnívám se, že se jedná o kapustu.

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 10. 3. 2009 13:34

      Věrko, kapusta je slovensky kel a naše hlávkové zelí je na slovensku kapusta :-))

    • Věra Štroblová
      Věra Štroblová | 10. 3. 2009 10:21

      Terezko, kapustou myslíš zelí nebo kapustu nebo je to jedno ? Vy to totiž na slovensku máte nějak jinak :-)))

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 9. 3. 2009 16:04

      tohle se nám nikdy nepřejí!!!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zelenina
    Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cukr Hladká mouka Kapusta Kmín Mléko Ocet Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Dušené hovězí plátky

    Dušené hovězí plátky

    Kuřecí plátky v alobalu

    Kuřecí plátky v alobalu

    Plněný květák mletým masem

    Plněný květák mletým masem

    Mleté maso na žampionech

    Mleté maso na žampionech

    Růžičky z listového těsta

    Růžičky z listového těsta

    Kuřecí ragú se žampiony

    Kuřecí ragú se žampiony

    Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

    Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

    Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

    Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

    Vanilkové mini bábovky

    Vanilkové mini bábovky

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    40
    Výborné hrníčkové knedle
    Výborné hrníčkové knedle
    34
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    28
    Palačinky
    Palačinky
    26
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    24
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…

    Sledujte nás

    AHA.cz TRAPAS jako hrom! Tohle si Zemanův Ovčáček za rámeček nedá

    TRAPAS jako hrom! Tohle si Zemanův Ovčáček za rámeček nedá

    AHA.cz Dominika Gottová (47): Drsné urážky v supermarketu!

    Dominika Gottová (47): Drsné urážky v supermarketu!

    AHA.cz Deník Aha! 17.4.2021

    Deník Aha! 17.4.2021

    Dáma.cz Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Dáma.cz Ljuba Hermanová: Milovala pozornost a muže, vdala se čtyřikrát

    Ljuba Hermanová: Milovala pozornost a muže, vdala se čtyřikrát

    Ženy.cz Nejlepší outfity slavných z 90. let: Které z nich byste klidně nosili i dnes?

    Nejlepší outfity slavných z 90. let: Které z nich byste klidně nosili i dnes?

    Maminka.cz Kdy se vrátí děti do škol? Většina až po Velikonocích. A s testy!

    Kdy se vrátí děti do škol? Většina až po Velikonocích. A s testy!

    Reflex.cz Česko vyhostí ruské špiony kvůli výbuchu ve Vrběticích. 'Diplomati' mají 48 hodin na opuštění republiky

    Česko vyhostí ruské špiony kvůli výbuchu ve Vrběticích. 'Diplomati' mají 48 hodin na opuštění republiky

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    Další doporučené recepty:

    Kapustovo - houbová polévka
    Kapustovo - houbová polévka
    Kapustovo-dýňová polévka
    Kapustovo-dýňová polévka
    Kapustový hrnec
    Kapustový hrnec
    Kapustový prívarok podle mě
    Kapustový prívarok podle mě
    Kapustový pudink
    Kapustový pudink
    Karamelizovaná jablka se slaninou
    Karamelizovaná jablka se slaninou
    • Recepty.cz
    • Kapustový prívarok
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí