Škvarkový chléb

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      ml zakysaná smetana
    • 200
      ml voda
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce škvarky jemně mleté (nebo škavrková pomazánka)
    • 1,5
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička kmín
    • slunečnicová semínka
    • 150
      g žitná chlebová mouka
    • 350
      g hladká mouka
    • 1
      lžička droždí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program SANDWICH. Po upečení chléb vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.
2
Výsledek - jemňounký, nadýchaný chlebík.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Janina
    Janina |

    24. 9. 2013 18:01

    Nemáme doma pekárnu, dá se upéci i v normální troubě? Bude také tak chutný? Děkuji předem každému za odpověď či postřehy :)

  • Vegeta
    Vegeta |

    16. 10. 2010 21:00

    Především ale hlavně zařadit do bezmasých. Vegetariáni mají škvarky nejraději.

  • Václava Záleská
    Václava Záleská |

    14. 1. 2009 14:25

    Chléb je výborný, nadýhcný a vláčný. Místo kysané smetany dávám bilý jogurt, vyjde to levnějí a na chuti není rozdíl znát. Opravdu doporičuji.

  • Mikinka Mikinka
    Mikinka Mikinka |

    16. 2. 2008 23:16

    Chutnučký výborný mňam. Ale ja som ho piekla na základnom programe a tých mletých oškvarkov som dala naozaj veľkú vrrrchovatú lyžicu.

  • Ivana
    Ivana |

    14. 5. 2007 11:00

    Opravdu výborný :-))

  • Věra Bojčuková
    Věra Bojčuková |

    5. 3. 2007 18:19

    Dnes jsm pekla v pekárně tento chléb.Je opravdu moc dobrý.Přesně jako na vašem obrázku.Dobře vykynutý,kůrka krásně vypečená.Zkrátka to nemá chybu.Díky za Vaše recepty.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: