Škvarkové tyčinky

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 110 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 150
      ml mléko
    • 500
      g polohrubá mouka + na pomoučnění
    • 250
      g škvarky
    • 3
      lžíce smetanový jogurt
    • 1
      ks vejce
    • sůl dle chuti
    • hrubá sůl mák, kmín nebo sezamová semínka na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí s cukrem rozmíchejte v misce na hladkou kaši, přimíchejte polovinu vlažného mléka a lžíci mouky a nechte na teplém místě vzejít kvásek, asi 5 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Do velké mísy nasypte zbylou mouku, pokrájené škvarky, zbylé mléko, jogurt a žloutek. Osolte, přilijte vzešlý kvásek a vypracujte hladké nelepivé těsto. Zakryjte utěrkou a nechte v teple vykynout, alespoň 1 hodinu.
3
Vykynuté těsto vyválejte na pomoučněné ploše na obdélníkovou placku asi 1 cm silnou. Nakrájejte na 3 cm široké pruhy, stočte je do spirály a naskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě 15 minut kynout.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu

4
Tyčinky potřete rozšlehaným bílkem a posypte hrubou solí, mákem, kmínem či sezamem. Plech s tyčinkami vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte dozlatova, 15 až 20 minut.
5
Tip: Tyčinky jsou skvělou obdobou škvarkových placiček, klidně můžete umotat i preclíky, nebo cokoli, co bude děti bavit.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.