Škvarkové rohlíčky II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Piggi

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 30
      g droždí
    • 1
      lžička cukr krystal
    • 2
      dl mléko podle potřeby přidávat k těstu
    • 2,5
      lžíce olej
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks bílek na pomazání rohlíčků
    • tuk Na vymazání plechu
    • kmín na posypání rohlíčků
  • Náplň
    • 300
      g škvarky
    • pepř celý dle chuti
    • sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku smícháme se solí. Droždí rozmícháme s krystalovým cukrem ve vlažném mléku a necháme na teplém místě přibližně 10 minut vykynout. Vlijeme do mouky, přidáme olej, žloutky a vymísíme tužší hladké těsto. Podle potřeby postupně přidáváme mléko. Těsto necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
2
Na pomouřněném vále uděláme z vykynutého těsta menší bochníčky. Postupně je natenko vyválíme a nakrájíme na 8 dílů.
3
Škvarky nakrájíme na menší kousky, okořeníme mletým černým pepřem, osolíme a promícháme. Na každý díl těsta dáme asi lžičku náplně. Z širší strany svineme směrem ke špičce a upravíme do tvaru rohlíčku.
4
Rohlíčky uložíme dál od sebe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme kmínem, popřípadě solí podle chuti (můžeme posypat také sýrem). V troubě vyhřáté na 200°C pečeme asi 10-15 minut dozlatova.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.