Škvarkové placky rodinné

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      hrst mák nemletý
    • sůl
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 250
      g škvarky mleté
    • 2
      lžíce sádlo nebo olej
    • mléko vlažné - dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vále uhněteme těsto, tvoříme placičky a klademe na plech.
2
Plech nemusíme vymašťovat, těsto mastné.
3
Pečeme do zlatova. V půli pečení placičky otočíme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Magda
    Magda |

    16. 4. 2013 17:32

    Každý máme jinou babičku a ta moje mák dávala, pane chytrej :-|

  • ivan
    ivan |

    14. 12. 2012 20:56

    Vypadá to že tam chybí vejce. Je to trupelnaté.

  • jana
    jana |

    15. 5. 2011 10:48

    No tak tyhle placky nejen že dělala babička, ale dokonce prababička a ten mák tam byl vždycky!!! :-|

  • jaroslav kraml
    jaroslav kraml |

    7. 3. 2011 17:39

    Přímo tento jsem nezkoušel,ale vím o čem to je.Ten mák na klasický placky od babiček se jinak nedává.

  • Jary
    Jary |

    7. 3. 2011 17:29

    Nevím jak lidi mohou psát,že to je ten pravý recept co dělala babička.Tak to jste na omylu,mák se tam nedává a ingrendence jsou trochu jiné :-|

  • Ela Terka
    Ela Terka |

    28. 8. 2010 21:57

    Konečně jsem našla ty pravé placky, které pekla kdysi moje babička (pocházela z okolí Neveklova). Pamatuji si je z dětství a dlouho jsem nemohla sehnat recept. Díky

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    1. 2. 2008 21:16

    Já jsem těsto rozvalovala na asi 3-4 mm a chroupali jsme to jen tak, jako crackery:-)

  • Dede .
    Dede . |

    1. 2. 2008 17:52

    Recept ma zaujal,chcela by som sa opýtať aká má byť výška vyvaľkaného cesta a s čím a ako sa placky podávajú?

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    1. 2. 2008 13:00

    Pekla jsem dnes ráno a už skoro nejsou. Jsou moc dobré. Postup je málo podrobný, nevěděla jsem, jak se placky tvoří, tak jsem zkusila vykrájet z rozváleného těsta kolečka, pekla jsem na 200°C. Šlo to bezvadně, než se zbytek rodiny probral po ránu k životu, bylo hotovo:-)) Dávám 1. Jo, a ten mák je tam super, i když mák moc nemusím.

  • ZUZANA
    ZUZANA |

    29. 1. 2008 19:49

    Tak dnes jsem vyzkoušela a jsou výborné, díky za recept

  • Jarka
    Jarka |

    29. 1. 2008 13:27

    Prosím, na kolik a jak dlouho se pečou.

  • Frantiska
    Frantiska |

    28. 1. 2008 21:27

    Na kolik se to pece, prosim? Mam ted takovou malou elektrickou troubu a potrebuju se podle neceho zhruba orientovat

  • Jitka Petrásková
    Jitka Petrásková |

    28. 1. 2008 16:15

    Na Vlašimsku se těmhle plackám říká caletky. Pamatuju si je z děctví, pekla je maminka mojí kamarádky. Nikdy se mi nepodařilo přesvědčit mojí maminku, že s tím mákem jsou škvarové placky prostě lepší!