• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Alsaský jablečný koláč
    Napište svůj komentář k receptu

    Alsaský jablečný koláč

    autor: Laila.eso
    0.0
    moje hodnoceni
    3.9
    hodnotilo: 18
    doba přípravy: 50 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Alsaský jablečný koláč
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 250
        g hladká mouka
      • 3
        ks vejce
      • 125
        g máslo
      • 125
        g cukr
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        kg jablka Kyselejší jablka jsou do koláče lepší
      • 1
        ks citronová šťáva
      • 50
        ml mléko
      • 100
        ml smetana ke šlehání
      • 1
        ks vanilkové aroma

    Postup přípravy receptu

    1
    1 - Mouku nasypeme do mísy, přidáme jedno vejce a promícháme. Dále přidáme změklé máslo, 25g cukru, sůl a vypracujeme hladké těsto. Nedrží-li těsto u sebe přidáme pár lžic vody. Poté necháme 30 minut odpočinout
    2
    2 - Mezitím oloupeme jablka, nakrajíme je na libovolně tlusté plátky (záleží na vás například 0,5cm-1cm) a ihned je pokapeme šťávou z citronu. Troubu zahřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Z těsta vyválíme placku a vytvoříme asi 3 centimetry vysoký okraj, těsto několikrát propíchneme vidličkou.
    3
    3 - Jablka rozložíme na těsto a posypeme 25 gramy cukru. Koláč pečeme asi 30 minut (záleží na výkonu trouby). Mezitím našleháme zbylá vejce (lepší je šlehat zvlášť bílky i žloutky). Přidáme k nim cukr a šleháme do pěny, pak přidáme mléko, smetanu a vanilkové aroma.
    4
    4 - Po 30 minutách vyjmeme koláč z trouby a nalijeme na něj polevu a v troubě ji necháme ztuhnout (to poznáme tak, že na povrchu bude krásně zlatá). hotový koláč necháme vychladnout a pak můžeme ozdobit třeba šlehačkou:)
    5
    Dobrou chuť!
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Jablečný koláč

    Jablečný koláč

    Obrácený jablečný koláč

    Obrácený jablečný koláč

    Jablečný koláč III.

    Jablečný koláč III.

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • margarosa | 25. 10. 2016 19:08

      Urobila som presne podľa receptu a podaril sa výborne.

    • Renata
      Renata | 16. 8. 2016 18:39

      Už dělám podruhé a je fakt výborný. Pro ty, co nepohrdnou celozrnnou moukou, doporučuji vyzkoušet. Někdo to míchá ale já dávám jenom celozrnnou a super. A pokud máte doma vanilkové lusky tak jeden tam vyškrábněte, stojí to za to. Souhlasím s Lenkou, že je nejlepší ještě vlažný, mňam. Děkuji za recept! ;-)

    • Lenka
      Lenka | 9. 2. 2016 16:15

      více cukru znamená více než 2x 25 g, jak je uvedeno (zřejmě chybka) v receptu, v soupisu surovin je cukru víc než dost... 8-)

    • Lenka
      Lenka | 9. 2. 2016 14:49

      Výborný, náš oblíbený, jen nedávám žádné mléko, smetanu k vyšlehaným vajíčkům dávám rovněž vyšlehanou do polotuha tak, aby poleva byla hustá, ale tekutá, udělá to pak krásnou tu "krustičku" nahoře, jo a přidávám trochu více cukru. Když nemám vanilkové aroma, dám vanilkový cukr... Alsaský koláč je nejvíc nejlepší podávat ještě vlažný! Jinak super! <:-)

    • Lenka
      Lenka | 9. 2. 2016 14:49

      Výborný, náš oblíbený, jen nedávám žádné mléko, smetanu k vyšlehaným vajíčkům dávám rovněž vyšlehanou do polotuha tak, aby poleva byla hustá, ale tekutá, udělá to pak krásnou tu "krustičku" nahoře, jo a přidávám trochu více cukru. Když nemám vanilkové aroma, dám vanilkový cukr... Alsaský koláč je nejvíc nejlepší podávat ještě vlažný! Jinak super! <:-)

    • Jana
      Jana | 15. 2. 2015 13:15

      prave jsem ho upekla,vse podle orig.receptu,povedlo se a je moc chutny...dekuji za dobry napad.uz jsem ho zaradila do oblibenych receptu... ;-)

    • Kindlová | 12. 11. 2014 09:09

      Koláš jsme hodnotila PRÝ 3 ALE MRZÍ MĚ TO, JE TO JEDNIČKA S HVĚZDIČKOU A MOC DĚKUJI ZA TENTO RECEPT Jen jsme změnila mléko za šlehačku na šlehání a dala jsme polohrubou mouku, je to luxus, pekla jsme již 5 těchto koláčů na přání přátelům i dceři a jejím spolubydlícím, mlaskali :-) díky a mějte se krásně Šárka O:-)

    • Šárka
      Šárka | 12. 11. 2014 09:06

      Dobrý den všem, také jsem dala jen smetabu, vyšlehala jsme jí a dala jsem jen půl litru, a polohrubou mouku mám raději, než hladkou, není jako bláto a souhlasím, je to luxusní koláč !!! Všichni se rozplývali, již jsme upekla na přání 5 koláčů :-D O:-)

    • Sue
      Sue | 29. 9. 2013 20:27

      Dnes jsem udělala z 300g polohrubé mouky a místo mléka a smetany jsem tam dala jen smetanu a je to luxusní!!! Děkuji moc... ;-)

    • Tatyana
      Tatyana | 12. 7. 2013 17:00

      Thinking like that is really imirvsspee

    • Eriii | 1. 5. 2013 07:27

      Tento koláč skutečně neměl chybu. Vše se povedlo tak, jak mělo a byl opravdu výborný. :-)

    • Domi
      Domi | 12. 3. 2013 17:52

      Tak jsem recept vyzkousela , vzdy dela same slozite buchty a rekla jsem si ze. To vyzkousim vse jsrm udelala dle postupu , ale huchta je pdobr ste ve skupenstvi tekutem . Jsrm z toho celkem nestastna , nebo se mi to nikdy s zadnou jinou nestalo .

    • Any
      Any | 17. 11. 2012 18:37

      Ten sníh se mi nepoved

    • Dagmar
      Dagmar | 11. 11. 2012 18:53

      Koláč dopadl úžasně a byl moc dobrý, doporučuji:-) a řidká poleva nevadila ;-)

    • Dagmar
      Dagmar | 10. 11. 2012 15:35

      Koláč je v troubě, bude luxusní, jen se mi ta poleva zdála řitká:-) tak uvidíme...ale moc se těším.

    • Markéta
      Markéta | 15. 10. 2012 21:30

      Také musím pochválit, dělala jsem víc koláčů a tenhle byl zatím nejlepší, zvládla jsem ho i jako velmi amatérský kuchař, jen těsto se trochu trhalo a pak byla řídká poleva, tak se trochu spálila, když vytekla do trouby, jinak pohoda. A byl výborný, i příteli chutnal moc. Dělala jsem hned dva najednou, dala jsem na ně čokoládové zdobení a sekané mandle, bylo to super.

    • Jonášek Tomy
      Jonášek Tomy | 13. 9. 2012 15:15

      JE TO SKVĚLÝ FAKT BOMBA MOC MY CHUTNALO <3 :-)) <:-) 8-) :-* :-[ :-D :-P ;-) :-)

    • kristián
      kristián | 13. 9. 2012 15:10

      :-) ;-) :-P :-D :-[ :-* 8-) :-)) <3 <:-) SUPR-ČUPR JE TO SKVĚLÝ

    • kristián
      kristián | 13. 9. 2012 14:28

      :-) ;-) :-P :-D :-[ :-* 8-) :-)) <3 <:-) SUPR-ČUPR

    • Zuzka
      Zuzka | 22. 8. 2012 10:08

      Tato delikateska je u nás nejoblíbenější :) Vždycky okamžitě zmizí. Když jsem se chtěla vytáhnout před mamkou a babičkou přítele, tak jsem jej upekla a olizovaly se až za ušima! ;)

    • Zuzana
      Zuzana | 10. 8. 2012 13:39

      Koláč je výborný a vcelku jednoduchý! Určitě doporučuju!! :-)

    • Jeanet | 9. 8. 2012 15:22

      Musím koláč pochválit!! <:-) Je opravdu výborný.. ;)

    • Laila.eso | 29. 5. 2012 09:25

      Jsem ráda, že Vám chutná. Ano poleva je trošku řidší, ale pak zatuhne a udělá tu krásnou zlatou krustu :)

    • Radka
      Radka | 15. 5. 2012 13:43

      Dort momentálně peču v troubě ale zdá se mi že ta poleva docela řídká má to tak být a nebo něco dělám špatně? pokud ano, končím s pečením :-))

    • Kamila
      Kamila | 28. 11. 2011 13:36

      Vynikající! Těsto se mi taky trochu trhalo a omylem jsem do něj zapomněla dát cukr, ale i tak je koláč výborný!!:-)

    • Irena
      Irena | 28. 11. 2011 10:56

      Tak jsem to upekla ;-) sice se mi těsto trochu trhalo,ale přeprala jsem ho.Výsledek jako celek byl úžasný a jsem ráda,že zbyl kousek do druhého dne na snídani!Díky za inspiraci!

    • zdenka.petrice | 1. 11. 2011 09:17

      Udělala jsem tento báječný koláč přesně dle postupu. Povedl se, je rychlý a neskutečně chutný. Bohužel, ale pro mne....musím ho dnes udělat znova, manželovi tak chutnal.... ☺ :-D

    • :P
      :P | 30. 9. 2011 21:34

      Moc dobré, těsto trochu tvrdší a polevy je moc. Ale se šlehačkou je opravdu luxusni. P.S.: neměla jsem vanilku, tak jsem ho posypala skořicí a vlašskými ořechy..:)

    • DARINA DUŽDOVA
      DARINA DUŽDOVA | 13. 9. 2011 22:23

      JE docela dobry jenom připrava je trochu delši :-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
    Moučníky Koláče Zákusky Říjen Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Jablka Máslo Mléko Smetana ke šlehání Sůl Vanilkové aroma Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

    Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

    Ostrá pomazánka s pivem

    Ostrá pomazánka s pivem

    Smaženice z ředkviček

    Smaženice z ředkviček

    Špagety s mletým masem

    Špagety s mletým masem

    Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

    Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

    Vláčný mrkvový dort s tvarohovou náplní

    Vláčný mrkvový dort s tvarohovou…

    Pangalaktický megacloumák

    Pangalaktický megacloumák

    Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

    Jednoduché zeleninovo-uzeninové…

    Kuřecí nudličky v tempuře

    Kuřecí nudličky v tempuře

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    35
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    28
    Palačinky
    Palačinky
    28
    Kuře na paprice
    Kuře na paprice
    27
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    27
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína

    Zajímavé články

    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7 receptů na celý týden!
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7…
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…

    Sledujte nás

    AHA.cz Suchánek v šoku: „Zavři dveře, č*ráku,“ řvali na něj

    Suchánek v šoku: „Zavři dveře, č*ráku,“ řvali na něj

    AHA.cz Manžel se vytáhl! Tohle má Ewa Farna v obýváku

    Manžel se vytáhl! Tohle má Ewa Farna v obýváku

    AHA.cz Deník Aha! 19.4.2021

    Deník Aha! 19.4.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo konečně zaboduje v práci?

    Horoskop na tento týden: Kdo konečně zaboduje v práci?

    Dáma.cz Poloha zezadu: Jak si ji zpestřit, aby vás bavila a dosáhla jste orgasmu?

    Poloha zezadu: Jak si ji zpestřit, aby vás bavila a dosáhla jste orgasmu?

    Ženy.cz Odrosty naruby nebo batika. Objevte tři vlasové trendy z Instagramu

    Odrosty naruby nebo batika. Objevte tři vlasové trendy z Instagramu

    Maminka.cz Poznáte moluska? Podívejte se, jak vypadají a jak se jich zbavit

    Poznáte moluska? Podívejte se, jak vypadají a jak se jich zbavit

    Reflex.cz Vrbětice 2014 – co teď? Vyčistit Pražský hrad a Strakovu akademii od ruských švábů!

    Vrbětice 2014 – co teď? Vyčistit Pražský hrad a Strakovu akademii od ruských švábů!

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Další doporučené recepty:

    Alpský Kaiserschmarrn
    Alpský Kaiserschmarrn
    Alsaské zelí
    Alsaské zelí
    Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
    Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
    Amaretti sušenky
    Amaretti sušenky
    Amasaké s pudinkem a ovocem
    Amasaké s pudinkem a ovocem
    Americká buchta
    Americká buchta
    • Recepty.cz
    • Alsaský jablečný koláč
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí