Americká buchta

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 207
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 4
      ks vejce
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      hrnek vlašské ořechy hrubě posekané
    • 0,5
      hrnek rozinky
    • 3
      hrnek jablka na kostky krájená - ne strouhaná
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krupicový cukr, vejce a olej ušleháme a přidáme všechno ostatní. Vlejeme do vymazaného a vysypaného plechu s vysokým okrajem a pečeme při 180 °C.
2
Koláč je velmi vláčný. Lze péct i jako muffinky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kjik
    kjik |

    6. 5. 2015 20:49

    Před chvílí jsem do pekla, první ochutnávky moc dobrá a krásně voní :-)

  • Zuzana
    Zuzana |

    2. 3. 2015 19:32

    není to škoda? Ubírat vejce. Je to zdroj bílkovin.

  • Wio
    Wio |

    14. 5. 2014 11:45

    Teď jsem dopekla..Je výborná a i ingrediencí neni potřeba moc! :3 Výborná! :)

  • alenaeb
    alenaeb |

    9. 3. 2014 18:17

    Dnes jsem udelala- presne muj recept-rychly-jednoduchy-VYBORNY!!!!

  • Lucie
    Lucie |

    27. 2. 2014 11:09

    Pšeničnou mouku jsem vyměnila za jeden hrnek pohankové a jeden hrnek rýžové mouky a je to výborný! Stále jemná, kyprá a vláčná buchta, jen ještě znatelně lehčí. Ubrala jsem dvě vejce a úplně stačí :-)

  • Lucie
    Lucie |

    27. 2. 2014 09:30

    Recept je skvělý a už pětkrát se stal základem pro mé buchty. Trochu ho ale obměňuji: - vynechávám rozinky a kakao - přidám čerstvý strouhaný zázvor (kousek cca 7 cm délka a 1 cm v průměru - dost velký kus) - skořice dám dvojnásobnou dávku + doplním i hřebíček (5 ks roztlouct v moždíři) - kypřícím práškem šetřím, navíc dávám raději ten do perníku - cukr používám třtinový a někdy trochu dochutím javorovým sirupem, má to karamelovější chuť Jednou nebyly k dispozici ořechy, tak jsem nahradila půlenými mandlemi a bylo to skvělé :-[ Je perfektní, že je recept tak jednoduchý, vše se měří na hrníčky, míchá dohromady jak když vařili pejsek s kočičkou a pak je z toho pokaždé tak výborná a kyprá buchta. Teď to jdu zkusit z pohankové mouky, dám vědět :-))

  • zloobidlo
    zloobidlo |

    26. 1. 2014 14:46

    diky za vyborny recept.....:-)

  • Pavla
    Pavla |

    11. 10. 2013 10:56

    Včera jsem ji dělala a dneska mám prázdný plech! Úžasná, vláčná, bomba!

  • bambi,
    bambi, |

    26. 9. 2013 16:23

    a jak dlouho se pece?

  • kikihrib
    kikihrib |

    17. 4. 2013 18:37

    Peču ji teď,místo jablek sem dala banány a místo ořechů čokoládu.Tak čekám na výsledek. O:-) :-\ :-))

  • olanza
    olanza |

    27. 3. 2013 13:30

    Báječná a vláčná ryhclo-buchta:-) Doporučuji všem!

  • petra
    petra |

    19. 3. 2013 19:08

    tuto budchtu nás naučila učitelka na základce když jsme meli vaření a tak zachutnala že jí dělám 15 let

  • Míša
    Míša |

    17. 3. 2013 14:28

    Buchta výborna, ale zkusila jsem v pekáči na vrchu těsta vyložit plátky jablek a jedině mohu doporučit...:-)

  • kristýna šímová
    kristýna šímová |

    19. 2. 2013 11:02

    líbí se mi to :-)

  • Minnie
    Minnie |

    17. 2. 2013 14:07

    <3 nejlepší <3

  • david
    david |

    8. 1. 2013 14:00

    dobra buchta

  • peblousek
    peblousek |

    15. 10. 2012 20:44

    buchtu jsem dala na cely plech, coz jsem asi nemela, protoze buchta moc nenabehla a je moc placata, nebo jak bych to jinak nazvala, ale jinak se da. Bohuzel ale znam lepsi recepty s jablky, takze k tomuhle se asi uz nevratim.

  • Opijo
    Opijo |

    2. 9. 2012 11:36

    Výborná, jednoduchá, rychlá :)

  • :-)
    :-) |

    25. 8. 2012 19:53

    Hodně dobrá buchta ;-)

  • anonim
    anonim |

    1. 6. 2012 17:43

    Dobrá a snadná...píšete tady,že přidáváte i mléko,aby těsto nebylo tak tuhé. Vůbec! mléka není potřeba,jde to aj tak. :D

  • g
    g |

    28. 3. 2012 16:39

    Buchta vypadá velmi slibně, jen se chci zeptat, jak dlouho jste ji v troubě nechali??

  • OloZX6R
    OloZX6R |

    18. 3. 2012 16:43

    Loni jsem objevil tento recept a vyzkoušel. Od tý doby jí peču vždycky, když mám čas a baštíme jí s manželkou. Určitě se může použít míň oleje i cukru, variací obměny je hodně moc. Hlavní je jednoduchost a rychlost. Všem doporučuji. Zatím se nestalo, že by někomu nechutnala a třeba zbyla 8-)

  • Nikol
    Nikol |

    4. 12. 2011 18:54

    Zkoušela jsem mnoho buchet.. Jedna suchá, jiná mě chuťově zklamala.. Jiná chutnala mě, ale taťkovi ne. Touhle buchtou se zavděčím všem. Jednou jsem ji vzala i k sestře, když jsem u ní spala a ona, její spolubydlící a sestry přítel ji během hodinky snědli. Brala jsem tam 3/4 plechu. I taťka je nadmíru spokojen - jen kvůli němu nesmím přidávat rozinky.. Tahle buchta je opravdu perfektní.. Jeden kousek (zapomněli jsme na něj, jinak by nezbyl ani ten :-) ) nám v lednici zbyl a i po čtyřech dnech byl kouzelně měkký.. Můžu jen DOPORUČIT. :-) Pozn. V troubě mám další plech, už se mi peče. ;-)

  • Klárča
    Klárča |

    6. 10. 2011 16:26

    Buchta už se peče.. :-) .Ale podle chuti těsta bude fakt luxusní :P..dík moc za recept ;-)

  • GAbina
    GAbina |

    27. 9. 2011 07:49

    VYborna!!!!!!!! <3

  • Andrea
    Andrea |

    10. 9. 2011 17:10

    Buchte je fakt skvělá :-) ... je krásně vláčná a moc nám všem chutná .... Nemela jsem orechy tak je to jen s jabky a skořicí a taky je to dobré ... <3

  • Bibinka
    Bibinka |

    19. 7. 2011 15:46

    Buchtu, podle tohoto receptu, pecu uz skoro dva roky a opravdu se po ni u nas pokazde zaprasi :-) Jen nedavam rozinky ;-) Je to perfektni a rychla priprava a da se do ni misto jablicek dat treba i jine ovoce, jako ananas a podobne, holt podle toho,co ma clovek po ruce, skvele :-) :-*

  • Martin
    Martin |

    21. 5. 2011 17:12

    No je dobrá jen se bojim těch nastrouhaných jablek, pač jsem nenašel normální ale jinak vypadá jako muffin dobře tak snad :)

  • Jana
    Jana |

    1. 5. 2011 14:24

    Buchta byla vynikající,vydržela jsem hustotu a i bez mléka dala na plech a prostě mnamka :-) :-) :-)

  • Katie
    Katie |

    15. 4. 2011 12:23

    Akorát jsem ji dopekla a musím uznat, že je fakt výbnorná. Je mi jen 15 let, ale musím se pochválit, že jsem ji zvládla výborně ;-) do těsta jsem taky přidala trochu mléka, protože se mi zdálo trochu husté. Z ovoce jsem použila rozinky, jablko a hrozny.. chuť je taková víc pestřejší ;-) Děkuji za recept :-)

  • stana
    stana |

    26. 3. 2011 16:30

    dekuji za receptik,i pro me to bylo snadne :-)

  • Ejný
    Ejný |

    13. 2. 2011 17:54

    Tak akorát je v troubě..tak jsem zvědavá jak to dopadne..:) děkuju za recept:)

  • Bára Lomová
    Bára Lomová |

    12. 2. 2011 09:59

    z těsta jsem nedělala buchtu ale muffiny a jen se po nich zaprášilo a okolí pělo samou chválu, 1* <3

  • tulík
    tulík |

    6. 2. 2011 19:39

    Dnes jsem jí vyzkoušela, a je na přípravu lehká a to je super. Je moc dobrá ;-)

  • Macek
    Macek |

    5. 2. 2011 14:06

    Tak se nechlub a ukaž tady:-) uvidíš na příspěvkách :-D

  • klaudie007
    klaudie007 |

    2. 2. 2011 10:36

    Výborná buchtička. Rumíček jsem dle komentářů také přidala. Děkuji za recept.

  • maxlik
    maxlik |

    31. 1. 2011 14:28

    jo je dobrara ale znam lepsi :-|

  • elldarka
    elldarka |

    21. 1. 2011 12:52

    Bezvadná, vláčná, paráda, určitě jsem ji nedělala na posledy..

  • Hanyyy
    Hanyyy |

    12. 1. 2011 07:36

    Velice dobrá buchtička,ale jelikož se mi taky zdálo těsto dost tuhé,přidala jsem trochu mléka a vůbec jsem s tím neměla potíže.Doma všem chutnala,tak že dávám za jedna ;-) ,jen tak dál.

  • edda
    edda |

    6. 1. 2011 19:04

    výborná, dělala jsem jí už několikrát a vždycky se povedla, díky za skvělý recept :-)

  • Tereza T
    Tereza T |

    7. 12. 2010 16:09

    Doplněno, díky.

  • Petulka
    Petulka |

    7. 12. 2010 10:03

    nevím kdo to je,ale je výborná a mooooooooooooc :-)

  • pippiva
    pippiva |

    7. 12. 2010 09:54

    Dobry den,chtela jsem upozornit,autorem tohoto receptu je Lidka Kabrtova.

  • Petulka
    Petulka |

    7. 12. 2010 08:26

    jojo taky to bylo hustý ikdyž jse to vyšlehala tak jsem tam dala taky trochu mlíka aby se to aspoň trochu dobře dávalo na plech tak se to už peče a výsledek uvidíme zachvíli :-P :-\

  • ludwa
    ludwa |

    26. 11. 2010 18:56

    tak to jsme dva :-D já taky nevyšlehal,tak jsem to musel zředit mlékem,tak snad se povede

  • Katka A.
    Katka A. |

    24. 10. 2010 16:32

    Zapomněla jsem vyšlehat ty tři ingredience :-D ale i tak se povedla. Příště se to už nestane, tak jsem zvědavá jak velký rozdíl mezi tím bude...Dávám 1

  • Alice Nušlová
    Alice Nušlová |

    30. 8. 2010 16:07

    Upekla jsem tuhle buchtu jako muffinky, jen se změnou, že místo celého hrnku cukru jsem dala pouze půlku. Vanilkový cukr pak jeden sáček. A dostala jsem ooobrovskou pochvalu od rodinky :-) Tímto ji předávám Vám, Lidko, protože bez Vás bych se tímto úžasným receptem nemohla pochlubit :-)

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    17. 8. 2010 09:18

    Vynikající..... 1*

  • Miroslav Adamec
    Miroslav Adamec |

    20. 7. 2010 16:58

    buchta moc dobra a rychlá :-) chválim :-)

  • Zdenka Kocmichová
    Zdenka Kocmichová |

    9. 7. 2010 13:19

    Mooc dobrá buchta. A jednoduchá. Díky za recept! Hodnotím za 1.

  • Rostislav Pavela
    Rostislav Pavela |

    11. 5. 2010 07:38

    Snadné a přitom opravdu chutné, Moje 3-letá dcerka si moc moc pochutnala a to je nejlepší odměna. díky.

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    20. 3. 2010 21:07

    Lidka, máme rovnaký názor. Už som to aj písala, ale odozva z relevantných miest žiadna. No, uvidíme. Pekný víkend.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    17. 3. 2010 21:56

    Děkuji všem. Už na tyto stránky chodiván jen málokdy, přístup k jejich vedení se mi nelíbí. Proto nepřispívám ani žádnými dalšími recepty.

  • Martina Pohlová
    Martina Pohlová |

    17. 3. 2010 11:32

    Již dlouho jsem se nebála výsledku jako s touto buchtou... těsto tak husté že jsem se sním musela poprat ale vyhrála jsem ... krásně provoněný byt a dobře na bříšku co víc si přát! Teď jen čekat na večer co tomu řekne přítel. Paní Lidko jste jednička!

  • Ivona Niemczyková
    Ivona Niemczyková |

    15. 3. 2010 21:24

    tak tahle buchta si fakt zaslouží pochvalu :))) Před chvíli jsem dopekla, a zkouším - mňam, mňam. :)) jednoduchá, no paráda, sice jsem neměla ořechy a rozinky, ale zkusila jsem místo toho trochu kokosu a je to taky lahoda. :)

  • Monika Š.
    Monika Š. |

    14. 3. 2010 09:46

    Já koláče, buchty atd. moc nemusím a přítel je někdy nepříjemný kritik... Ovšem tohle nám moc zachutnalo!!! Udělala jsem přesně podle receptu a až na to loupání ořechů, které by mi tam ale rozhodně chyběly, fakt rychlé a snadné ;-)

  • Iva- Ma
    Iva- Ma |

    10. 3. 2010 17:52

    Paní Lidko K. vyzkoušela jsem.Přesně podle receptu jen bez rozinek /ty u nás moc nejdou/.A těsto dala do muffinek, bylo jich 24. Pekla jsem asi 35 min. Trošku sice některá nahoře lehce popraskala,dalo by se třeba pocukrovat nebo čokolád. polevou zakrýt.Ale není třeba,rychle mizí. Výborný recept, díky za něj a hodnotím 1, určitě si to zaslouží.

  • Lenka H.
    Lenka H. |

    2. 3. 2010 17:35

    Buchta byla opravdu velmi povedená! A bohužel i velmi žravá - už je pryč.

  • markéta plíhalová
    markéta plíhalová |

    24. 2. 2010 19:51

    Buchta všem chutnala...až mě to překvapilo!Je moc dobrá:)

  • marie rusnokova
    marie rusnokova |

    17. 2. 2010 08:07

    Jedna z nejlepších buchet!!Nádherně vláčná i když těsto je tuhé, výsledek je mňamozní :-).Oceňují super fígl ,krájení jablíček přes kolečko na bramborový salát.

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    13. 11. 2009 20:41

    Ja mám tento recept aj s mliekom- asi 1 a 1/2dl, bez mlieka je cesto ozaj veľmi husté a jablk sa môže tiež pridať, ja som dala ešte jeden 3 decový sterilizovaných vo vlastnej šťave a buchta bola výborná, ostala dlho vláčna.

  • Kristýna Novotná
    Kristýna Novotná |

    4. 11. 2009 11:41

    Výborná buchta, budu dělat opět v neděli. Jen přidávám mléko, protože jinak se mi nedaří těsto "rozhňahňat" po plechu, jak je husté. Hodnotím 1*

  • Ivana Birtová
    Ivana Birtová |

    2. 11. 2009 19:15

    Buchta byla dobrá, těsto husté, ale neředila jsem ho, dala jsem o něco méně cukru. Boule za ušima měli všichni, doma i v práci :)

  • Jana Ešnerová
    Jana Ešnerová |

    1. 11. 2009 16:33

    Těsto se mi husté nezdálo, je pravda, že jsem jablka trochu prolila rumem. Buchta se setkala s maximáním uznáním, dcera měla co dělat, aby urvala do krabice na kolej. Dávm za 1 a do oblíbených :-)

  • Kateřina Rudincová
    Kateřina Rudincová |

    28. 9. 2009 10:08

    Buchta byla výborná, jenom bych ubrala trochu prášku do pečiva, na můj vkus tam byl dost cítit.

  • helus helus
    helus helus |

    27. 7. 2009 13:40

    Túto buchtu pečiem veľmi často - je to naša raňajková buchta. Cesto je síce veľmi husté - ale výsledok stojí za to.

  • Lucie Blechová
    Lucie Blechová |

    27. 7. 2009 08:53

    Buchta NEMÁ CHYBU, pekla jsem v sobotu a jen se po ní zaprášilo! Ubrala jsem také cukr a přidala rum, jak se radí v komentářích, a buchtička po upečení krásně vláčná, jemná a chuťově vynikající. Určitě jsem nedělala naposledy, zkusím i s jiným ovocem. Zasloužená 1!

  • Jana G
    Jana G |

    20. 7. 2009 04:30

    Pridala som 2 vajcia, ubrala som 1/2 hrnceka oleja, pridala trochu rumu, v ktorom boli namocene hrozienka a kolac bol fantasticky.

  • Monika T
    Monika T |

    18. 7. 2009 21:29

    Dala som menej cukru a bola fakt výborná :)

  • PajaP ***
    PajaP *** |

    8. 6. 2009 18:14

    Hm...tak trochu jiná buchta, ale na me az moc sladka, priste uberu cukru.

  • Marketa Urbanova
    Marketa Urbanova |

    6. 6. 2009 14:47

    Buchta nás nenadchla. Je sušší, než by se dle komentářů dalo čekat. Chutově nijak výjimečná, ale příprava velmi snadná a rychlá. Děkujeme.

  • Martina Vaníčková
    Martina Vaníčková |

    7. 5. 2009 20:38

    Zrovna jsem dopekla, buchta je výborná... Dávám za 1

  • alžběta chottova
    alžběta chottova |

    26. 4. 2009 12:38

    Skvělý moučník, jen jsem musela přidat trochu mléka, těsto bylo příliš husté. Možná i proto, že jsem bílky nevmíchala rovnou, ale ušlehala sníh a přidala nakonec. Každopádně výsledek vynikající; na podobné recepty by tu měla bý speciální známka- nejméně jednička s hvězdičkou...

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    12. 3. 2009 13:47

    Tak máme vyzkoušeno a super,rychlé a lahodné,vláčné.

  • Jana Kubáčková
    Jana Kubáčková |

    15. 1. 2009 12:21

    Buchta je moc dobrá a rychlá. Dělala jsem bez rozinek a ořechů a dala jen půl hrnku oleje a vůbec to nevadilo.

  • Markéta Valentíková
    Markéta Valentíková |

    13. 12. 2008 16:02

    Výborná jablečná buchta! Ještě ji polévám čokoládovo-rumovou polevou a nemá chybu :o)

  • Dita Lukášková
    Dita Lukášková |

    2. 12. 2008 21:50

    právě díky těm jablkám mi to připadalo, že to není vůbec suché. super american pie :-)

  • Terezie Pitelová
    Terezie Pitelová |

    26. 11. 2008 14:06

    Tak jsem zkusila a je vítečná fakt samá chuť doporučuji.

  • Míša Š.
    Míša Š. |

    18. 11. 2008 10:32

    Na můj vkus suchá buchta.Mohla by být vláčnější,přidat džem nebo tak něco.Jinak chuťově dobrá.

  • Iveta Hodinová
    Iveta Hodinová |

    13. 11. 2008 22:02

    Výborná, všem moc chutnala. Dávám 1.

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    2. 11. 2008 18:59

    Lidko, vaše recepty jsou vážně super, jsem na to jako vy, rovněž studující matka...

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    2. 11. 2008 13:45

    Jsem opravdu ráda, že vám moje recepty chutnají. Nemívám moc času, tak se snažím vařit jednoduše a rychle. Letos se už bohužel moje děti smiřují s tím, že bohužel asi nezvládnu výrobu vánočního cukroví - čeká mě 5 zkoušek na VŠ a k tomu rozepsaná diplomka...

  • karolina bohackova
    karolina bohackova |

    2. 11. 2008 07:45

    Včera rychle upečeno. povedlo se, rychle snězeno, budu opakovat častěji. Nevím, proč mi recept dříve unikl. Dávám 1

  • Martina B.
    Martina B. |

    17. 10. 2008 12:39

    Jednoducha a tim i rychla priprava,vysledek perfetni.Po buchte se jen zaprasilo!!!

  • Věra Uhlířová
    Věra Uhlířová |

    28. 8. 2008 16:04

    Tak si tu tak sedím,buchta chladne na plechu,čtu si zbytek komentářů a v polovině jsem už neodolala a zvedla jsem se,že si kousek ukrojím.Buchta sice není moc vychladlá(doufám,že se nezdrcne),ale je výborná.Nejdřív mi připomněla buchtu,kterou znám,pak jsem ukrojila další kousek a další....a už ji misím nechat být,nebo se nevejdu do kalhot(za chvíli odjíždím).Dávám 1* ...pokapala jsem jí čokoládovou polevou a nedala rozinky(manžel je nejí)

  • Věra Uhlířová
    Věra Uhlířová |

    28. 8. 2008 15:13

    Právě jsem nandala na plech,jsem na výsledek opravdu zvědavá-to těsto-připadlo mi tuhé,ale mléko jsem nepřidávala,jsem zvědavá,co z toho bude.Určitě dám vědět.Jinak jsem asi pojala jablka na kostičky nakrájená trochu jinak-jak tu navrhjete použití kulatého kráječe na bramb.salát,tak jsem v porovnání s tím udělala asi moc veliké kostky...jak říkám,jsem na to teda dost zvědavá

  • Jitřenka Němcová
    Jitřenka Němcová |

    27. 8. 2008 12:26

    Tuhle buchtu peču dlouho, ale včera jsem ji trochu pozměnila,tak se chci rozdělit o novou zkušenost. Namísto jablek jsem do buchty nakrájela na kostičky švestky,které jsem koupila.Byly veliké, krásné, ale nedobré. Nehodily se k jídlu ani na knedlíky, tak jsem je zkusila dát sem. A výsledek je fantastický, troufám si říci, že lepší, než s jablky. Švestky buchtě dodají prima vůni i chuť. Zkuste a napište, jestli vám to taky tak chutnalo.

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    26. 8. 2008 10:33

    Mirka P., velmi pekne ďakujem, ani som nepočítala , že tak rýchlo niekto zareaguje. Už je to tam, ešte raz "ďakujem".

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    25. 8. 2008 21:13

    Olgo, je to ta ikonka nad fotografií nejvíce vpravo. Vypadá jako žlutý kufřik s modrou kytičkou :-))).

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    25. 8. 2008 20:12

    Buchta je výborná, chutila všetkým, chcem si ju dať do "obľúbených", len bohužial neviem ako, je to smiešne, ale je to tak.Poradí mi niekto?

  • Dana Minaříková
    Dana Minaříková |

    25. 8. 2008 10:47

    Je naprosto úžasná, voní, a je hlavně rychlá. V plynu to bylo středně za 30min hotový, a myslím že i tak rychle zmizí...Ani jsem ji neředila mlékem.

  • Jana Kozlová
    Jana Kozlová |

    9. 8. 2008 12:22

    Známe a děláme je vláčny a výborny pro ty zdravěji žijící :)) doporučuji přidat celozrnou mouku cca tak z 1/5 a o 1/2 hrnku více jablek protože celozrná mouka více váže vodu

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    29. 6. 2008 14:11

    Dle komentářů jsem čekala těsto tužší, tekutinu jsem přidávat nemusela. Výsledek je výborný!

  • Justin
    Justin |

    15. 6. 2008 17:43

    Když jsem to těsto dostávala na plech ,tak si říkám ,ježíš co z toho bude . Ale vysledek nezklamal .Moc moc dobrá buchtička, dávám 1.

  • Iveta Odvárková
    Iveta Odvárková |

    18. 5. 2008 14:05

    Tuhle buchtu jsem pekla už několikrát, kdo ji ochutnal, chtěl recept. Mám ho tedy přepsaný v PC a dál ho předávám s poznámkou, že těsto sice vypadá jako kousky jablek umazané od těsta, ale není třeba se té nezvyklé hustoty bát, neboť výsledek je překvapivě skvělý. :-)

  • L K
    L K |

    12. 4. 2008 14:57

    vynikající buchta a ještě ke všemu jednoduchá a rychlá. neměla jsem dost ořechů, ale i tak byla výborná. zkoušel to už někdo péct jako muffiny? docela mě to láká...

  • venyss
    venyss |

    4. 4. 2008 17:45

    Recept se mi líbil i podle komentářů, tak jsem dnes udělala přesně podle receptu,tj. bez mléka a buchta byla moc dobrá, vláčná...po upečení jsem zjistila,že tuto buchtu dělá moje mamka a jmenuje se buchta s jablky...ale dávám jedničku!

  • Anna
    Anna |

    28. 3. 2008 20:24

    To vypadá dobře, to zkusím.

  • Lenka
    Lenka |

    17. 3. 2008 07:26

    Zarazilo mě, že v receptu není mléko, těsto se mi zdálo tuhé, tak jsem přidala cca 1 dl mléka. Líbí se mi v komentáři názor přidat místo oříšků slunečnicová, dýňová semena. V robotu jsem je trochu rozsekala a přidala do těsta. V upečeném moučníku nejsou vůbec vidět. Dala jsem celý 100g sáček slunečnicových semen. Jsou velmi zdravá, vřele doporučuji, uděláte něco dobrého pro své tělo. Jinak moučník je opravdu dobrý a jednoduchý.

  • mia
    mia |

    17. 3. 2008 07:10

    upečena,téměř sežrána, pochválena,výborná,bezva recept:-)

  • týna
    týna |

    14. 3. 2008 19:12

    Hodnotím za 1!Jednoduchá a mňam..Rozinky nam nechutnají,tak jsem dala více oříšků.Těsto bylo jaksi tužší,přidala jsem asi 1 dcl mléka a v pohodě.Je sice na menší plech,ale je vysoká,že nejde dát do pusy:))Možná by snesla nějakou polevu??...Asi dám příště pudinkovou..

  • ivana zimanová
    ivana zimanová |

    13. 3. 2008 15:12

    buchta je fakt skvělá, voní po celém baráku a mám obavy, že ke snídani nevydrží.Dávám 1*

  • Gábi
    Gábi |

    10. 3. 2008 08:42

    No to je vážně dobrota. Nějak jsem se překoukla a dala dva hrnky oleje - i tak to bylo výborné a rozdávám recept dál.

  • lenka
    lenka |

    4. 3. 2008 20:23

    Už jsem tuhle buchtu pekla v poslední době několikrát a až ted´ jsem si všimla,že do receptu patří rozinky.Ale stejně...i bez těch rozinek byla skvělá.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    2. 3. 2008 16:48

    Taky jsem namočila rozinky do rumu a všem moc chutnalo:o)

  • bs
    bs |

    2. 3. 2008 16:26

    Výborná buchta, zkuste dát místo rozinek sušené brusinky, skvělé.

  • Hana
    Hana |

    1. 3. 2008 22:50

    Vynikající, rychle vždy zmizí. Přidávám větší kousky ořechů a hodně rozinek. Dávám 1.

  • Jana Komárková
    Jana Komárková |

    29. 2. 2008 17:42

    Včera jsem ji pekla...dneska už není :) Jen rozinky jsem přes noc namočila do rumu a trošku musela naředit těsto mlékem.Dávám 1 :)

  • justin
    justin |

    28. 2. 2008 15:37

    Tak opět vynikající recept spolu s drobenkovým dortem od paní Vencové bezkonkurenční moučníky a hlavně tak jednoduché .Dávám 1*

  • Mali Lípová
    Mali Lípová |

    28. 2. 2008 14:34

    Podle tohoto receptu jsem vyzkoušela ty muffiny. Přidala jsem nastrohanou citronovou kůru, aby hezky voněly. Bylo jich třicet do papírových košíčků a naše čtyčlenná rodina je spořádala na posezení. Výborný a rychlý recept. Možná by snesl i trochu méně cukru. Jsou dobré s kakaem i bez. Dávám také 1*, je to fakt mňaminka.

  • Mali Lípová
    Mali Lípová |

    28. 2. 2008 14:34

    Podle tohoto receptu jsem vyzkoušela ty muffiny. Přidala jsem nastrohanou citronovou kůru, aby hezky voněly. Bylo jich třicet do papírových košíčků a naše čtyčlenná rodina je spořádala na posezení. Výborný a rychlý recept. Možná by snesl i trochu méně cukru. Jsou dobré s kakaem i bez. Dávám také 1*, je to fakt mňaminka.

  • Věra Děrgelová
    Věra Děrgelová |

    28. 2. 2008 13:32

    Dneska jsem upekla tuto úžasnou buchtu,je snad ještě lepší než jsem si představovala, měla jsem strach aby to těsto pěkně vyběhlo, když jsou tam kousky jablek, ale upekla se uplně akorát. Horkovzdušná trouba na 170 stupňů asi 25min. Místo ořechů jsem dala dýňová a slunečnicová semínka a cukru tak 3/4 hrnku, místo kakaa jsem na malé kousky nakrájela čokoládového mikuláše, taky jsem přidala trochu mléka a rumu - od oka :-)) Manžel má smůlu. že odjel na služební cestu, snad mu trochu zbyde... :-) Určitě jsem nepekla naposledy, díky za super recept, dávám 1*.

  • Šárka
    Šárka |

    27. 2. 2008 08:16

    Recept je úúúúžasný :) dávám 1*

  • Irena Zahoříková
    Irena Zahoříková |

    25. 2. 2008 08:36

    Tak jsem jí také zkusila a je naprosto skvělá! Držela jsem se receptu, jen jsem přidala lžíci rumu a mňam! Rodina moc chválila! :-D Díky za skvělý recept!

  • Chezzie
    Chezzie |

    24. 2. 2008 19:40

    Dneska rano jsem ji pekla - aby bylo co ke kavicce - no a vecer si dame cajik uz bech buchty - u toho kafca jsme ji totiz s navstevou sbastili.... vyborna!!!! (orechy jsem dala mlete a rozinek opravdu hodne :-))

  • Anonym
    Anonym |

    24. 2. 2008 10:39

    Tak jsem neodolala a delala znovu tuhle buchticku... Tentokrat jsem pouzila vetsi hrnek,vetsi plech aby toho bylo vice a zkusila dat misto jablek hrusky... HMMMMMMMM...... :-)

  • Lidka K.
    Lidka K. |

    23. 2. 2008 20:16

    Právě jsem přijela ze školy, začal mi letní semestr. Děkuji všem za pochvaly, jsem ráda, že Americká buchta vám chutná...

  • Andra
    Andra |

    23. 2. 2008 19:00

    Dobry kolac...

  • marie rusnokova
    marie rusnokova |

    23. 2. 2008 12:47

    Vcera vecer jsem ji pekla a tak tak nam zbylo na snidani:-) je fakt skvela a hlavne rychla a vlacna.Fakt SUPEEER!

  • Helena Maxikova
    Helena Maxikova |

    22. 2. 2008 18:58

    Testo jsem dala do formy na frankfurtsky venec, a pekla pri 175 stupnich hodinu, bylo akorat, nedavala jsem mleko, ani jsem neslehala vejce s cukrem. Vsechno jsem jen zamichala, mouku jsem samozrejme prosela s praskem do peciva. Zkusila jsem vykrajovat kosticky z jablek koleckem na bramborovy salat, slo to jen z mekych jablek, je to ale dobry napad.

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    22. 2. 2008 17:30

    Jeste dodam:vsimla jsem si ,ze pribyly kladne komentare,ale zadna znamka a to je skoda,ne? Kuchtici,hodnotte,znamkujte! A nejen u tohoto receptu,ale i u dalsich...

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    22. 2. 2008 17:27

    Pro Miladu:Je hodne rychle upecena,ja ji vytahovala po 25 minutach.Teda,tak konecne mohu prispet krasnou 1!Cely tyden jsem se chystala,ze tuhle buchtu upecu a uvidime.... Pekla jsem po obede,uz jsem snedla sama pul plechu a jeste chodim ukrajovat :-),priste klidne dam vic rozinek i orechu,jo a rozinky jsem mela tyden namocene v rumu.Jinak testo jsem cekala vic huste,jak tu zaznelo,ale bylo akorat.Jednoduche ,rychle a je to mnamka.

  • PAVEL ŠVANCARA
    PAVEL ŠVANCARA |

    22. 2. 2008 16:59

    Jsem chlap,ale s buchtou jsem si poradil hravě.Je velice dobra,vsem chutnala!Manzelka rikala,ze jsem se minul povolaní.Dekuji za tento recept,budu skouset dalsi z nabidek.Doporucuji!Mejte se hezky,PAVEL.hodnotim 1!

  • PAVEL ŠVANCARA
    PAVEL ŠVANCARA |

    22. 2. 2008 16:37

    Jsem chlap,ale s buchtou jsem si poradil hravě.Je velice dobra,vsem chutnala!Manzelka rikala,ze jsem se minul povolaní.Dekuji za tento recept,budu skouset dalsi z nabidek.Doporucuji!Mejte se hezky,PAVEL.

  • Jana Malinová
    Jana Malinová |

    22. 2. 2008 12:40

    Výborná buchta,všem moc chutnala,přidala jsem ještě mléko protože těsto bylo moc husté,dávám za jedna

  • Míša
    Míša |

    21. 2. 2008 17:26

    Skvělé!! Velmi jednoduché a dobré. Akorát jsem musela přidat trochu mléka. Neměla jsem rozinky, tak jsem místo nich nakrájela sušené švestky. Příště zkusím nahradit část jablek hruškama. A děkuju za nápad nakrájet jablka sítkem na brambory :-)

  • Milada
    Milada |

    21. 2. 2008 13:59

    Recept vypadá úžasně. Nemohl by mi ale, prosím, někdo poradit, jak dlouho se má buchta přibližně péct? Nejsem ještě zkušená kuchařka, a chtěla jsem něco upéct pro přítele k narozeninám, takže bych to nerada zkazila :).

  • Jana Kasparkova
    Jana Kasparkova |

    21. 2. 2008 11:41

    Americka buchta je nase oblibena,davam do ni co mam doma ,udelam misu smesi a podle hustoty testa pridavam nastrouhanou mrkev,cuketu,pak neni potreba mleko na redeni a rozinky ci jine kandovane ovoce ,kokos a orechy dodavaji buchte chut musli tycinek, pokud je testo moc ridke,tak pridavam ovesne vlocky.Testo davam do silikonove formy ,mam ruzne tvary i muffins, srdce nebo chlebickovou a podle velikosti formy,tu chlebickovou davam do mikrovlnky na 8-10minut na plny vykon mam 800,ale pokud mate mene tak staci pridat cas,male muffins staci i 5 minut,hotove postrikam cokoladovou polevou,nebo pomazu domaci marmeladou a posypu orechy nebo kokosem, proste fantazii se meze nekladou, je to rychle cutne a vypada to lepe nez dort.

  • Monika N.
    Monika N. |

    21. 2. 2008 10:57

    Dělám tento moučník již 2 roky, dostala jsem recept od sousedky, ona na něj dělá ještě čokoládovou polevu a je opravdu štavnatý.Zkoušela jsem místo jablek ananas ale není to ono.

  • Hela -
    Hela - |

    20. 2. 2008 10:34

    No, nejrychlejší je jablko oloupat, vykrojit jadřinec škrabkou na brambory nebo tou speciální trubičkou na jadřince a jablko tím kolečkem na bramborový salát protlačit celé. Záleží na tom, jak tuhá jsou ta jablka nebo jejich slupka.

  • Jana T.
    Jana T. |

    18. 2. 2008 15:48

    Tak jsem si myslela, že znám všechny možné vychytávky, jak si zjednodušit práci v kuchyni, ale ten nápad s kolečkem na bramborový salát je skvělý, že něco tak jednoduchého člověka nenapadne. Já podobně strouhám jablka, taky mně zůstane v ruce slupka. Helo díky!

  • Hela -
    Hela - |

    17. 2. 2008 19:33

    Místo krájení jablek můžete ideálně využít kovové kolečko na bramborový salát. Jablko stačí rozčtvrtit, vykrojít jadřinec , protlačit a slupka vám zůstane v ruce.

  • Ester
    Ester |

    17. 2. 2008 18:45

    Buchta je výborná, taká šťavnatá a vláčna. Podľa rád z diskusie som urobila 1 plech muffinov a 1 srnčí chrbát, vyšlo to akurát:) Malá obmena: orechy som dala strúhané, kakao som vypustila, miesto neho som dala kúsky čokolády z adventného kalendára:)

  • radka
    radka |

    17. 2. 2008 13:38

    buchta vyborna musela jsem pridat mleko testo bylo tuhe cukru jsem dala jen pul rozinky nejime ale i tak spica.

  • Evangelina Ciprová
    Evangelina Ciprová |

    8. 2. 2008 00:28

    Věřím, že to bude dobré. Ale jinak je to zcela klasické těsto na olejovou bábovku, akorát jsou tam navíc ta krájená jablka. Určitě to s nimi vyzkouším, protože to bude vláčné.

  • Dana B.
    Dana B. |

    5. 2. 2008 10:59

    Zdravim vsechny, buchta je skvela, pekla jsem ji uz hodnekrat, pritel je na ni doslova zavisly. Vyhovuje mi, protoze v moji nove skromne kuchynce nemam moc nadobi a tady staci jen hrnek a remoska. Pekla jsem ji nejdriv presne podle receptu, jen jsem dala 1 hrnek rozinek misto 1/2. taky jsem dala vic kakaa. Z koreni navic badyan, vanilku a kardamon - ne moc, aby z toho nebyl pernik, ale bylo to hrozne chutne.Vyzkousela jsem variace s ananasem a an.stavou misto pulky tuku, polo mouku misto hladke, polovinu cukru+ cokolada na kousky. Je to dobre ale drobivejsi. Priste tedy opet hladka mouka a 3/4 oleje, 1/2 cukru se osvedcila.

  • Bara Prchalova
    Bara Prchalova |

    4. 2. 2008 17:09

    Vyborne! Manzelovi moc nelezlo kvuli kakau, nicmene rodice co prijeli na navstevu si pochutnavali a ja taktez :o) hodnotim za 1

  • Pavla Pavelková
    Pavla Pavelková |

    27. 1. 2008 12:57

    Rychlá a dobrá buchta, právě ještě teplý ochutnávám první kousek :-) Buchta pro příště vybízí k experimentování a přidání nějaké té suroviny dle vl. fantazie (nasekaná čokoláda?, kandované ovoce? kokos? ...). Také jsem musela přidat "dle oka" mléko, těsto bylo dost hutné. Hl. mouku jsem vyměnila za polohrubou napůl s celozrnnou.

  • Šárka
    Šárka |

    23. 1. 2008 14:01

    Je opravdu moc dobrá. Sice jsem musela přidat trochu mléka, protože těsto bylo dost tuhé (možná malá vajíčka), ale chuťově vynikající.

  • Marie Frantová
    Marie Frantová |

    22. 1. 2008 18:18

    Tedˇjsem ji dopekla, oleje jsem dala jen 1/2 hrnku a mouku polohrubou,(jsem zvyklá ji používat), buchta je vynikající a rychlá. Mám tu 3 chlapy a podle rychlosti mizení z plechu bude za chvíli pryč, jdu si zachránit 2 kousky na zítra ke kávě.

  • Jana Srbová
    Jana Srbová |

    14. 1. 2008 13:31

    Dobrá,rychlá buchta,také jsem část jablek nahradila ananasem.

  • Dáša-šá
    Dáša-šá |

    14. 1. 2008 11:16

    Hrnek je ta nejlepší míra co znám!!!A je jedno jestli je menší, větší, tlustý, hubený...jde o poměr všech surovin, a ten je vždy dodržen, dle jeho velikosti pak vybírám velikost formy nebo plechu, takže více takových receptů, méně nádobí a více času pro nás!

  • Lusinda
    Lusinda |

    21. 12. 2007 19:25

    I já jsem zvyklá používat odmerku.Občas peču podle mé americké tchýně a tak jsem zvyklá měřit na ml nebo cups.Je to věc zvyku.Dnes už to mám v oku a i na české buchty podle mé mámy si "navážím"v odměrce.

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    21. 12. 2007 17:17

    Jano, v nazvu je uvedeno Americka buchta a zde se hrnicek (cup) pouziva jako klasicka merna jednotka. 1 cup=8 oz. 1 ounce je 28.35 gramu. Pokud chcete prevadet tekutiny, 2 hrnicky jsou 1 pinta= 0.568 litru. Snad Vam to pomuze, pokud to chcete mit uplne presne, ja na to pouzivam z lenosti odmerku, ale nevim, jestli se da u nas koupit. Mozna s tim ma nekdo zkusenosti a poradi Vam kde.

  • jana kubíčková
    jana kubíčková |

    20. 12. 2007 16:29

    litrový půllitr-tak to je teprve míra.Co Vy víte p.Di co bychom třeba vymyslely za nový recept pro celou gardu s takovým množstvím?Horší by to bylo s velikostí nádobí a prostoru.Zdravím.

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    18. 12. 2007 13:26

    Jani, ak neznášate "hrnčekové" recepty, tak je úplne jednoduché riešenie - podľa nich nevarte.

  • Linda
    Linda |

    16. 12. 2007 14:18

    ...a já zase Jano nesnáším lidi jako ty, kteří napíšou takový komentář...někdo sem v dobré víře dá recept s tím,že udělá radost někomu druhému a pak sem napíše někdo jako ty....mimochodem slovo "míry" se píše s "y"...ty budeš mít asi jiný problém než hrnkové recepty co? :-)

  • Di
    Di |

    13. 12. 2007 19:21

    Ahoj Lidko, to jsem ráda, že jste se jednou zase ozvala. Držím Vám palce, ať se ten první semestr povede. Paní Jano, tak ještě jednu pro zasmání: Nedávno jsem vysvětlovala, že v Mnichově Vám normální (rozumějte ne kvasnicové) pivo načepují pouze do tupláku, což je - dle mého výkladu - litrový půllitr! Tím se už asi při vaření řídit nelze!

  • jana kubíčková
    jana kubíčková |

    13. 12. 2007 02:46

    P.Di,rozesmála jste mně vysvětlením kolik je-hrnek-protože stejný dotaz měla dcera když jsem ji dávala-lekce vaření-a nakonec je to fakt a já jí to vysvětlila stejně jako Vy.To ani jinak nejde.Já když si nejsem opravdu jistá,dodnes používám plastovou odměrku/UŽ JSOU I LUXUS.nerezové/a je to stejná rychlovka jako ty hrnky p.JANO a máte tam načárkované gramy skoro na všechno.

  • jana kubíčková
    jana kubíčková |

    13. 12. 2007 02:43

    P.Di,rozesmála jste mně vysvětlením kolik je-hrnek-protože stejný dotaz měla dcera když jsem ji dávala-lekce vaření-a nakonec je to fakt a já jí to vysvětlila stejně jako Vy.To ani jinak nejde.Já když si nejsem opravdu jistá,dodnes používám plastovou odměrku/UŽ JSOU I LUXUS.nerezové/a je to stejná rychlovka jako ty hrnky.

  • Lidka K.
    Lidka K. |

    12. 12. 2007 23:11

    Milá Di, moc děkuji za vysvětlení. Píšu seminárky, učím se a totálně nestíhám...

  • Pavlinka D
    Pavlinka D |

    12. 12. 2007 18:21

    "Hrnkový" recepty jsou lepší a rychlejší, nemusí se nic vážit. Tato buchta je moc dobrá.

  • Di
    Di |

    12. 12. 2007 13:51

    Já myslím, že to není žádný problém. Pojmem hrnek se většinou myslí klasický kafák, ne šálek, tedy cca 1/4 l. V tomto receptu tomu nasvědčuje i množství vajec. Ostatně u řady buchet tohoto typu je jedno, jestli bude mít hrnek o 1/2 dl méně či více. Půllitr je půllitr a ne hrnek.

  • jana
    jana |

    12. 12. 2007 11:36

    Nesnáším recepty, kde lidi používaj jako vyjádření množstvý " hrnek", "pytlík" atd, já mám hrnky 4 a každej jinej, ten největší 1/2 litru. Proboha to neznáte řádný míri.

  • lenka žilková
    lenka žilková |

    8. 12. 2007 09:02

    Moc dobrá, šťavnatá buchta.Jednoduchá příprava.Hodnotím 1*.

  • Anonym
    Anonym |

    24. 11. 2007 19:04

    come

  • elyzabeth
    elyzabeth |

    8. 11. 2007 05:44

    vyborna..byla u me v sobotu sestra pulku plechu snedla a v nedeli volala o recept, ze to udela taky:-)

  • josef týfa
    josef týfa |

    29. 10. 2007 06:24

    Byla moc dobrá dávám za 1*

  • Karolina Brožová
    Karolina Brožová |

    9. 10. 2007 19:03

    Je moc dobrá, ale na mě že dost sladká. Příště dám polovinu množství cukru.

  • Monika2
    Monika2 |

    5. 10. 2007 06:30

    Je moc dobré nahradit část jablek plechovkou ananasu i se šťávou. (Šťávu jsem dala do hrnku a doplnila olejem).

  • Markéta Valentíková
    Markéta Valentíková |

    4. 10. 2007 09:00

    Tato buchta nám moooc chutná, peču ji tento týden už podruhé. Bez ořechů by to nebylo ono, dodají tomu skvělou chuť :o) Jen mě překvapilo, že paní Hanáková ji peče v pekárně. To je dobrý nápad!!! Takže si ušleháte vajíčka, cukr a olej a pak už jen vše nasypete do pekárny???

  • Alena Hanáková
    Alena Hanáková |

    25. 9. 2007 15:15

    také jsem ji vyzkoušela,ale upekla ji v domácí pekárně a byla moc výborná.Pekla jsem ji na program dort

  • Martina Nováková
    Martina Nováková |

    18. 9. 2007 14:21

    Mooc dobrá, právě jsem ji upekla a ochutnala. Nejprve jsem zkusila Jablečný koláč na plech, ale ten mě nechutnal. Osobně preferuji hladkou mouku do těsta, přijdou mě ty buchty lepší a kypřejší.

  • N.
    N. |

    2. 9. 2007 15:56

    Zrovna je v troubě, tak jsem zvědavá:) i když toho těsta je nějak málo...

  • Katka
    Katka |

    31. 8. 2007 16:59

    moc dobrá, jednoduchá - jen se po ní zapráší. Neměla jsem jablka, dala jsem ty hrušky-jak tu někdo doporučuje, vynechala jsem ořechy a skořici a je to snad ještě lepší

  • Anna Suttnerova
    Anna Suttnerova |

    9. 5. 2007 17:35

    Byla moc dobra dedovi se delali boule za usima

  • Trio ze Chicaga za $ vse
    Trio ze Chicaga za $ vse |

    23. 4. 2007 07:30

    Takze, pred hodkou sem dopekla.Uz sme to vsichni tri dojedli a i nebuchtovy Lenin chvalila jako o dusu.Od nas z Chicaga zdravime podavatleku receptu Americka buchta, davame jednicku jako prase a jsme desne stastni, ze je tak bajecna!!!!

  • veronika
    veronika |

    3. 4. 2007 12:37

    je fakt rychla a moc dobra :)

  • SV
    SV |

    15. 3. 2007 18:07

    Moc dobrá . Jak byla rychle udělaná , tak jsem ji rychle snědli.A to se u nás kakaové věci moc "nemusí".

  • Lenka
    Lenka |

    14. 3. 2007 18:32

    Je to výborná buchta, doporučuji ji i známým.Opravdu všem chutná, vydrží max 2 hodiny a to jen proto, že se návštěva ostýchá.

  • marie chocholová
    marie chocholová |

    17. 2. 2007 20:41

    Výborná buchta,zkuste místo jablek dát hrušky-dávám i kompotované.Mám tento recept pod názvem ,,hruškové vlnobití",a je to ňamka!

  • Radka Honková
    Radka Honková |

    17. 2. 2007 13:50

    vyzkoušela jsem a je opravdu fakt dobrá

  • Bára Pánková
    Bára Pánková |

    8. 2. 2007 11:04

    Opravdu vynikající buchtička. Všichni se jen oblizujou. SUPR!!!

  • Hela
    Hela |

    19. 1. 2007 13:25

    Díky za inspiraci,všem velmi chutnalo,doporučují vyzkoušet.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    13. 1. 2007 15:48

    To "sqěle" mi připomnělo vtip o policajtovi,který hledal na klávesnici písmeno Q,aby mohl napsat co bude dnes k večeři.

  • ZuZ
    ZuZ |

    13. 1. 2007 14:42

    Poprvý sem ji jedla od kamarádky, která peče sqěle a teď sem ji zkoušela vytvořit sama. Sice nebyla tak nadýchaná ale do druhého dne nezbyl ani kousek :o) je výbornáá

  • Kamča
    Kamča |

    28. 11. 2006 23:47

    Je výborna,jsem moc spokojena. Díky.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    16. 11. 2006 08:35

    Jsem moc ráda, že chutná :-)

  • PETRA VANÍOVÁ
    PETRA VANÍOVÁ |

    15. 11. 2006 14:14

    KOLÁČ JE VÝBORNÝ,JEN SE PO NĚM ZAPRÁŠILO.

  • Emily Valentine
    Emily Valentine |

    13. 11. 2006 23:01

    Zdar holky, jsem ráda, že se konečně najde nějaká buchta,kterou upeču a je hezká na pohled a hlavně chutná,dokonce chutnala i mým dětem,které jsou strašně vybíravé.Je to jednoduché,levné a hlavně dobré.Díky za tip!

  • rudá sonia
    rudá sonia |

    26. 10. 2006 12:44

    Včera jsem ji dělala a byla vynikající.Dávám 1***********

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    16. 10. 2006 08:49

    Dagmar, moc děkuju :-). Pokud hledáte bezlepkové recepty, v těch mých jsou dva - Nebeská roláda a Luxusní čoko dekadentní dort. Obojí mnohokrát vyzkoušené, mám kolegyni celiačku, takže tyhle věci hledám i pro ni.

  • Dagmar Kautská
    Dagmar Kautská |

    16. 10. 2006 00:17

    V Ý B O R N Ý - DOPORUČUJI. Protože držím bezlepkovou dietu, tak jsem místo normální mouky použila bezlepkovou a pekla v domácí pekárně. Protože je těsta poměrně hodně a též jablek, musela jsem po ukončení programu CAKE ještě dopékat 25 min. Dopekla jsem, ještě to pořádně nevychladlo a nedočkavě jsme ochutnali. Už vím, jak likvidovat padaná jablka.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    12. 10. 2006 10:49

    Jsem ráda, že buchta chutná !

  • Edita Oláhová
    Edita Oláhová |

    10. 9. 2006 19:39

    Buchtu jsem dnes zkoušela poprvé, je vynikající, šťavnatá, bude zřejmě velmi oblíbená. Chutný recept.

  • Jamat
    Jamat |

    21. 8. 2006 14:42

    Výborná, šťavnatá buchta, hodnotím za 1.

  • Danuše Bednářová
    Danuše Bednářová |

    6. 8. 2006 13:28

    Vynikající, krásně vláčná. A domácí pekárna (program DORT, CAKE apod.) ji také zvládá bez problémů.

  • zdenka Kačerovská
    zdenka Kačerovská |

    29. 6. 2006 00:17

    Moc dobrá,dělalala jsem i ,jako mufínky a pocákala čokoládou moc to všem chutnalo.Děkuji určitě buchtu nepeču naposled.

  • Martina
    Martina |

    12. 6. 2006 22:30

    Vyborna, dekuju, taky jsem nenasla vanilkovy cukr a nema chybu!

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    6. 6. 2006 08:12

    Musím vám říct, že jste mě zviklali tak, že jsem znova prověřila původní recept. Mléko v něm skutečně není...ale když se ho trošinku přidá, ničemu to nevadí :-). Lidka

  • Radka
    Radka |

    2. 6. 2006 13:48

    Jsem začínající kuchtička a buchta se mi povedla. Přidala jsem trochu mléka a nenašla jsem doma vanilkový cukr, ale i přesto je buchta výborná! Snad mě doma pochváli :o)

  • Jitulka
    Jitulka |

    1. 6. 2006 12:43

    Takovéto recepty miluji - za málo práce a ušpiněného nádobí úžasný výsledek!!! Úžasně vláčná a šťavnatá, druhý den ještě o 100% lepší! Oleje jsem dala jen 3/4 hrnku a přidala jsem 1/2 hrnku mléka, trochu mě vyděsila konzistence těsta po přidání oříšků, rozinek a hlavně jablek :o) roztahování vzniklé směsy po plechu bylo napínavé, ale jakmile začla buchtička v troubě kynout, tak jsem se trochu uklidnila ...no a po pár minutách pečení se začala celá rodina (rodiče, včetně babičky) sbíhat okolo dvířek trouby :o) Děkujeme za skvělou dobrotu, každopádně za 1

  • Zuzana Korbová
    Zuzana Korbová |

    31. 5. 2006 21:02

    Všichni píšou, jak je buchta vítečná, ale já musím konstatovat, že nám moc nechutnala. Jestli se mi zdcla? Fakt nevím. Vše jsem dělala přesně jak je uvedeno, nejsem nějaká kuchtička začátečnice, ale zklamání. Jak mnoho lidí píše o vláčnosti, tak mě to nepřipadá. Na můj vkus moc suchá. Ale je to asi tím, že mám ráda křehčí a šťavnatější buchtičky.

  • Eva Kaiserová
    Eva Kaiserová |

    31. 5. 2006 18:40

    Opravdu vynikající a rychlá.Občas jí i poliju čokoládou.Recept už má celé mé příbuzenstvo!

  • Kačka
    Kačka |

    31. 5. 2006 13:16

    Opravdu výborná, chutná, rychlá buchta, nemá chybu, pro začínající kuchařku jako já úplně super!

  • Martina Knížková
    Martina Knížková |

    30. 5. 2006 14:39

    Buchta je rychlá a výborná,přidala jsem ještě pár kostiček hořké čokolády.A kdo nemáte rádi rozinky,jako já,slibuji,že je tam můžete s klidným srdcem přidat,vůbec tam totiž nejsou cítit,je to pikantní a jak se vše spojí ,skoro nemáte šanci poznat,co vše tam je,výsledek je vynikající.

  • Renata Bednářová
    Renata Bednářová |

    30. 5. 2006 13:03

    Dneska jsem buchtu vyzkoušela, je moc dobrá a vláčná. Určitě recept předám dál.

  • Anna
    Anna |

    27. 5. 2006 11:05

    Proti drolení koláču, myslím pomuže více oleje, tuku na pečení, nebo másla,ale to platí hlavně na těsta na cukroví. Takže nevím,jestli to pomuže u tohoto koláče.

  • Misa K.
    Misa K. |

    22. 5. 2006 13:50

    Vynikajici a velmi rychla buchta, vsichni doma byli nadseni. Jen se mi trosku drolila. Nevite nekdo, v cem mohl byt problem? Diky.

  • Dot Jani
    Dot Jani |

    22. 5. 2006 13:41

    Je to skvele, pridala som dve nastruhane mrkvy a lieskovce do cesta. Obcas i cokoladove hoblinky, ale to uz je rozmarna verzia ;-)

  • Anna Valentová
    Anna Valentová |

    19. 5. 2006 18:02

    Recept tento a další uplně skvělé recepty na koláče z jablek sem taky oběvila v kuchařce a pak časopisech,které sem začala sbírat,co sem se vdala,a ted co mám" zbojníka" ,jablkový koláče na všechny zpusoby miluje. Do školy je to dobrá svačina.Ten Americký koláč peču na podzim dost často. Dávám i jablek více podle toho jak jsou štavnatá a skořicí vubec nikdy nešetřím, moje babi říkala, že skořice je dobrá na nervy a myšlení. Tak tomu věřím.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    18. 5. 2006 08:47

    Verooniko, čas pečení fakt neodhadnu, ale je to docela rychle hotové. Prostě zkusím špejlí a jakmile se nelepí, jde z trouby ven. Pak už ji skutečně stačí jen pocukrovat.

  • ZDENINA
    ZDENINA |

    17. 5. 2006 17:26

    BUCHTA JE VELMI CHUTNÁ A NENÍ SUCHÁ ,JE TAKOVÁ VLÁČNÁ A VŠEM MOC CHUTNALA DEKUJI

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    17. 5. 2006 16:40

    Moc jsem si s tím nelámala hlavu, dala jsem jen polovinu oleje a cukru, pekla v horkovzdušné troubě 45 minut na 180°C a všechno se povedlo. Koláč byl hotový ve 3 odpoledne. Teď je 6 a už je prázdný pekáč! Díky za recept.

  • veroonika
    veroonika |

    17. 5. 2006 15:04

    dobry den...chtela bych se jeste zeptat jak dlouho se ma zhruba ta buchta pect??

  • karel Sezemský
    karel Sezemský |

    17. 5. 2006 13:37

    Moc dík za recept buchta se povedva je moc dobrá ,prej jí budu muset píct každý týden.U manželky sem si udělal velkýé tlus.Rscept pošlu dál svým známým.Dobrou chuť Všem kuchtíkům.Varlos

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    17. 5. 2006 13:06

    Tedy Karle, taky bych se nechala takhle rozmazlovat :-). Muffinky jsou takové minibábovičky - ale s plným středem - pečou se ve speciálních formičkách a je to prima třeba do práce nebo pro děti do školy - stačí říct v domácích potřebách,že chcete formu na muffinky. A dejte vědět, jak jste dopadl :-). Lidka

  • kAREL sEZEMSKÝ
    kAREL sEZEMSKÝ |

    17. 5. 2006 12:40

    Tak sem to dal akorád do trouby a čekám co to provede.Mám to jako překvapení pro manželku tak si snad trochu šplhnu.doufám že ta buchta bude podobná těm vašim. moc dík za recepr byla to rychlovka,no nic já letím k troubě .dám vědět jak sem uspěl u manželky.Varlos. Jo posím o vysvětlení co jsou to ty muffinky.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    17. 5. 2006 09:34

    Jsem opravdu moc ráda, že vám chutná. Tohle je ideální třeba pro začínající kuchařky - nedá se na tom nic zkazit a je to hned hotové. Nemusí se dělat sníh, míchat krém, cokoli odvažovat...právě proto ho mám ráda.

  • Helena
    Helena |

    17. 5. 2006 09:13

    Buchta nam velmi chutnala.pulku oleje jsem nahradila orechovym olejem(dochazel nam repkovy),druhou pulku dynovym pyre.prasek do peciva jsem pridala az nakonec,rozmichany v trosce mouky.Priste to zkusim z polovicni davky s celozrnnou moukou,ale nevim,jestli to nezkazim.1.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    16. 5. 2006 19:22

    Jsem ráda, že vám chutná :-). Tenhle recept jsem zdědila po kamarádce architektce - stejně jako Francouzský ořechový koláč - taky je tady v mých receptech.

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    15. 5. 2006 18:51

    Veroniko, olej dejte takový, jaký máte. Olivový je moc výrazný, takže stačí určitě slunečnicový nebo řepkový. Hrnečky odměřujte klidně po okraj, jde spíše o poměry surovin vůči sobě.

  • veronika
    veronika |

    15. 5. 2006 16:20

    muzu se zeptat jaky olej?? a ty hrnecky se odmeruji az po okraj??

  • Jířa
    Jířa |

    11. 5. 2006 12:24

    Upekla jsem muffinky, povedly se a byly výborné. (A to jsem použila prášek do pečiva ze zdravé výživy a přírodní cukr!). Nejsem zase až tak zkušená pekařka, ale mě se osvědčilo nejdříve rozpálit troubu na maximum, dát do trouby, jak to vyběhne, stáhnout na požadovanou teplotu, třeba tam bude zakopaný pes, Yveto?Muffiny peču ve formě (z Ikey tuším za 150 Kč) nebo dávám dva košíčky do sebe a na plech naplním do 3/4 těstem - pokud chci menší než je forma. Určitě budu americký koláč opakovat!

  • Yveta
    Yveta |

    10. 5. 2006 22:38

    Vyzkouseno, ale nejak a nekde mi asi neco nevyslo. Nevybehlo mi to, ackoliv jsem tam dala cerstvy prasek do peciva. Ridila jsem se predpisem, ale bohuzel se "Americka buchta" nepovedla a to ziji v Americe. Skoda. Jinak zni recept moooc pekne.

  • Terezie Bartusková
    Terezie Bartusková |

    10. 5. 2006 13:20

    Já tuhle buchtu peču už několik let (pod klasickym nazvem jabkova buchta), ale v posledni dobe se mi moc nedari... Vzdycky je to takova rozjeta placka... No nevim, treba ji jeste nekdy vyzkousim...

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    8. 5. 2006 19:26

    Muffinky jsou malinkaté koláčky pečené v miniformičkách nebo v papírových košíččích, jde to i v obalech od paštiček.

  • Anonym
    Anonym |

    8. 5. 2006 09:44

    Prosim Vás co jsou to ty muffinky?

  • Marie
    Marie |

    7. 5. 2006 18:09

    Výborné

  • Lucie K.
    Lucie K. |

    7. 5. 2006 14:47

    Výborné, excelentní....ale přidala jsem 1/2 hrnku mléka.......Opravdu fenomenální......

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    18. 2. 2006 15:42

    Miško, možná by to šlo, ale buchta je vysoká a na celý plech, tak by to asi stačilo z poloviny dávky. Dejte vědět, jak jste dopadla. Lidka

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    18. 2. 2006 15:36

    Miško, to nevím, nezkoušela jsem. Vím, že to jde jako muffinky. Ale viděla jsem dobrý tip - jestli nemáte formičky na muffinky, tak známá si schovává takové ty kelímečky od paštiček - myslím, jak mají na vrchu jen fólii, normálně je vymastí, vysype a peče v tom. A fakt to jde dobře.

  • Miška
    Miška |

    18. 2. 2006 13:23

    Myslíte si že by se to dalo upéct i ve formě na bábovku?

  • Jaroslava Stará
    Jaroslava Stará |

    18. 2. 2006 02:45

    Výborná, já ji dělám z polohrubé mouky a s lískovými oříšky. A dávám jen půl hrku oleje. Ale to je jen detail :) Recept a chuť to nemění. Mňam!

  • Alisia Z.
    Alisia Z. |

    13. 2. 2006 19:47

    Přidala jsem 1 hrnek nakrájených hrušek místo jednoho hrnku jablek a bylo vynikající!!

  • Emilia Šípová
    Emilia Šípová |

    9. 2. 2006 22:28

    Velmi šťavnatá, vláčná, výborná

  • Eva Š
    Eva Š |

    5. 2. 2006 11:35

    Dnes jsem musela upéct znovu tuhle výbornou buchtu dceři na internát.Včera se po ní jen tak zaprášilo,půlku snědl manžel.Ořechy tomu dávají tu pravou chuť.Jsem moc ráda že jsem ten recept včera vyskoušela a budu ho dělat často. A proto dávam za 1.

  • Eva Š
    Eva Š |

    4. 2. 2006 23:05

    Je to moc chutné

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    24. 1. 2006 18:17

    Před chvilkou jsem buchtu vyndala z trouby a už je jí téměř polovina pryč.:-) Neměla jsem ořechy, tak jsem přidala ovesné vločky. Těsto jsem trochu zředila mlékem. Buchta je pěkně šťavnatá.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    20. 1. 2006 09:50

    Tak přeju hodně zdaru. A nebojte se toho, že těsto je skutečně tužší...Tuláku, jsem ráda, že se povedlo :-)).

  • Jarka Mrvková
    Jarka Mrvková |

    19. 1. 2006 18:40

    Recept je jednoduchý jistě chutná výborně tak zítra hned vyzkouším a již se nám všem doma sbíhají sliny.

  • tulák ZR
    tulák ZR |

    12. 1. 2006 07:49

    Včera jsem buchtu upekl a dneska ráno je na plechu zbytek. Nevím jen kde jsem udělal chybu - když jsem všechno smíchal bylo těsto hodně husté..přidal jsem trochu mléka a výsledek? Vynikající.. :-) Kolegyně v práci už chtěly recept, takže se buchta bude tento týden dělat na více místech ve Žďáře.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    11. 1. 2006 12:56

    Tak držím palce :-)

  • tulák
    tulák |

    10. 1. 2006 13:45

    Dneska večer budu péct - snad mě dcera pochválí :-)))

  • Veronika Hilenkova
    Veronika Hilenkova |

    3. 12. 2005 10:44

    Tak dnes budu péct tuto dobrotu, tak uvidíme ;-)

  • Anonym
    Anonym |

    25. 11. 2005 16:13

    Výborné!

  • Jana
    Jana |

    19. 10. 2005 23:23

    Moc oleje,nahradila jsem polovinu pomerancovym dzusem,a vubec to nezmnenilo na chuti.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    19. 10. 2005 14:41

    Cukru můžete dát klidně i míň. Tenhle koláč chutná mým dětem.

  • airan
    airan |

    19. 10. 2005 10:34

    Lidko, je bezva, ze to vas neodradilo a vyrukovala jste s dalsim receptem. Buchta vypada velice slibne a ja ji urcite vyzkousim. Jsou v tom i jablka - nemuze byt pohyb o uspechu:-))

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    19. 10. 2005 10:24

    Lidko, Lidko, to je zase dobrota, kdypak já to všechno mám dělat ? Ještě, že se toho u nás dost sní a hlavně chlapci odvezou s sebou na koleje - posílám i jejich spolubydlícím !! Já už mám ve svých oblíbených takovou spoustu receptů, že si píšu do kalendáře co kdy budu péct, abych pro jeden recept nezapomněla na druhý, atd.

Další doporučené recepty: