• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Hovězí Stroganov II.
    Napište svůj komentář k receptu

    Hovězí Stroganov II.

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.9
    hodnotilo: 36
    doba přípravy: 40 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Hovězí Stroganov II.
    Hovězí Stroganov II.
    Hovězí Stroganov II.
    Hovězí Stroganov II.
    Hovězí Stroganov II.
    Hovězí Stroganov II.
    Hovězí Stroganov II.
    Hovězí Stroganov II.
    6fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 1
        ks cibule
      • 4
        lžíce máslo
      • sůl
      • 2
        lžíce hladká mouka
      • pepř mletý
      • 600
        g hovězí svíčková nebo roštěnec
      • 200
        ml smetana
      • 200
        g žampiony
      • 1
        lžička hořčice
      • 2
        lžíce rajský protlak

    Postup přípravy receptu

    1
    Maso nakrájíme na nudličky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na 2 hodiny odležet. Potom maso poprášíme moukou, vložíme na cibulku osmahnutou na másle a prudce opečeme.

    RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

    2
    Přidáme na plátky nakrájené žampióny, rajčatový protlak, hořčici, směs osmahneme, zalijeme smetanou, podle chuti opepříme a osolíme, promícháme a povaříme.
    3
    Podáváme s dušenou rýží, smaženými bramborovými hranolky nebo s brambory.

    RADA: Jak vařit rýži - podívejte se na VIDEO

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Hovězí na houbách II.

    Hovězí na houbách II.

    Minutkový guláš Stroganov 3

    Minutkový guláš Stroganov 3

    Hovězí vývar / hovězí polévka

    Hovězí vývar / hovězí polévka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • a-lan
      a-lan | 9. 7. 2016 12:36

      Výborný návod, jen musíte postupovat přesně dle něj. Maso nakrájejte na nudličky a každou (!) musíte jemně naklepat. Hi Hi !!! :-D

    • Karlos
      Karlos | 18. 2. 2016 19:09

      Nelze k plotně umělkyně :'( :'( :'(

    • gogo
      gogo | 13. 10. 2015 17:14

      když to je z vepřového, tak to není Stroganov, ale vlastní výtvor :-X pak už je jedno, co tam šlehnete podle vlastní chuti (v původním receptu je dokonce smetana ušlehaná)

    • gogo
      gogo | 13. 10. 2015 17:14

      když to je z vepřového, tak to není Stroganov, ale vlastní výtvor :-X pak už je jedno, co tam šlehnete podle vlastní chuti (v původním receptu je dokonce smetana ušlehaná)

    • Josef Kunert
      Josef Kunert | 14. 9. 2015 20:20

      Pokud někdo maso restuje, potom dusí v hrnci a nakonec v papiňáku tak z toho má hovězí vývar na podlévání. Když někdo udělá tento postup tak ať raději vůbec neleze k plotně.

    • Celtiana | 27. 8. 2015 22:35

      Trošku jsem si recept poupravila v dávkování surovin (ale to dělám téměř se vším) a musím říct, že to nemělo chybu. Jako přílohu jsme měli hranolky na přání manžela. Fakt super, chutnalo. <3

    • Chabrová
      Chabrová | 31. 1. 2014 18:14

      Tohle taky není to, za co se vydává a fotka je taky o ničem, protože, kdyby tam dali protlak, tak z toho nebude hovězí na smetaně, ale něco jako guláš.

    • Mortymer | 31. 1. 2014 18:05

      Takhle vypadá pravý stroganov: https://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1366&bih=674&q=hov%C4%9Bz%C3%AD+stroganov&oq=hov%C4%9Bz%C3%AD+stro&gs_l=img.3.0.0l2j0i24l4.6224.11263.0.12412.11.8.0.3.3.0.115.734.7j1.8.0....0...1ac.1.32.img..0.11.764.e7wOjqeT7h0#hl=cs&q=jamie+oliver+beef+stroganoff&tbm=isch&imgdii=_

    • Mortymer | 31. 1. 2014 17:58

      Koukněte na Jameiho Olivera. Jak to dělá. Maso na centimetrové plátky a na pánvi smažit na 2 lžících oleje cca 2 minuty. Žádné dušení ani dlouhé vaření. A Věro, ne smetanou, ale bílý jogurt a kapku mléka. :-)

    • mmm
      mmm | 3. 1. 2014 13:13

      Koukám, že tady málokdo pochopil, že "stroganov" není "hovězí na žampiónech" - první je minutková příprava masa (a to nejde z každého masa), druhé je dušení - výsledek jsou dvě úplně jiná jídla! Ale nedivím se - pokud bych to nikdy nejedl, tak jak to má být, taky bych to asi nevěděl.

    • Qvido
      Qvido | 5. 4. 2013 09:20

      Svíčkovou i roštěnou stačí orestovat a chvilku podusit. Do papiňáku ji může dát jenom barbar. A na pánvi se píše měkké i.

    • Jarouš
      Jarouš | 5. 4. 2013 09:17

      Myslete laskavě přímo hlavou. 600 gramů masa jsou tři, případně čtyři porce.

    • Ilonka Novotná
      Ilonka Novotná | 2. 3. 2013 11:29

      Nejdřiv jsem maso orestovala na Voku,pak na pánvy,potom dusila v hrnci a nakonec v papináku.Maso se nedalo jist.Doporučuju na dietu.Maso vám leží v žaludku 3 dny a nemate hlad. :-D

    • Věra
      Věra | 20. 11. 2012 14:05

      Budu se pokoušet o něco podobného, ale z vepřového masa, jen jsem se chtěla zeptat, bylo mi řečeno, že stroganov se dělá ze zakysané smetany, já osobně bych to zalila smetanou na vaření tak se radší ptám=) Děkuji

    • Peťa
      Peťa | 2. 1. 2012 22:31

      Já dusil hovězí 3h na nejmenší plamen. Udělal se tak silný vývar, že jsem jen malinko opepřil a osolil. Smetanu jsem nedával... Zkazila by to. Je to lepší bez ní. Trochu jsem to zahustil tmavou jíškou. Podávám to s hráškovou rýží. Jsou to cca 4 normální porce. Ale je to kulinářský zážitek :)

    • Dana
      Dana | 31. 10. 2011 09:24

      Delala jsem s mletym hovezim a taky super!

    • Lu
      Lu | 14. 8. 2011 12:07

      Výborné a rychlé, když se to dělá z kuřecího ani to nemusí byt v lednici 2h, jak píšou. celé rodině to moooc chutná! dnes budu dělat z vepřového, tak jsem zvědavá :-)

    • eliška
      eliška | 11. 7. 2011 16:18

      Prosím vás, jak dlouho trvá jídlo udělat? a pro kolik lidí je uvedené množství surovin? Děkuju

    • Venca
      Venca | 1. 3. 2011 18:34

      Tak to nežer slovenská čubko

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 25. 1. 2011 18:11

      Dělám stejně s hovězím i s kuřecím, foto přiloženo , moc dobré

    • marie mateju
      marie mateju | 14. 5. 2009 08:51

      No konečně jsem našla opravdu Stroganov,ale uvařím ho ze zadního.pak napísnu jak se povedl.

    • recepty 73
      recepty 73 | 10. 3. 2009 13:16

      Tak to byla senzace!Měli jsme s rýží a z roštěné.1*Jen do nádobí se jaksi nikdo nehrne...Jiří

    • Martina Schwoiserová
      Martina Schwoiserová | 6. 3. 2009 09:14

      Musím uznať,že tento recept je vinikajúci a to ako chuťovo,tak lahodí oku!Za nás 1*

    • Anonym
      Anonym | 6. 10. 2007 11:32

      Na vaření jsem játro, ale tohle se mi povedlo a jídlo bylo excelentní, udělal jsem jenom změnu, že místo na másle jsem to dělal na panenském olivovém oleji. S kroketkama hmmmmm, kurník já bych se toho užral :)

    • Anonym
      Anonym | 16. 7. 2007 17:07

      výborné...

    • Anonym
      Anonym | 29. 6. 2007 16:41

      A jak to dopadlo?

    • Rene Hynek
      Rene Hynek | 12. 6. 2005 09:54

      Neděle 11,00 hod. a jdu na to. Uvidíme jak to dopadne.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
    Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice Hovězí svíčková Máslo Pepř mletý Rajský protlak Smetana Sůl Žampiony

    Jak uvařit rýži

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zabijačkový guláš

    Zabijačkový guláš

    Celerová pomazánka na chlebíčky

    Celerová pomazánka na chlebíčky

    Alibábovka

    Alibábovka

    Celerová polévka II.

    Celerová polévka II.

    Bábovka s vaječným likérem a jablky

    Bábovka s vaječným likérem a jablky

    Brownies cupcake

    Brownies cupcake

    Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

    Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

    Moje sýrovo-šunkové muffiny

    Moje sýrovo-šunkové muffiny

    Kremrole paní Čermákové

    Kremrole paní Čermákové

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Jak uvařit rýži

    Poslední sledované recepty

    28
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    24
    Palačinky
    Palačinky
    19
    Staročeský domácí chléb
    Staročeský domácí chléb
    16
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake
    16
    Red velvet dort
    Red velvet dort

    Zajímavé články

    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    AHA.cz Deník Aha! 14.4.2021

    Deník Aha! 14.4.2021

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Ženy.cz Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Maminka.cz Holčička se narodila s pruhem úplně bílých vlasů. Jsi krásná, učí ji máma

    Holčička se narodila s pruhem úplně bílých vlasů. Jsi krásná, učí ji máma

    Reflex.cz Každá slušná vláda by požádala o důvěru sněmovny, jenže my slušnou vládu nemáme, říká Miroslav Kalousek

    Každá slušná vláda by požádala o důvěru sněmovny, jenže my slušnou vládu nemáme, říká Miroslav Kalousek

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
    Hovězí steak na pepři s přelivem …
    Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
    Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
    Hovězí steak se salsou verde
    Hovězí steak se salsou verde
    Hovězí špízy s bramborovým salátem
    Hovězí špízy s bramborovým salátem
    Hovězí šuej ču
    Hovězí šuej ču
    Hovězí vývar
    Hovězí vývar
    • Recepty.cz
    • Hovězí Stroganov II.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí