• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Domácí pizza
    Napište svůj komentář k receptu

    Domácí pizza

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.8
    hodnotilo: 28
    doba přípravy: 60 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Domácí pizza
    Domácí pizza
    Domácí pizza
    Domácí pizza
    Domácí pizza
    Domácí pizza
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    6 porce
    • 3. náplň
      • 100
        g šunka
      • 1
        plechovka žampiony krájené - malá plechovka
      • 1
        balíček zelené olivy
      • sůl
      • 400
        g rajčata
      • olivový olej
      • voda
      • 500
        g hladká mouka
      • 0,50
        kostka droždí
      • oregáno
      • 400
        g sýr
      • 4
        lžíce olej nejlépe olivový
      • sýr primátor musí mít min. 45% t.v.s
    • 1. náplň
      • 2
        ks rajčata
      • 2
        stroužek česnek
      • tuňák - ve vlastní šťávě
    • 4. náplň
      • 2
        ks rajčata
      • bazalka
      • 1
        balení mozzarella
      • 1
        balíček zelené olivy
    • 5. náplň
      • 2
        ks česnek
      • 0,50
        balíček špenát porcované - malé kostky
      • krevety
    • 2. náplň
      • 100
        g anglická slanina ještě lepší je sušená nebo typ bacon
      • 2
        ks zelená paprika

    Postup přípravy receptu

    1
    Droždí rozdrobíme do 50 ml vlažné vody, přidáme špetku cukru, rozmícháme a necháme vzejít kvásek (na povrchu se začnou dělat bublinky). Odvážíme mouku, nasypeme do mísy, přidáme sůl, kvásek, olej, přilijeme vodu (opatrně, po částech), vypracujeme těsto. Množství vody je přibližné, řídíme se hustotou těsta, to by mělo být tužší, nelepivé. Dáme na cca 1 hod. vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 nebo 4 kusy (podle požadované velikosti pizzy) a rozválíme dokulata. Potřeme olejem, drcenými rajčaty, osolíme, posypeme oregánem a strouhaným sýrem. To je základ, na který klademe požadovanou náplň.

    RADA: Jak na domácí pizzu? Mrkněte na VIDEO!

    2
    1. náplň: tuňáka slijeme, rovnoměrně rozdělíme na základ, nakrájená rajčata také, do oleje z tuňáka prolisujeme česnek a lžičkou rovnoměrně rozdělíme na pizzu.
    3
    2. náplň: slaninu a nakrájené papriky rozdělíme na základ.
    4
    3.náplň: pokrájenou šunku, žampióny a přepůlené olivy rozdělíme na základ.
    5
    4.náplň: pokrájenou mozzarelu (na plátky), rajčata a přepůlené olivy rozdělíme na základ.
    6
    5. náplň: kousky špenátu rozdělíme rovnoměrně na základ, mezi to naklademe krevety a lžičkou pokapeme olejem rozmíchaným s prolisovaným česnekem.
    7
    Pečeme v troubě 200 °C (elektrická), až se sýr roztaví a začne mírně zlátnout.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Domácí pizza I.

    Domácí pizza I.

    Domácí pizza

    Domácí pizza

    Domácí pizza koláč

    Domácí pizza koláč

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • cvrky
      cvrky | 24. 9. 2016 22:40

      No to snad ne. Za padesát minut z toho máte černé uhlí. Ten čas je tak 8-10 minut maximálně

    • Dominik
      Dominik | 13. 2. 2016 12:06

      výborný recept Pochutnel jsem si čistá 1 :-)

    • Anett
      Anett | 16. 11. 2015 10:35

      Jak to mám udělat, když mám sušené droždí? Díky :) :-))

    • Kate
      Kate | 10. 9. 2015 13:26

      Těsto dobré, dávám za 1 <3

    • Šimon
      Šimon | 23. 2. 2015 12:23

      Zdravím, já jsem to tam měl někdy déle, někdy kratší dobu, ale zhruba tak 40-50 minut. Vždy to vyzkouším tak, že do toho píchnu špejlí a když se už těsto nepřilepí, je hotovo. V druhé řadě ochutnám malý kousek :-)

    • Karel
      Karel | 6. 10. 2014 11:58

      Pizza z obchodu? Vážně? http://www.stream.cz/peklonataliri/672728-mrazena-pizza

    • karlos
      karlos | 6. 10. 2014 11:53

      No pizza z obchodu je nekomentovatelná: http://www.stream.cz/peklonataliri/672728-mrazena-pizza . Recept je jen inspirace, délka pečení záleží na troubě, technologii ohřevu a předehřívání, znám i recept bez kynutí s krátkým odpočinkem v chladničce. Pizza je otázkou zkušeností, recept je jen nástřel, abyste to hned zkraje nezkazili ;) :-|

    • Vladimír
      Vladimír | 12. 6. 2014 15:48

      Zdravim vás:-) mám malý dotaz. |není zde uvedeno jak dlouho se pizza peče jsou zde pouze stupně ale jinak nic víc. Děkuji za odpověd :'(

    • Dawe
      Dawe | 8. 6. 2014 21:34

      Ne nedělal,trochu jsem si ho upravil,ale základ (těsto) jsem dělal dle receptu :)

    • Kuchařinka
      Kuchařinka | 8. 6. 2014 11:50

      A dělal si to uplně dle receptu ?

    • Dawe
      Dawe | 8. 6. 2014 11:19

      Bylo to výborné,na oslavě si všichni pochutnali a musím říct,že mi ta pizza chutnala daleko víc než ta z obchodu

    • Honza
      Honza | 21. 2. 2014 17:23

      Dobrý den, prosím o radu: co se dělá s tím sýrem primátor co je v ingrediencích? v postupu již není zmíněn. Děkuji za odpověď. Honza

    • hana
      hana | 26. 1. 2013 08:28

      1/2 droždí je myšleno polovina kostky droždí t.j. 21g

    • pepan
      pepan | 15. 1. 2013 13:54

      Na 500 g mouky přijde dle meho názoru 20 g droždí /to je 1/2 kostičky co se prodáv :-) :-) :-) á a vody 1/4 litrů vlažné vody ¨, těsto musí být řidčí ale aby se nelepilo s pozdravem pepan nějak podobně jse to dělal včera a byla dobrá

    • Mára
      Mára | 20. 10. 2012 01:11

      Že jsem tak smělej... 1/2 droždí je půl lžíce droždí, nebo půl náklaďáku droždí? Děkuju za vysvětlení...

    • Honza
      Honza | 16. 8. 2012 17:48

      Ahoj nejak se placam v te vode kolik ji ma tedy byti poradite

    • madinka13 | 4. 8. 2012 14:25

      bylo to těžké udělat ale výborné!!! vždy přidávám více droždí aby toho bylo více ;-) :-P

    • petra
      petra | 19. 4. 2012 18:55

      chci se zeptat, muzu delat testo i v pekarne? kolik zhruba te vody plus minus? 250ml by melo staci asi, ze? dekuji za odpoved.

    • miška
      miška | 5. 4. 2012 15:26

      :-) máš tady recept na těsto.Co si tam dáš už je tvoje věc ... jde hlavně o to aby bylo dobré těsto :-)) O:-)

    • Tomas
      Tomas | 4. 1. 2011 15:32

      Dobry den musim reagovat co pise kolegyne kucharka, nechapu trochu jak se muze prilepit testo je to jendoduche kolegyne bud staci pecici papir a nebo na olej ale ja preferuji pecici papir mate to jako z pece v pripade oleje testo je nasakle ale 100 lidi 100 chuti tot na vas jsem vam jen chtel poradit a pokud date pecici papir neni potreba ho pomazavat olejem jak jsem se tu docetl to trochu se divim co tu obcas ctu. Jinak at se vam vari a pece dobre. Ja delam pizzu z vlastni dlouholete praxe a zkusenosti svim zpusobem ale je to vse hodne podobne .....

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 5. 8. 2008 23:45

      Dělala jsem dnes večer na oslavu narozenin dcery. Potřebovala jsem toho hodně, tak jsem zadělala z dvojnásobné dávky a bylo toho z kila mouky na 5 velkých pizz (pro cca 10 lidí). Kromě zde uvedených variant jsou u nás oblíbené ještě tyto: 6. náplň: Potřít rajčaty (kečupem), posypat oregánem, rozložit 100 g krájené šunky, kousky ananasu z kompotu a posypat strouhaným sýrem. 7. náplň: Potřít rajčaty (kečupem), posypat oregánem a drceným česnekem, rozložit sáček zelených oliv a na kousky nakrájených krabích tyčinek (tak 125g balení). Opět posypat sýrem. 8. náplň: poklást plátky anglické slaniny, potřít podušeným a očesnekovaným špenátem, nahoru rozložit buď kolečka vajíček natvrdo, nebo přímo rozbít 4 vajíčka - opatrně, aby se nepoškodil žloutek - a mezi vajíčka naklást na tenká kolečka nakrájený sýr jadel. S těstem nebyly žádné potíže, mělo správnou hustotu, bezvadně se s ním pracovalo a dalo se vytáhnout pěkně dotenka.

    • Monikaka
      Monikaka | 30. 3. 2008 14:09

      mě je teprve 12 ale zdá se mi zě tato pizza je na domácí moc složitá skuš sem dát nějakou domácí ale také jednoduší myslím jako třeba se sýrem, rajčetem, salámem, kečupem a tak myslím že to je domácí pizza dík !!

    • Gábina H
      Gábina H | 11. 9. 2007 16:13

      Pavlíno, já peču pizzu vždycky na pečícím papíře a nepřilepí se mi. Ale je pravda, že těsto než dám na papír pomažu olejem a pak jej vytahuju do potřebné velikosti.

    • Anonym
      Anonym | 11. 9. 2007 14:44

      kazdy si muze na pizzu dat co zrovna hori v lednici ,vyborne je taky rozklepnout na pizzu vajicko,podrobit nivou a kapary je to opravdu uzasne

    • ChemiQ
      ChemiQ | 26. 8. 2007 13:02

      Já mám odzkoušený tento recept: http://ovocne.hustej.net/2007/07/10/kdyz-pizzu-tak-doma-udelanou-aneb-jak-ji-delam-ja/ a je taky moc moc dobrý ;-) určitě jej zkuste - zpracování těsta je sice trochu pracné a vyžaduje fyzičku,ale ten výsledek za to rozhodně stojí :-)

    • Denisa Mikulová
      Denisa Mikulová | 11. 4. 2007 13:43

      Pizza výborná, piekla som asi podľa 4 receptu, ale jednoznačne vedie...ďakujem

    • Pavlína
      Pavlína | 7. 4. 2007 13:42

      Těsto je chuťově opravdu výborné avšak musím dodat poznámku pro začínající kuchařky jako jsem já. Při pečení jsem udělala jednu velikou chybu. Pizzu jsem dala péct a na plech jsem pro jistotu dala pečící papír..... tím pádem se mi celá pizza přilepila a nešla z papíru sundat dolu :))) Takže pro příště a pro všechny : Péct jedině bez pečícího papiru :)))

    • Petr
      Petr | 8. 8. 2006 20:59

      I když jsem v kuchyni začátečník, musím uznat že pizza byla velmi povedená, ne jako z pizzerie, zato krásně křupavá a nadýchaná.Děkuji za skvělý recept.

    • lavazza
      lavazza | 31. 12. 2005 13:16

      Úžasný recept!!! tohle těsto vyjde na 4 veliký pizzy o výšce 3mm, těsto je krásný a už nemusíme chodit do pizzérie takže moc děkuju

    • Abies Alba
      Abies Alba | 1. 8. 2005 07:48

      Kami: Na půl kg mouky postačí 5 g sušeného droždí. To s modrým ptákem je desetigramové a Oetker je sedmigramové.

    • Kami
      Kami | 30. 7. 2005 21:30

      Kdyz mam drozdi jen v sacku, kolik ho je treba? Poradi nekdo?

    • Jindra Strakoš
      Jindra Strakoš | 11. 6. 2005 07:54

      Taky jsem v kuchyni začátečník, ale pizza se povedla - vyšlo na dva plechy. Díky za přesný recept.Jen dvě poznámky pro mně podobné:- kvásek jsem nedělal bokem a pak nepřidával do mouky, ale do nádoby jsem nasypal mouku, udělal do ní důlek a kvásek nechal vzejít tam. - pekl jsem v horkovzdušné troubě a nestačilo, aby sýr byl rozpuštěný, ale bylo třeba ještě chvilku počkat, až spodní strana pizzy přestane být bílá.

    • Irena
      Irena | 14. 3. 2005 07:11

      Pekla jsem první pizzu v životě a hned takový úspěch! Byla jsem opravdu příjemně překvapena a rodina taky - těsto je super!

    • sabrina
      sabrina | 8. 12. 2004 12:52

      z tohoto receptu se mi vzdy podari udelat skvele testo na pizzu. vzdy je mekka a nevysussi se. a je to i vhodne pro zacatecniky jako jsem ja :-) dekuji

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza Pizza těsto
    Chuťovky Pizza a langoše Oběd Večeře Pečení Itálie Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bazalka Česnek Droždí Hladká mouka Krevety Mozzarella Olej Olivový olej Oregáno Rajčata Špenát Sůl Šunka Sýr Sýr Primátor Tuňák - ve vlastní šťávě Voda Žampiony Zelená paprika Zelené olivy

    Jak na domácí pizzu

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kuřecí lahůdka

    Kuřecí lahůdka

    Květákový nákyp s kuřecím masem

    Květákový nákyp s kuřecím masem

    Hovězí maso na pivu

    Hovězí maso na pivu

    Masové nudličky na zelenině s nudlemi

    Masové nudličky na zelenině s nudlemi

    Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou

    Plněné brambory s rajčaty a…

    Dýňová bábovka (řez) s kokosem

    Dýňová bábovka (řez) s kokosem

    Banánový chlebíček bez másla - vláčný

    Banánový chlebíček bez másla - vláčný

    Guláš s hlívou ústřičnou

    Guláš s hlívou ústřičnou

    Špenátová polévka s pórkem

    Špenátová polévka s pórkem

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Jak na domácí pizzu

    Poslední sledované recepty

    49
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    37
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy
    30
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…
    26
    Bramboráky
    Bramboráky
    23
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    AHA.cz Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    AHA.cz Deník Aha! 27.2.2021

    Deník Aha! 27.2.2021

    Dáma.cz Herec Jan Hájek: K divadlu ho přivedla první láska, vlastní rodinu dodnes nemá

    Herec Jan Hájek: K divadlu ho přivedla první láska, vlastní rodinu dodnes nemá

    Dáma.cz Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Ženy.cz Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Maminka.cz Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí

    Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí

    Reflex.cz ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Domácí paštika v těstě
    Domácí paštika v těstě
    Domácí paštika z kuřecích jater
    Domácí paštika z kuřecích jater
    Domácí perník
    Domácí perník
    Domácí pizza
    Domácí pizza
    Domácí pizza I.
    Domácí pizza I.
    Domácí pizza koláč
    Domácí pizza koláč
    • Recepty.cz
    • Domácí pizza
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí