Domácí perník

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 44
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 300
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      ks vejce celá
    • 0,5
      l mléko studené
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 2
      lžíce švestková povidla
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst ořechy
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny suroviny smícháme a těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme. Po upečení a vychladnutí polejeme čokoládou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • borůvka
    borůvka |

    21. 6. 2016 17:54

    Taky bych si dala !! :-[

  • Doleželová Dana
    Doleželová Dana |

    20. 6. 2016 22:04

    perník je famózní ... <3 <3

  • Doleželová Dana
    Doleželová Dana |

    20. 6. 2016 20:18

    Úžasný ..... <3 <3

  • Doleželová Dana
    Doleželová Dana |

    20. 6. 2016 20:17

    Lehoučký , a úžasný <3

  • Doleželová Dana
    Doleželová Dana |

    20. 6. 2016 19:59

    Dnes jsem měla možnost , receptík vyzkoušet a musím říct , že je výborný. Všem doporučuji vyzkoušet :)

  • raubiri
    raubiri |

    31. 7. 2015 19:24

    Luxusní <3

  • raubiri
    raubiri |

    31. 7. 2015 19:20

    Výborný!!!!!! :-)

  • Hanička
    Hanička |

    16. 6. 2015 20:34

    perník je lepší než od maminky, děkuji za recept <3

  • Daniela
    Daniela |

    5. 7. 2014 18:26

    Výborné rychle a štaci nám jen pocukrovane :-). A já pekla v predehrate troubě menší plech a asi 20minut el.trouba

  • Simča S.
    Simča S. |

    16. 3. 2013 11:11

    Záleží na tom, v jaké vrstvě (jak silné) je těsto. Peču v plechu 30 x 40, po nalití je síla těsta asi 3 - 3,5 cm (pochopitelně při pečení vyskočí) a peču na 180°C cca 35 minut. A klasicky - kontroluji vpíchnutím špejle - pokud je po vytažření suchá, je hotovo.

  • Lucka
    Lucka |

    18. 2. 2013 13:05

    Můžu se zeptat jak se to dlouho peče?? :OOOOO

  • jmuell1
    jmuell1 |

    15. 2. 2013 20:53

    Výborný recept. Jednoduché, rychlé a chuťově výtečné. Už jsem ho pekla nekolikrát a určitě se k němu budu stále vracet! Syn totiž perník miluje. :)

  • jmuell1
    jmuell1 |

    15. 2. 2013 20:53

    Výborný recept. Jednoduché, rychlé a chuťově výtečné. Už jsem ho pekla nekolikrát a určitě se k němu budu stále vracet! Syn totiž perník miluje. :)

  • jmuell1
    jmuell1 |

    15. 2. 2013 20:53

    Výborný recept. Jednoduché, rychlé a chuťově výtečné. Už jsem ho pekla nekolikrát a určitě se k němu budu stále vracet! Syn totiž perník miluje. :)

  • Simi77
    Simi77 |

    26. 1. 2013 09:58

    Výborný,pečeme dnes znovu :-))

  • Simi
    Simi |

    26. 1. 2013 09:49

    Perník naprosto vynikající,znovu se u nás bude dělat :-) :-) <3

  • Luboš
    Luboš |

    24. 5. 2012 19:44

    Chuťově nejlepší co mám, příprava není složitá jen chybí přibližný čas a minule jsem si to nezapsal.

  • SisiZ
    SisiZ |

    13. 5. 2012 21:15

    Výborný!Děkuji za recept :-)

  • marie29
    marie29 |

    7. 4. 2012 21:09

    Moc velká dobrota ! ;-) Pochutnal si i manžel, který moc na sladké není a to je už co říct :-[ Místo koření do perníku jsem přidala moje oblíbené : skořice, muškátový oříšek, anýz, hřebíček, badyán a dala místo 2 lžic povidel 3, navíc rozmíchané s trochou rumu .. mňam, mňam <3

  • frakira
    frakira |

    26. 10. 2011 21:15

    Vyborny.. misto povidel davam nekdy kvasek, co si "chovam" na chleb..

  • MartikK
    MartikK |

    11. 8. 2011 21:09

    Výborný, rychle připravený perník. Dávám za 1.

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 |

    7. 8. 2011 13:02

    tak už se to peče 8-) těstíčko chutná výborně,tak uvidíme,jestli bude chutnat i upečené,pomazané jablečnou nutelou a polité čoko polevou :-\ beztak nezbyde ani drobek pro slípky :-D

  • alexis222
    alexis222 |

    23. 4. 2011 07:16

    Vynikající a velmi jednoduchý. :-)

  • jndřiška
    jndřiška |

    20. 2. 2011 23:31

    zkusim ho ;-)

  • eviant
    eviant |

    1. 2. 2011 20:46

    výborné!!

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    24. 4. 2010 23:04

    Perník je výborný, dala jsem do něj 2 lžíce višňové zavařeniny a místo prášku do perníku obyčejný prášek na pečení a koření podle našich rodinných zvyků: skořice, anýz, nové koření, hřebíček, fenykl a zázvor. Pekla jsem na 180°C a to 35 minut ve velkém plechu a nehoře potřela citronovou polevou a pokapala čokoládou. Mizí rekordní rychlostí :-)

  • Monika T
    Monika T |

    22. 8. 2009 17:11

    Veľmi dobrý a nadýchaný perník. Ubrala som trochu cukru a pridala nakrájané slivky. Vrch som ešte potrela rozmiešaným slivkovým lekvárom s rumom.

  • marci2 marci2
    marci2 marci2 |

    4. 12. 2008 17:16

    Už hodně let jsem perník nepekla. Až tady ten. Už 2x. Je velmi jednoduchý a moc dobrý. Rozinky jsem namočila do rumu. Dávám 1.

  • Handula
    Handula |

    27. 8. 2007 17:00

    Moc velká dobrota, dávám za 1. Povidla jsem rozdělala s trochou rumu, myslím že to chuti neubralo. Dnes jsem se o zbytek podělila s kolegyněmi v práci a nezbyl ani drobeček, bylo spíše málo.

  • Jana Czerwenková
    Jana Czerwenková |

    16. 6. 2007 09:16

    Moc dobrý. Jednička!

  • Nikol
    Nikol |

    7. 5. 2007 16:41

    perník je výborný!! Doteď jsem ho dělala podle receptu na zadní straně Prášku do perníku, ale od teď už budu péct podle Vašeho receptu! Všem moc chutná i přítel si ho vychvaloval.

  • Romča
    Romča |

    22. 2. 2007 15:17

    Úžasné - rychle hotové a přitom moc dobré. Povidel jsem dala asi 1 lžíci a přilila jsem trochu rumu, aby to víc vonělo.

  • B. Bartoňová
    B. Bartoňová |

    2. 12. 2006 16:37

    Vynikající perníček, nemá chybu :) Udělala jsem ho přesně podle recepisu, jen rozinky a oříšky nebyly (někdo je sežral), místo toho jsem tam cvrkla aspoň trochu rumu (hezky voní)... Perník je nádherně nadýchaný, voňavý a křehoučký... za chvíli máme návštěvu a manžel už přemýšlí, jak ho zatají, aby se nemusel dělit :))

  • Reňule
    Reňule |

    28. 8. 2006 21:30

    Opravdu vynikající perník, příprava je velmi jednoduch, perník je skvěle nadýchaný, hotová dobrota. Vřele doporučuji všem.

  • Edith
    Edith |

    3. 5. 2006 10:01

    Tak tento perník jsem dělala včera,riskla jsem to půl na půl s hl. moukou,protože jsem neměla dostatek polohr.mouky,a místo sody 2 lžičky prašku do pečiva,a do těsta jsem přidala ještě 1 větší nastrouhané jablko,jen rozinky nedavám přítel je nerad.Po upečení jsem perník na vrchu potřela citronovo-limetkovou marmeládou(marks&spencer)na to jsem dále natřela čoko polevu a posypala rozdrcenými vlaš.ořechy.Nejenže vypadá nádherně,ale je prostě vynikající 1+++

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    2. 5. 2006 21:07

    Edith: Vůbec se nebojte doplnit polohrubou mouku hladkou, moučník je pak jemnější, dokonce u některých předpisů schválně dávám polovinu polohrubé mouky a polovinu hladké mouky, přestože původně je moučník jen z polohrubé mouky.

  • Edith
    Edith |

    2. 5. 2006 18:12

    Chtěla jsem se zeptat,co dělat když nemám dostatek polohrubé mouky mam jen 250g,dá se to doplnit hladkou nebo hrubou?

  • Míša
    Míša |

    26. 5. 2005 15:43

    Milá Jani, moc Vám děkuji - jste naprostá jednička - škoda, že Vás na ten koláč nemohu pozvat!Budu se těšit na další tipy, budou zřejmě u toho pudinkového koláče, na který se chystám tento víkend!Na shledanou na těchto stránkách se těší Míša

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    26. 5. 2005 12:59

    Míšo, já dělám klasické kynuté těsto "od oka", těžko se to popisuje, to chce léta praxe, ale taky jsem začínala. Zkuste pro začátek recept "Pudinkový koláč" - je vynikající, celkem jednoduchý a myslím, že se nemůže nepovést!Příště Vám napíšu svůj recept na kynuté "od oka" - až to zkusím zvážit a uvědomit si poměry surovin.

  • Míša
    Míša |

    26. 5. 2005 12:16

    Jani, opět moc děkuji - a vůbec nic se neděje, já jsem tak moc vděčná za všechny Vaše rady, jsem začátečník, ale s Vaší pomocí mi pečení jde jedna dvě! Teď se chystám na nějaký ten kynutý koláč, nevím, zda by jste mi nějaký recept tady na "Receptech.cz" mohla prosím doporučit? Jinak perník byl jedna báseň, ještě jsem jej polila čokoládou a posypala nasekanými mandlemi, v dortové formě vypadal opravdu krásně! Děkuji a brzy opět na viděnou zde na těchto stránkách! Míša

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    26. 5. 2005 08:10

    Míšo, moc se omlouvám, ale nebyla jsem už včera od poledne na internetu, takže jsem četla Váš komentář až teď ráno. Klidně dejte do perníku jakoukoliv marmeládu, je to výborné a čím je marmeláda pikantnější, tím je to lepší !!

  • Míša
    Míša |

    25. 5. 2005 12:13

    Jani z VM, opět moc děkuji, protože jste mi zodpověděla otázku - také jsem se té sody bála, teď už vím, že raději použiji prášek do pečiva. Ještě jsem se chtěla zeptat, zda tam těch "prášků" není zbytečně moc - ale asi tam být tedy musí, že? A poslední dotaz, mohu skutečně povidla nahradit džemem, např. malinovým? Chystám perník péct dnes večer, takže bych byla vděčna za odpověď a předem moc díky, paní Janě i všem ostatním! Míša

  • Marta Urbanová
    Marta Urbanová |

    21. 4. 2005 18:00

    Perník je skutečně výborný, místo rozinek jsem přidala nasekané sušené fíky a čoko polevu posypala ještě strouhaným kokosem. Soda cítit vůbec nebyla. A druhý den už nebyl ani perník :-)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    8. 4. 2005 10:13

    Lepší je dát místo jedlé sody prášek do pečiva, ta soda je cítit. Jinak souhlasím s pochvalou !!

  • Alena
    Alena |

    8. 4. 2005 08:52

    Tak musím potvrdit, že tento perník je vynikající kdo zkusí uvidí a jiný nebude ani zkoušet. Naďo dík je to dobrota

  • Naďa
    Naďa |

    7. 4. 2005 16:31

    Najděte si "Perník II",tam uvádím povidla,nebo jako náhradu místo povidel(pokud nejsou) i libovolnou marmeládu.Perník je skutečně výtečný.

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    7. 4. 2005 16:07

    Mám obdobný recept, kde se na půl kg mouky dává 1 vrchovatá lžíce povidel. Doporučuju nevynechávat, právě díky nim je moučník vláčný.

  • werunka
    werunka |

    7. 4. 2005 15:31

    asi nam ty povidla nikdo neporadi :(

  • grünerka
    grünerka |

    26. 2. 2005 16:19

    Je vyborny. Jen jsem ho pekla v pekacku a uprostred mi prasknul. Priste zkusim plech.

  • Filip Švarc
    Filip Švarc |

    6. 2. 2005 10:42

    Děkujeme za recept super!

  • Milena
    Milena |

    7. 1. 2005 11:48

    Perník jsem pekla, je výborný. Vynechala jsem ovšem povidla, protože nevím jaké množství a zda se dávají do těsta. Poradí mi někdo?

  • Jana Zverina
    Jana Zverina |

    5. 1. 2005 01:32

    Kolik je prosim tech povidel?

  • kalich
    kalich |

    24. 11. 2004 12:50

    ja to delal tak na 150 ... a okolo pul hodiny...a bylo to akorad, ale musi se to hlidat :)

  • sabrina
    sabrina |

    29. 10. 2004 12:38

    chtela jsem se zeptat na kolik stupnu a jak dlouho se to pece ? mam elektrickou troubu. dekuji

  • Petra Tobolíková
    Petra Tobolíková |

    11. 9. 2004 09:35

    Nekde uz jsem videla podobny recept a byl taky chvalen, tak ho budu muset vyzkouset! Tam bylo cele baleni povidel, ale nevim, jestli jsou vsechna stejne velka. Prosim, kolik se mysli tady?

  • Jana
    Jana |

    10. 9. 2004 10:42

    Rychly a chutny pernik. Odporucam vyskusat. Zvladnu aj zaciatocnici.

  • Anonym
    Anonym |

    13. 5. 2004 15:18

    výborny

  • Anonym
    Anonym |

    6. 5. 2004 18:57

    supeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Poslední navštívené:

Abecední seznam: