• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Domácí perník
    Napište svůj komentář k receptu

    Domácí perník

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 55
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Domácí perník
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 400
        g polohrubá mouka
      • 300
        g moučkový cukr
      • 1
        balíček prášek do perníku
      • 1
        lžička jedlá soda
      • 2
        lžíce kakao
      • 2
        ks vejce celá
      • 0,50
        l mléko studené
      • 1
        dl rostlinný olej
      • 2
        lžíce švestková povidla
      • 1
        hrst rozinky
      • 1
        hrst ořechy
      • čokoládová poleva

    Postup přípravy receptu

    1
    Všechny suroviny smícháme a těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme. Po upečení a vychladnutí polejeme čokoládou.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Perník z domácí pekárny II.

    Perník z domácí pekárny II.

    Perník II.

    Perník II.

    Jindřiščin perník

    Jindřiščin perník

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • borůvka
      borůvka | 21. 6. 2016 17:54

      Taky bych si dala !! :-[

    • Doleželová Dana
      Doleželová Dana | 20. 6. 2016 22:04

      perník je famózní ... <3 <3

    • Doleželová Dana
      Doleželová Dana | 20. 6. 2016 20:18

      Úžasný ..... <3 <3

    • Doleželová Dana
      Doleželová Dana | 20. 6. 2016 20:17

      Lehoučký , a úžasný <3

    • Doleželová Dana
      Doleželová Dana | 20. 6. 2016 19:59

      Dnes jsem měla možnost , receptík vyzkoušet a musím říct , že je výborný. Všem doporučuji vyzkoušet :)

    • raubiri | 31. 7. 2015 19:24

      Luxusní <3

    • raubiri | 31. 7. 2015 19:20

      Výborný!!!!!! :-)

    • Hanička
      Hanička | 16. 6. 2015 20:34

      perník je lepší než od maminky, děkuji za recept <3

    • Daniela
      Daniela | 5. 7. 2014 18:26

      Výborné rychle a štaci nám jen pocukrovane :-). A já pekla v predehrate troubě menší plech a asi 20minut el.trouba

    • Simča S.
      Simča S. | 16. 3. 2013 11:11

      Záleží na tom, v jaké vrstvě (jak silné) je těsto. Peču v plechu 30 x 40, po nalití je síla těsta asi 3 - 3,5 cm (pochopitelně při pečení vyskočí) a peču na 180°C cca 35 minut. A klasicky - kontroluji vpíchnutím špejle - pokud je po vytažření suchá, je hotovo.

    • Lucka
      Lucka | 18. 2. 2013 13:05

      Můžu se zeptat jak se to dlouho peče?? :OOOOO

    • jmuell1 | 15. 2. 2013 20:53

      Výborný recept. Jednoduché, rychlé a chuťově výtečné. Už jsem ho pekla nekolikrát a určitě se k němu budu stále vracet! Syn totiž perník miluje. :)

    • jmuell1 | 15. 2. 2013 20:53

      Výborný recept. Jednoduché, rychlé a chuťově výtečné. Už jsem ho pekla nekolikrát a určitě se k němu budu stále vracet! Syn totiž perník miluje. :)

    • jmuell1 | 15. 2. 2013 20:53

      Výborný recept. Jednoduché, rychlé a chuťově výtečné. Už jsem ho pekla nekolikrát a určitě se k němu budu stále vracet! Syn totiž perník miluje. :)

    • Simi77 | 26. 1. 2013 09:58

      Výborný,pečeme dnes znovu :-))

    • Simi
      Simi | 26. 1. 2013 09:49

      Perník naprosto vynikající,znovu se u nás bude dělat :-) :-) <3

    • Luboš
      Luboš | 24. 5. 2012 19:44

      Chuťově nejlepší co mám, příprava není složitá jen chybí přibližný čas a minule jsem si to nezapsal.

    • SisiZ | 13. 5. 2012 21:15

      Výborný!Děkuji za recept :-)

    • marie29 | 7. 4. 2012 21:09

      Moc velká dobrota ! ;-) Pochutnal si i manžel, který moc na sladké není a to je už co říct :-[ Místo koření do perníku jsem přidala moje oblíbené : skořice, muškátový oříšek, anýz, hřebíček, badyán a dala místo 2 lžic povidel 3, navíc rozmíchané s trochou rumu .. mňam, mňam <3

    • frakira | 26. 10. 2011 21:15

      Vyborny.. misto povidel davam nekdy kvasek, co si "chovam" na chleb..

    • MartikK
      MartikK | 11. 8. 2011 21:09

      Výborný, rychle připravený perník. Dávám za 1.

    • Ankamamka1
      Ankamamka1 | 7. 8. 2011 13:02

      tak už se to peče 8-) těstíčko chutná výborně,tak uvidíme,jestli bude chutnat i upečené,pomazané jablečnou nutelou a polité čoko polevou :-\ beztak nezbyde ani drobek pro slípky :-D

    • alexis222 | 23. 4. 2011 07:16

      Vynikající a velmi jednoduchý. :-)

    • jndřiška
      jndřiška | 20. 2. 2011 23:31

      zkusim ho ;-)

    • eviant | 1. 2. 2011 20:46

      výborné!!

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 24. 4. 2010 23:04

      Perník je výborný, dala jsem do něj 2 lžíce višňové zavařeniny a místo prášku do perníku obyčejný prášek na pečení a koření podle našich rodinných zvyků: skořice, anýz, nové koření, hřebíček, fenykl a zázvor. Pekla jsem na 180°C a to 35 minut ve velkém plechu a nehoře potřela citronovou polevou a pokapala čokoládou. Mizí rekordní rychlostí :-)

    • Monika T
      Monika T | 22. 8. 2009 17:11

      Veľmi dobrý a nadýchaný perník. Ubrala som trochu cukru a pridala nakrájané slivky. Vrch som ešte potrela rozmiešaným slivkovým lekvárom s rumom.

    • marci2 marci2
      marci2 marci2 | 4. 12. 2008 17:16

      Už hodně let jsem perník nepekla. Až tady ten. Už 2x. Je velmi jednoduchý a moc dobrý. Rozinky jsem namočila do rumu. Dávám 1.

    • Handula
      Handula | 27. 8. 2007 17:00

      Moc velká dobrota, dávám za 1. Povidla jsem rozdělala s trochou rumu, myslím že to chuti neubralo. Dnes jsem se o zbytek podělila s kolegyněmi v práci a nezbyl ani drobeček, bylo spíše málo.

    • Jana Czerwenková
      Jana Czerwenková | 16. 6. 2007 09:16

      Moc dobrý. Jednička!

    • Nikol
      Nikol | 7. 5. 2007 16:41

      perník je výborný!! Doteď jsem ho dělala podle receptu na zadní straně Prášku do perníku, ale od teď už budu péct podle Vašeho receptu! Všem moc chutná i přítel si ho vychvaloval.

    • Romča
      Romča | 22. 2. 2007 15:17

      Úžasné - rychle hotové a přitom moc dobré. Povidel jsem dala asi 1 lžíci a přilila jsem trochu rumu, aby to víc vonělo.

    • B. Bartoňová
      B. Bartoňová | 2. 12. 2006 16:37

      Vynikající perníček, nemá chybu :) Udělala jsem ho přesně podle recepisu, jen rozinky a oříšky nebyly (někdo je sežral), místo toho jsem tam cvrkla aspoň trochu rumu (hezky voní)... Perník je nádherně nadýchaný, voňavý a křehoučký... za chvíli máme návštěvu a manžel už přemýšlí, jak ho zatají, aby se nemusel dělit :))

    • Reňule
      Reňule | 28. 8. 2006 21:30

      Opravdu vynikající perník, příprava je velmi jednoduch, perník je skvěle nadýchaný, hotová dobrota. Vřele doporučuji všem.

    • Edith
      Edith | 3. 5. 2006 10:01

      Tak tento perník jsem dělala včera,riskla jsem to půl na půl s hl. moukou,protože jsem neměla dostatek polohr.mouky,a místo sody 2 lžičky prašku do pečiva,a do těsta jsem přidala ještě 1 větší nastrouhané jablko,jen rozinky nedavám přítel je nerad.Po upečení jsem perník na vrchu potřela citronovo-limetkovou marmeládou(marks&spencer)na to jsem dále natřela čoko polevu a posypala rozdrcenými vlaš.ořechy.Nejenže vypadá nádherně,ale je prostě vynikající 1+++

    • Abies Alba
      Abies Alba | 2. 5. 2006 21:07

      Edith: Vůbec se nebojte doplnit polohrubou mouku hladkou, moučník je pak jemnější, dokonce u některých předpisů schválně dávám polovinu polohrubé mouky a polovinu hladké mouky, přestože původně je moučník jen z polohrubé mouky.

    • Edith
      Edith | 2. 5. 2006 18:12

      Chtěla jsem se zeptat,co dělat když nemám dostatek polohrubé mouky mam jen 250g,dá se to doplnit hladkou nebo hrubou?

    • Míša
      Míša | 26. 5. 2005 15:43

      Milá Jani, moc Vám děkuji - jste naprostá jednička - škoda, že Vás na ten koláč nemohu pozvat!Budu se těšit na další tipy, budou zřejmě u toho pudinkového koláče, na který se chystám tento víkend!Na shledanou na těchto stránkách se těší Míša

    • Jana z VM
      Jana z VM | 26. 5. 2005 12:59

      Míšo, já dělám klasické kynuté těsto "od oka", těžko se to popisuje, to chce léta praxe, ale taky jsem začínala. Zkuste pro začátek recept "Pudinkový koláč" - je vynikající, celkem jednoduchý a myslím, že se nemůže nepovést!Příště Vám napíšu svůj recept na kynuté "od oka" - až to zkusím zvážit a uvědomit si poměry surovin.

    • Míša
      Míša | 26. 5. 2005 12:16

      Jani, opět moc děkuji - a vůbec nic se neděje, já jsem tak moc vděčná za všechny Vaše rady, jsem začátečník, ale s Vaší pomocí mi pečení jde jedna dvě! Teď se chystám na nějaký ten kynutý koláč, nevím, zda by jste mi nějaký recept tady na "Receptech.cz" mohla prosím doporučit? Jinak perník byl jedna báseň, ještě jsem jej polila čokoládou a posypala nasekanými mandlemi, v dortové formě vypadal opravdu krásně! Děkuji a brzy opět na viděnou zde na těchto stránkách! Míša

    • Jana z VM
      Jana z VM | 26. 5. 2005 08:10

      Míšo, moc se omlouvám, ale nebyla jsem už včera od poledne na internetu, takže jsem četla Váš komentář až teď ráno. Klidně dejte do perníku jakoukoliv marmeládu, je to výborné a čím je marmeláda pikantnější, tím je to lepší !!

    • Míša
      Míša | 25. 5. 2005 12:13

      Jani z VM, opět moc děkuji, protože jste mi zodpověděla otázku - také jsem se té sody bála, teď už vím, že raději použiji prášek do pečiva. Ještě jsem se chtěla zeptat, zda tam těch "prášků" není zbytečně moc - ale asi tam být tedy musí, že? A poslední dotaz, mohu skutečně povidla nahradit džemem, např. malinovým? Chystám perník péct dnes večer, takže bych byla vděčna za odpověď a předem moc díky, paní Janě i všem ostatním! Míša

    • Marta Urbanová
      Marta Urbanová | 21. 4. 2005 18:00

      Perník je skutečně výborný, místo rozinek jsem přidala nasekané sušené fíky a čoko polevu posypala ještě strouhaným kokosem. Soda cítit vůbec nebyla. A druhý den už nebyl ani perník :-)

    • Jana z VM
      Jana z VM | 8. 4. 2005 10:13

      Lepší je dát místo jedlé sody prášek do pečiva, ta soda je cítit. Jinak souhlasím s pochvalou !!

    • Alena
      Alena | 8. 4. 2005 08:52

      Tak musím potvrdit, že tento perník je vynikající kdo zkusí uvidí a jiný nebude ani zkoušet. Naďo dík je to dobrota

    • Naďa
      Naďa | 7. 4. 2005 16:31

      Najděte si "Perník II",tam uvádím povidla,nebo jako náhradu místo povidel(pokud nejsou) i libovolnou marmeládu.Perník je skutečně výtečný.

    • Jana Tichá
      Jana Tichá | 7. 4. 2005 16:07

      Mám obdobný recept, kde se na půl kg mouky dává 1 vrchovatá lžíce povidel. Doporučuju nevynechávat, právě díky nim je moučník vláčný.

    • werunka
      werunka | 7. 4. 2005 15:31

      asi nam ty povidla nikdo neporadi :(

    • grünerka
      grünerka | 26. 2. 2005 16:19

      Je vyborny. Jen jsem ho pekla v pekacku a uprostred mi prasknul. Priste zkusim plech.

    • Filip Švarc
      Filip Švarc | 6. 2. 2005 10:42

      Děkujeme za recept super!

    • Milena
      Milena | 7. 1. 2005 11:48

      Perník jsem pekla, je výborný. Vynechala jsem ovšem povidla, protože nevím jaké množství a zda se dávají do těsta. Poradí mi někdo?

    • Jana Zverina
      Jana Zverina | 5. 1. 2005 01:32

      Kolik je prosim tech povidel?

    • kalich
      kalich | 24. 11. 2004 12:50

      ja to delal tak na 150 ... a okolo pul hodiny...a bylo to akorad, ale musi se to hlidat :)

    • sabrina
      sabrina | 29. 10. 2004 12:38

      chtela jsem se zeptat na kolik stupnu a jak dlouho se to pece ? mam elektrickou troubu. dekuji

    • Petra Tobolíková
      Petra Tobolíková | 11. 9. 2004 09:35

      Nekde uz jsem videla podobny recept a byl taky chvalen, tak ho budu muset vyzkouset! Tam bylo cele baleni povidel, ale nevim, jestli jsou vsechna stejne velka. Prosim, kolik se mysli tady?

    • Jana
      Jana | 10. 9. 2004 10:42

      Rychly a chutny pernik. Odporucam vyskusat. Zvladnu aj zaciatocnici.

    • Anonym
      Anonym | 13. 5. 2004 15:18

      výborny

    • Anonym
      Anonym | 6. 5. 2004 18:57

      supeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Perník
    Moučníky Buchty Pečení Velikonoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Jedlá soda Kakao Mléko Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do perníku Rostlinný olej Rozinky Švestková povidla Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

    Domácí uzený bůček, plec, ramínko,…

    Sýrová roláda II.

    Sýrová roláda II.

    Zmrzlinové sendviče

    Zmrzlinové sendviče

    Česneková krkovička naložená v mléce

    Česneková krkovička naložená v mléce

    Pivní palačinky

    Pivní palačinky

    Salát Caesar II.

    Salát Caesar II.

    Jogurtová buchta s borůvkami

    Jogurtová buchta s borůvkami

    Cupcakes

    Cupcakes

    Játra rychle a chutně

    Játra rychle a chutně

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    41
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    40
    Svařák
    Svařák
    28
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    25
    Míša řezy
    Míša řezy
    23
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    AHA.cz Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    AHA.cz Deník Aha! 27.1.2021

    Deník Aha! 27.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Chcete vypadat mladší? Není to těžké, stačí jen změnit tyto drobnosti!

    Chcete vypadat mladší? Není to těžké, stačí jen změnit tyto drobnosti!

    Ženy.cz 6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    Maminka.cz Nejvyšší čas vytřídit hračky. Proč vadí, když jich mají děti moc?

    Nejvyšší čas vytřídit hračky. Proč vadí, když jich mají děti moc?

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Povinné respirátory jsou jen novým příjmem pro rozpočet, který chce Maláčová zase podojit

    Vladimír Pikora: Povinné respirátory jsou jen novým příjmem pro rozpočet, který chce Maláčová zase podojit

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Domácí paštika II.
    Domácí paštika II.
    Domácí paštika v těstě
    Domácí paštika v těstě
    Domácí paštika z kuřecích jater
    Domácí paštika z kuřecích jater
    Domácí pizza
    Domácí pizza
    Domácí pizza
    Domácí pizza
    Domácí pizza I.
    Domácí pizza I.
    • Recepty.cz
    • Domácí perník
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí