Domácí paštika v těstě

moje hodnocení:

2,8

hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g játra telecí nebo drůbeží
    • 500
      g maso nejlépe směsi vepřového, telecího a drůbežího
    • 40
      g slanina
    • 2
      ks houska starší bez kůrky
    • 3
      lžíce bílé víno
    • 20
      g máslo
    • 20
      g cibule najemno pokrájená
    • sůl
    • pepř mletý
    • tymián
    • 2
      ks žloutek + trocha na potření
    • 1
      balení listové těsto

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra a všechno maso i slaninu pokrájejte a třikrát pomelte, nejlépe na tradičním mlýnku na maso. Trojím pomletím zajistíte jemnou konzistenci hmoty (fáše) a tím i paštiky. Do hmoty vpracujte housky rozmočené ve víně, koření a cibuli, podušenou na másle. Cibulku můžete také podusit předem a pomlít spolu s masem. Dobře propracujte s kořením a žloutky.
2
Troubu předehřejte na 180°C. Listové těsto rozválejte a vyložte jím chlebovou formu tak, abyste těsto mohli nahoře uzavřít, nebo těsto vytvarujte jako obdélník. Naplňte masovou fáší a uzavřete nebo stočte jako závin, potřete žloutkem rozmíchaným v troše mléka a pečte asi 30 až 40 minut dozlatova.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    25. 7. 2013 22:53

    Moc dobrá paštika! (opravdu třikrát pomelte, jak je psáno v receptu, dvakrát se málo, vyzkoušeno :))

  • madrovi1
    madrovi1 |

    31. 10. 2011 15:06

    nádherné!to by mě ani nenapadlo :-)) :-\ a že děláš takové pěkné fotky