Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme do plátků slaniny, naskládáme...
více o Zapečená (nejen) krůtí játra
Nadrobno pokrájíme cibuli a zpěníme na oleji. Když zesklovatí, přidáme drůbeží játra (musíme je předem prohlédnout a vyříznout z nich žluč) a trochu...
více o Drůbeží játra mojí mámy
Játra umeleme, přidáme česnek, vejce a koření a dohustíme strouhankou.
Tvoříme knedlíčky, které zavaříme do vody. Hotové vkládáme do polévky....
více o Játrové knedlíčky (do polévky)
Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme pokrájené kuřecí maso i očištěná, pokrájená játra a za stálého míchání necháme orestovat. Pak...
více o Kuřecí směs s játry
Na pánev s troškou rozpáleného oleje necháme zprudka orestovat oloupané, na hranolky pokrájené patizony (kedlubny) s pokrájenou slaninou, nasekaným...
více o Patizonová (kedlubnová) minutka
Cibuli oloupeme a nakrájíme asi na 1/2 cm kolečka (lépe, když se nerozpadnou - nezabírají tolik místa při smažení), oloupaná jablka nakrájíme na 1 cm...
více o Zámecká drůbeží játra
Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky, cibuli nakrájenou na drobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou na jemném struhadle a se...
více o Vepřová játra na smetaně
Rohlíky nakrájím na kolečka a rozmočím v menším množství mléka.
Játra buď nakrájím na malé kostičky, nebo umelu. Cibuli nakrájím nadrobno a osmažím do...
více o Játrová nádivka na pekáč
Játra dle vlastního výběru a špek pokrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme na klínky. Tymián můžeme nechat na větvičce, kterou nakonec z játrové směsi...
více o Játra rychle a chutně
Cibulku a petrželku osmažíme na másle. Pomeleme nebo uškrábeme játra. Housku namočíme do vody. Osmaženou cibulku, petrželku, játra a rozmočenou housku...
více o Játrové knedlíčky od Bohdalky
Na trošce oleje si osmažíme na nudličky pokrájená očištěná játra. Po osmažení jater přidáme pokrájenou slaninu a půlměsíčky cibule a smažíme do...
více o Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně
Z jablek odstraníme jádřince a společně s cibulkou nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, jablka a cibulku na něm osmahneme a...
více o Berlínská játra
Na oleji vysmažíme najemno pokrájený špek, na který pak dáme dozlatova orestovat na nudličky pokrájená a solí, pepřem a kmínem ochucená králičí játra...
více o Králičí játra - minutka
Nádivka: na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájená játra, žampiony a chvílku orestujeme. Osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou...
více o Kuřecí prsíčka plněná kuřecími játry
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli lehce dozlatova. Během smažení pokrájíme na větší kostky libovější vepřovou krkovici nebo bůček. Pokud jsme...
více o Vepřové (skopové) kostky na majoránce
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme játra pokrájená na nudličky (můžeme nechat i celá), opepříme a dusíme. Když jsou téměř hotová, přidáme pokrájené...
více o Kuřecí játra na olivách a víně
Játra dle vlastního výběru očistíme a pokrájíme na menší díly nebo plátky. Z nastrouhaného zázvoru a česneku se sojovou omáčkou umícháme v hlubokém...
více o Smažená játra s dipem
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový kompot a pečeme pod poklicí ...
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
Maso i játra očistíme, omyjeme a odřízneme tučné kousky. Solamyl přelijeme dvěma lžícemi vody a necháme stát. Asi po 10 minutách vodu slijeme. Do...
více o Maso tří barev
Omytou a osušenou kačenu potřeme 12 hodin před pečením pastou z 3 stroužků česneku, solí, papriky a pepře.
Brambory na jemno nastrouháme, dáme do...
více o Kachna plněná brambory
Na sádle (oleji) si osmažíme nakrájemnou zeleninu i játra (slezinu). Cibuli přidáváme později, aby příliš neztmavla. Zaprášíme moukou, lehce osmažíme,...
více o Polévka játrová (nebo ze sleziny)
Na malém množství oleje osmažíme očištěná, na kostky pokrájená osolená a opepřená játra a pokrájenou slaninu. Po osmažení vmícháme na plátky...
více o Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Játra namočíme přes noc v mléce nebo podmáslí. Druhý den otřeme do sucha. Do rozpáleného sádla přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek, oregáno,...
více o Husí játra jako předkrm
Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vhodíme na pánev do rozpáleného oleje a chvíli restujeme. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, sójovou...
více o Drůbeží játra podle Barbry Streisand
Játra a všechno maso i slaninu pokrájejte a třikrát pomelte, nejlépe na tradičním mlýnku na maso. Trojím pomletím zajistíte jemnou konzistenci hmoty ...
více o Domácí paštika v těstě
Játra očistíme a pokrájíme na sousta. Cibuli, větší stroužky česneku, špek, špekáčky a slaninu na plátky. Vše napichujeme střídavě na jehlice nebo...
více o Játrové špízy
Játra omyjeme a nakrájíme na menší kostky. Žampiony a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostky. Na jehlu nebo špíz střídavě...
více o Drůbeží játra na jehle
Nádivka: Na troše másla podusíme nasekanou petrželku, nasekaná játra a žaludek. Zbytek másla utřeme se solí a žloutky, přidáme koření, vychladlá...
více o Nadívané kuře
Všechno maso uvaříme a necháme trochu vychladnout. Potom rozebereme, jazyk očistíme, a vše umeleme na větších očkách masovém strojku, nebo posekáme...
více o Moravská jitrnice
Kuřecí játra opláchneme studenou vodou, nakrájíme na malé kousky a necháme okapat. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Šalotky nasekáme najemno....
více o Ragú z kuřecích jater
Žemle nakrájíme na kostky, zalejeme horkým mlékem, a zakryté chvíli necháme odstát. Játra, cibuli a česnek umeleme a přidáme k žemlím. Osolíme,...
více o Ztracené kuře
Ořezy, kosti, hlavu, srdce, žaludek... dáme vařit s kořenovou zeleninou a kořením do osolené vody zhruba na 1,5 - 2 hodiny. Pokud budeme chtít dávat...
více o Králičí jíšková polévka - kaldoun
Maso omyjeme a velmi lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nastrouháme je. Cibuli osmahneme na másle, přidáme žampiony a...
více o Plněné krůtí stehno
- cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme je
- osmahneme je dozlatova
- přidáme játra, opečeme
- přidáme kari
- podlijeme a dusíme
- přidáme oříšky
-...
více o Játra na indický způsob
Na pánvičce zpěníme na trošce oleje najemno nakrájenou cibulku, přidáme játra a orestujeme je. Z žampionů vykroutíme nožičky, najemno je nakrájíme a...
více o Dušičky na houby
**Nejdříve si připravíme nádivku:** na oleji vzpěníme cibulku nadrobno nakrájenou, na ni orestujeme játra/žampiony na kostičky nakrájené, až budou...
více o Kachna na pivě s nádivkou
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku, prolisovaný česnek a chvilku...
více o Maminčino kuře s brambory
Smíchejte v misce olej s uvedeným kořením a naložte do něj játra. U drůbežích stačí několik hodin marinování, u vepřových bych je nechala déle. Dejte...
více o Játra na gril
Sušené houby zalijte 150-200 ml horké vody a nechte alespoň 15 minut stát. Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Na pánvi rozehřejte...
více o Jednoduchá játrová paštika s houbami
Nasekanou šalotku zpěňte na rozehřátém sádle. Orestujte nakrájená játra a poduste je - můžete maličko podlít vodou. Do jater přidejte lístky z 1...
více o Zaječí parfait s želé z granátového jablka
Kuřecí prsa a játra nakrájíme na stejnoměrné kousky. Zvlášť je orestujeme v malém množství oleje, smícháme dohromady, osolíme a opepříme, necháme...
více o Senzační obrácené kuře
Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na oleji. Až zesklovatí přisypemě sladkou papriku se špetkou pálivé (nebo i chilli koření), chviličku osmahneme, aby...
více o Čertovská jatýrka
Kuřecí játra odblaníme. Cibuli nakrájíme na tenké nudličky, zpěníme na oleji, přidáme játra a za stálého míchání je opečeme. Mírně je podlijeme vodou,...
více o Kuřecí játra na hrášku
Očištěná játra uvaříme doměkka. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle a s moukou utvoříme světlou jíšku, kterou zalijeme chladným vývarem z...
více o Játrová omáčka pro děti
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme pokrájená jatýrka, restujeme, přidáme pepř. Když jsou jatýrka měkká, přidáme sůl a zalijeme smetanou, zahustíme...
více o Drůbeží játra s bazalkou
Maso nakrájíme na větší kousky a na několik hodin jej společně s pokrájenými játry necháme proležet v marinádě (v chladničce).
Papriky a cibuli nebo...
více o Ďábelské jehly
Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na malé kousky. Nakrájíme nadrobno cibuli, anglickou slaninu na nudličky, žampiony na nudličky. Játra opečeme na...
více o Játra s anglickou slaninou a žampiony
Do pekáčku nakrájíme asi dvě střední cibule,na cibuli dva hrnky čerstvých pokrájených hub (mohou být i sušené). Dále vložíme kuře na dvě půlky,...
více o Maminčino kuře II.