• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Berlínská játra
    Napište svůj komentář k receptu

    Berlínská játra

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 16
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Berlínská játra
    Berlínská játra
    Berlínská játra
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 700
        g játra (telecích nebo vepřových)
      • 2
        ks jablka
      • 2
        svazek jarní cibulka
      • 3
        lžíce hladká mouka
      • 60
        g máslo
      • pepř mletý
      • sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Z jablek odstraníme jádřince a společně s cibulkou nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, jablka a cibulku na něm osmahneme a uložíme v teple. Očištěná játra podélně rozkrojíme a zaprášíme moukou. Rozehřejeme zbytek másla a játra na něm osmažíme 3 - 5 minut z každé strany(ne zprudka). Hotová játra osolíme, opepříme, dáme na talíř, poklademe na ně jablka a cibulku. Podáváme s bramborovou kaší, ale čerstvé pečivo klidně stačí.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Játra po berlínsku

    Játra po berlínsku

    Pestrá játra

    Pestrá játra

    Žampionová játra

    Žampionová játra

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Anna Marošová
      Anna Marošová | 28. 7. 2016 13:52

      Vynikající játra.

    • Helena
      Helena | 8. 10. 2015 10:12

      Jablíčka jsem měla nevelká a tak jsem dala radši tři na půl kg jater. Děkuji za recept.

    • Vysoudil
      Vysoudil | 20. 7. 2013 20:58

      Játra byla výborná.

    • Kamila
      Kamila | 3. 8. 2011 13:55

      Výborné, výborné, výborné

    • sodo
      sodo | 9. 5. 2011 11:00

      byly super,priste zkusim i s tim cesnekem.

    • Simča S.
      Simča S. | 2. 11. 2010 12:08

      No Jirko - tento recept je asi zakletý - foto tu je a přitom se nezobrazuje... už to jdu napsat do Diskuse..... Snad to dají do pořádku...

    • recepty73
      recepty73 | 1. 11. 2010 14:13

      ...:-* díky!

    • Simča S.
      Simča S. | 1. 11. 2010 13:53

      Nevím, kam zmizelo foto, přidám ho znovu.... Jen člověka mrzí ta zbytečná práce....

    • recepty 73
      recepty 73 | 6. 8. 2010 22:32

      ...dík za foto...,jsem rád,že chutnalo i hlavě rodiny:-)).

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 29. 7. 2010 13:45

      Jatýrka byla dnes k obědu (už nevím, co s jablky :-) ). Ochutila jsem je troškou tymiánu a česneku a posypala plátky mandlí a byla to naprostá mňamka. I můj muž, který játra moc nemusí, si moc pochutnal. Podávala jsem s cury-rýží a jablkovým :-) kompotem.

    • Di -
      Di - | 5. 2. 2010 14:31

      Tak to označní sedí. Přesně tohle jsem jedla asi před rokem v jedné hospůdce v Postupimi. To sice není Berlín, ale skoro. Moc dobré.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
    Maso Vnitřnosti Večeře Smažení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jablka Jarní cibulka Játra Máslo Pepř mletý Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

    Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

    Linecký koláč s jablky a drobenkou

    Linecký koláč s jablky a drobenkou

    Rafaelo IV.

    Rafaelo IV.

    Slaný dort I

    Slaný dort I

    Listové řezy s rumovou polevou

    Listové řezy s rumovou polevou

    Italský rýžový salát

    Italský rýžový salát

    Bramborové buchty - kynuté

    Bramborové buchty - kynuté

    Listové šátečky (závin) se špenátem

    Listové šátečky (závin) se špenátem

    Vrstvený koláč

    Vrstvený koláč

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Poslední sledované recepty

    35
    Palačinky
    Palačinky
    32
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    30
    Piškotová roláda univerzální
    Piškotová roláda…
    27
    Míša řezy
    Míša řezy
    25
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie

    Zajímavé články

    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    AHA.cz Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    AHA.cz Nedělní Aha! 11.4.2021

    Nedělní Aha! 11.4.2021

    Dáma.cz 6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    Dáma.cz Military dieta slibuje shodit 4 kila za týden. Tady je přesný jídelníček

    Military dieta slibuje shodit 4 kila za týden. Tady je přesný jídelníček

    Ženy.cz Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Maminka.cz 10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    Reflex.cz Vláda nechce vzdělané a kriticky myslící lidi, ale nevolníky do montoven, říká hospodářská historička

    Vláda nechce vzdělané a kriticky myslící lidi, ale nevolníky do montoven, říká hospodářská historička

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Další doporučené recepty:

    Beránek z majonézy - ořechový, vláčný
    Beránek z majonézy - ořechový, vláčný
    Beránek z ořechového těsta
    Beránek z ořechového těsta
    Beránek ze šlehačky
    Beránek ze šlehačky
    Berlínské řezy II.
    Berlínské řezy II.
    Berušky
    Berušky
    Béřovický králík
    Béřovický králík
    • Recepty.cz
    • Berlínská játra
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí