Béřovický králík

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 61
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka naporcujeme a naložíme asi na 1 den do marinády připravené ze surovin - olej, voda, sůl, kečup, hořčice, pepř, paprika, cibule nakrájená na kolečka, česnek (utřený). Pečeme a podléváme vodou. Místo králíka můžeme použít i kuře. Podáváme s rýží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hanali
    Hanali |

    26. 5. 2016 10:41

    Moc velká dobrota, dávám za 1. :-P

  • rubio72
    rubio72 |

    4. 1. 2013 17:33

    Výborný recept. Jsem kuchař nováček ale všem moc chutnalo.

  • Petr Růžička
    Petr Růžička |

    25. 3. 2012 16:50

    Výborný recept, všem vřele doporučuji je to opravdu paráda

  • SisiZ
    SisiZ |

    17. 1. 2012 10:53

    Králíka jsem upekla podle receptu,jen jsem dala polovinu oleje.Je to velmi dobrý recept.Dávám 1 ;-)

  • polmari
    polmari |

    22. 9. 2011 13:13

    výborný - opět. tleskám a mlaskám :-P

  • Darienka22
    Darienka22 |

    21. 2. 2011 11:35

    Byl dobrý, ale klasika je klasika :-) :-) :-)

  • ludmila
    ludmila |

    15. 2. 2011 11:07

    Prosím a ta marináda se tam nedá

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    7. 9. 2010 18:45

    O víkendu jsem vařila podle svých starších sešitů s recepty. Objevila jsem tam, jen pod názvem králík, i tento recept, jen s tím rozdílem, že místo lžiček jsou uvedené lžíce, jen soli je lžička (dál dosolit dle chuti) a oleje 1,5 dl. Moc nám chutnal, podle mne to je jedna z nejlepších úprav králíka.

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    26. 6. 2009 10:16

    Také dělám tento recept. jenom tam je moc oleje, dávám poloviční dávku a přílohu dělám drbáky nebo klasický bramborový knedlík.A dokonce jsou od nás Beřovice jen 12 km.

  • marie mateju
    marie mateju |

    12. 5. 2009 13:38

    Není to špatny.Ale já mám radši králika na česneku.

  • Jitka Macháčková
    Jitka Macháčková |

    5. 1. 2009 09:06

    Souhlasím, že to je opravdu nejlepší úprava pečeného králíka. Dala jsem jen trochu oleje, ale každý kousek králíka jsem protáhla proužkem slaniny pro chuť. Solila jsem ne do marinády, ale až těsně před pečením, aby sůl z králíka při delším naložení nevyluhovala všechnu šťávu. V marinádě jsem ho držela 24 hod.

  • Jana Kubáčková
    Jana Kubáčková |

    17. 11. 2008 15:36

    Králíka jsme měli dnes k obědu a pochutnali jsme si. Oleje jsem dalo jen půl deci a pekla zakryté hodinku a půl.

  • Šárka Kučerová
    Šárka Kučerová |

    29. 10. 2008 14:16

    Děláme toto už dlouho... moooc dobré. 1. Jen je tam moc oleje.Zkuste i plecko na kostky s půl kostkou masoxu. Podáváme s rýží nebo bramboráčky.

  • petra kubrychtova
    petra kubrychtova |

    8. 8. 2008 21:53

    je to opravdu super recept nechala jsem naložíno 3 dny a úplně se rozpadal děkuji dávám 1

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    3. 7. 2008 08:46

    Petro,je to možná nejlepší králik co do úpravy,jakého jsem dělala,ale bohužel,my tady na tom městě máme králíky leda tak z Hypernovy a to jsou takoví suchaři..Tak počkám,až dostaneme ze Zlína domácího,už se moc těším!

  • Petra Adamovičová
    Petra Adamovičová |

    2. 7. 2008 22:46

    Opravdu vynikající, už jsme měli dvakrát a příště sáhnu opět po tomto receptu. Z dětství jsem byla zvyklá na suché králičí maso s příchutí česneku, a teď si mlaskám s tímto receptem. Doporučuji!!! A děkuji!!! :-D

  • petra kubrychtova
    petra kubrychtova |

    4. 5. 2008 15:14

    vyzkousela jsem a lepsiho kralika jsem nejedla super

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    28. 4. 2008 07:06

    Naložila jsem ve čtvrtek, v neděli upekla. Další výborná úprava králíka. Co se týká toho oleje, tak opravdu stačí 1/2 dcl. Zdá se mi zbytečné zdravé a dietní maso kazit takovým množstvím oleje. Dávám 1.

  • Petra Pravdová
    Petra Pravdová |

    8. 4. 2008 11:29

    S pečením králíka jsem byla vždycky na štíru:-))-klasika,ale v mém podání.........katastrofa a hlavně jsem se mu vyhíbala jak se dalo-díky vám ho připravuji ráda.Děkuji

  • kristina bleta
    kristina bleta |

    30. 1. 2008 10:12

    Bylo to opravdu dobré. Dala jsem také jen půlku uvedené dávky oleje a nechala naložené tři dny. Před dopečením jsem přidala jak ještě trochu kečupu, tak trochu bílého jogurtu. Super!

  • Lenka Štorkánová
    Lenka Štorkánová |

    13. 1. 2008 15:39

    Výborný... Po upečení jsem ještě vmíchala trichu zakysané smetany;-) Přístě možná přidám nakrájené rajče nebo i papriku.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    10. 1. 2008 10:58

    Určitě zakrytý,nebude tak suchý a bude dříve upečený.Až ke konci bez poklice! Jana

  • Markéta Valentíková
    Markéta Valentíková |

    5. 1. 2008 10:43

    Dobrý recept. Ale rozhodně tam nelijte tolik oleje! Dala jsem ani né deci a bohatě to stačilo. Výborné s rýží.. příště zkusím kečup přidat na konec, jak radí pí. Iveta - ta vypečená omáčka musí být mňam..

  • Jana Prokopová
    Jana Prokopová |

    25. 10. 2007 22:12

    Chcem vyskušat cez víkend,pečie sa zakrytý.

  • Jana
    Jana |

    25. 10. 2007 21:57

    Ked ho pečete je lepšie ked je zakrytý?

  • Květa Štěpánková
    Květa Štěpánková |

    23. 10. 2007 11:52

    Naložila, upekla, bylo vynikající, zase změna. Doporučuju S tím pivem, nevím, ale vyzkoušejte a dejte vědět.Dělala jsem s bramborem.

  • Radek
    Radek |

    22. 10. 2007 19:10

    Dostali jsme s manželkou od rodičů králíka, o víkendu to vyzkouším :-) Ale napadlo mě - což takhle místo vody zkusit pivo?

  • Růža. H
    Růža. H |

    13. 10. 2007 16:40

    Dnes jsem ho upekla.oleje jsem dala jen 1 dcl a výborné.Chlapům jsem ktomu dala bramborový knedlík.zelí a já jsem si uvařila rýži.Děkuji.

  • Mirečka
    Mirečka |

    2. 10. 2007 21:26

    Ve čtvrtek naložený a v neděli snědený!

  • Eva Skálová
    Eva Skálová |

    30. 9. 2007 19:05

    V pátek naložený, v neděli upečený, vynikající,

  • Iveta Soralova
    Iveta Soralova |

    28. 8. 2007 20:54

    Dnes jsem upekla králíka na tento způsob.Byl moc dobrý,drželajsem se rad ohldně oleje a bylo to ono.Ke konci jsem přidala asi ještě 5 lžic kečupu a nechala to lehce!vysmahnout.Rýže je k tomu nejlepší skvěle doplňuje výborný sos.Dávám 1

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    21. 8. 2007 14:23

    Tak jsem si ze všech těch receptů vybrala právě tenhle a vůbec toho nelituji,ikdyž určitě zkusím i některé jiné.Myslím,co se králíka týká.Je to vynikající.Přítel uznává jen králíka na smetaně a už vůbec si k tomu neumí přectavit rýži,tak jsem do části výpeku udělala smetanovou zákletku a byl spokojen i on,i já.Bylo to super!Dávám za 1 !!!Jana

  • Markéta Bíblová
    Markéta Bíblová |

    15. 5. 2007 09:58

    dneska jsem ho vyzkoušela, ubrala jsem olej, protože jsem do pekáče rozkrájela sádlo z králíka a přidala vodu, stejně jsem pak ještě podlila a dopadl skvěle, jen jsem nepodávala s rýží, ale s chlupatými knedlíky a zelím. Dávám za 1

  • Radim
    Radim |

    22. 2. 2007 14:58

    Dnes jsem tento recept vyzkoušel, lépe řečeno včera naložil dnes spořádal. Určitě dát méně oleje a samozřejmě posolit i maso aby nebylo plané, protože z marinády tolik soli maso nenasaje. Jinak jsem to podlíval vývarem z masoxu. Manželka moc králíka nemusí, ale tento způsob jí náramně chutnal až jsem byl z toho překvapený. Takže davám za jedna mohu doporučit.

  • michaela nováková
    michaela nováková |

    15. 2. 2007 11:15

    včera jsem vařila a také bych příště dalA méně oleje a víc osolila jinak tak průměrný recept

  • jana ponáhlá
    jana ponáhlá |

    5. 2. 2007 13:41

    Jednou jsem dělala s kuřecím masem, podruhé s vepřovou krkovicí. Je pravdu, že tuku je víc, ale to jsem si upravila Záleží na chuti. A ta je vynikající. Kdo nezkusil ať zkusí. Dávám za 1! Díky za recept.

  • Andra
    Andra |

    5. 2. 2007 10:00

    Tiež som včera vyskúšala s kuracím mäsom. Súhlasím s Jarkou, množstvo oleja znížiť minimálne o polovicu.

  • Renata Hrbacova
    Renata Hrbacova |

    4. 2. 2007 18:52

    Dneska jsem dělala,moc dobré.Ale příště to maso trochu nasolím.Jinak to nemá chybu.Dávám za jedna.

  • Jarka Mastilova
    Jarka Mastilova |

    1. 2. 2007 12:02

    Králík patří mezi mé oblíbené maso.Dnes jsem dělala podle tohoto receptu a přidávám se k předešlému komentáři.Je dobrý,ale dle mé chuti přidat sůl a ubrat olej.

  • Dana Luka
    Dana Luka |

    31. 1. 2007 19:06

    Dnes jsem vyzkoušela, určitě zařadím mezi své oblíbené, ale pro příště upravím poměr ingrediencí: dám méně oleje /o to dám více vody/, nebudu tak opatrná se solí, uberu česneku. Je to však jeden z nejlepších receptů na přípravu králíka.

  • Saxana
    Saxana |

    27. 1. 2007 18:10

    No tak králika máme všichni rádi,a já ho dělám na zelenině,dám sádlo nebo ceres,každý podle sebe,na to hodně kořenové zeleniny,celý pepř,nove koření asi po 6kuličkách,bobkový list,česnek nakrájený na plátky,slaninu na kostičky,někdy dávám i zelenou celerovou nať,všechno opeču,přidám osoleného králíka,podliji vodou a peču za stálého podlévání do růžova,a příloha klasika zelí,bram,knedlík .jinak ten nový s marinádou vyzkouším.Dobrou Chuť

  • Iveta Bílková
    Iveta Bílková |

    27. 1. 2007 17:31

    Dnes jsme měli na oběd. Dcera říkala, že to mám pochválit. Takže - chválím. Použila jsem celé kuře. Akorát jsem musela ubrat oleje o polovinu, protože kůže z kuřete pustí taky dost masného. A do marinády jsem přidala ještě koření./pečené kuře od Kotany a kostku bujonu. Pouze se solí mě to připadalo dost plané.A přidala jsem o trošku více vody. Určitě někdy zopakuji a to s králíkem a bramborem. Bude to určitě mňamka.

  • símová
    símová |

    27. 1. 2007 15:09

    pro Adam Bernau:převážně dávám olej slunečnicový, olivový jsem nezkoušela,tak bohužel moc neporadím.

  • Pavla Lejsková
    Pavla Lejsková |

    26. 1. 2007 11:45

    Králíků mám plný mrazák a dělám je na sto způsobů, moji i maželovi rodiče je chovají. Super recept, ztratí se ta typická králičí chu´t, kterouzrovna nemusím. Super recept!

  • lenča
    lenča |

    25. 1. 2007 19:26

    Jsem zvědavá na tento recept.Mám výhodu,že králíka máme docela často(už ani Puńta ho nežere).Dělám ho na soustu způsobů.Někdy stačí na sádlo(v pekáči) rozložit cibuli nakrájenou na plátky(2-3 větší cibule).Králíka posolit,jemně okořenit,přikrýt druhým pekáčem.Maso je fajn štavnaté.

  • Gabča
    Gabča |

    25. 1. 2007 18:46

    Je to opravdu super,všem nám moc chutnalo.Tak výborného králíka jsem dlouho nejedla.Dávám za jedna a dvakrát podtržená.

  • L. M.
    L. M. |

    24. 1. 2007 02:16

    Nejdřív jsem se trošku děsila té hořčice a kečupu, ale můžu říct, že výsledek byl fantastický a dnes nakládám znovu, tentokrát kuřecí stehýnka a křidýlka. Dobrota!!

  • Adam Bernau
    Adam Bernau |

    21. 1. 2007 07:36

    dotaz, jaky olej se pouziva na to nalozeni? bezne do vseho cpu olivovy, neudela tam neplechu? diky

  • Blanka V.
    Blanka V. |

    20. 1. 2007 20:16

    Nám na tom nechutnalo velké množství oleje,i když je králičí maso suché. Ale jinak výtečné, takže jen uberu tuk.

  • Anonym
    Anonym |

    19. 1. 2007 13:34

    V poloviční dávce nálevu naložené 4 kuřecí stehenní řízky - vykostěné nohy. Od včera od rána do dnešního oběda ležely a teď je po nich. Doma se držíme za břicha, někteří v leže, já rychle píšu poznatek. Je to vynikající, hustá perfektně chuťově vyvážená šťávička na vyšlehané bramborové kašičce. Zkrátka jsme se přepapali. Dávám 1 a už teď mám požadavky na opakování pro úspěch!

  • Vepřeková
    Vepřeková |

    19. 1. 2007 07:48

    nějak nám to moc nejelo, ale každý člověk jiná chuť, to je pochopitelné

  • Terezie Kouřilová
    Terezie Kouřilová |

    18. 1. 2007 10:17

    Je to super :-) Jen skoda, ze kralik je tak desne drahy (a my ho ve meste fakt nemame kde pesotvat), takze asi zustanu u experimentu s kuretem :-)

  • Marie Novakova
    Marie Novakova |

    17. 1. 2007 17:39

    Vyzkoušela jsem už hodně marinád k naložení králíčka,ale tento nemá konkurenci ....zatím jsem lepší neobjevila.Je naprosto skvělý a doporučuji všem :-)

  • jan hubený
    jan hubený |

    16. 1. 2007 17:10

    navštívil jsem tyto stránky poprvé ale zdaleka ne naposled. Děkuji za inspiraci.

  • mia
    mia |

    15. 1. 2007 16:34

    králíka také nakládám, ale do marinády z česneku,směsi na králíka a oleje.nenaložený je jak troud

  • Di
    Di |

    15. 1. 2007 09:00

    Anonyme, anonyme, mrkněte se na Kuře na čtvrtek, je to obdobný recept a je jsou tam mraky dobrozdání. Omáčku ani nemusíte svářet, prostě smíchejte suroviny, nalijte na kuře a nechte třeba do rána. Skvělé je kuře předpéct, vypnout a troubu a před obědem dopéct do červena (črvené je to ale vždy už od omáčky).

  • anonym anonym
    anonym anonym |

    15. 1. 2007 07:30

    Opravdu to lze použít i na kuře?Nemám snížit trochu dávku česneku?Děkuji za odpověď!Má mi přijet tchýně, tak abych si neudělala ostudu:-)!!!

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    14. 1. 2007 15:53

    Moc dobré jídlo, rychlovka. Dávám za 1.

  • sejna
    sejna |

    12. 1. 2007 08:57

    Opravdu velice chutné jídlo. Všichni jsme byli nadšeni.

  • kohy
    kohy |

    29. 10. 2006 19:36

    je to papana

  • Sabuška
    Sabuška |

    19. 3. 2006 10:09

    Je to fakt dobrý mňam!!!Udělejte si doporučuji

  • hana Valentová
    hana Valentová |

    6. 2. 2006 09:40

    moc dobré, chválím.... :-)

  • Katerina Hajkova
    Katerina Hajkova |

    19. 12. 2005 14:39

    Skvely recept.Jednoduchy,rychly a vytecny.Perfektni.davam tez 1.

  • Martina
    Martina |

    26. 11. 2005 23:18

    Dlouho jsem hledala nějaký dobrý recept na králíka, tento je super. Děkuji za recept. Moc jsme si pochutnali.

  • Ilona
    Ilona |

    25. 11. 2005 20:02

    Super jde to i z vepřového jako minutka.

  • Hana Dolejsova
    Hana Dolejsova |

    21. 11. 2005 10:30

    Dávám ještě dvě zelené nakrájené papriky a pak je to super a trochu olivového oleje

  • Anonym
    Anonym |

    17. 11. 2005 17:03

    Je to super.

  • Magda
    Magda |

    20. 10. 2005 15:10

    Vynikající. Dávám za 1.

  • Marie Nováková
    Marie Nováková |

    21. 3. 2005 18:52

    Móóóc dobrý!!!Nemá chybu!!Děkuji

  • simová
    simová |

    25. 1. 2005 21:36

    Recept všem doporučuji,je to mňamka.Masičko je krásně křehké a šťavnaté.