• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Snadný štrůdl
    Napište svůj komentář k receptu

    Snadný štrůdl

    autor: niobe
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 11
    doba přípravy: 30 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Snadný štrůdl
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g hladká mouka
      • 250
        g hera nebo změklé máslo
      • 2
        lžíce citronová šťáva nebo ocet
      • 0,25
        lžička sůl
      • 1
        ks vejce
      • 1
        ks žloutek
      • 1
        kg jablka
      • 3
        balíček vanilkový cukr
      • 60
        g cukr krystal nebo hnědého cukru
      • kokos
      • skořice
      • vlašské ořechy
      • 0,13
        l vlažná voda

    Postup přípravy receptu

    1
    Z mouky, másla, vajec, vody a octa (citronové šťávy) zaděláme těsto, nejdůležitější je osolit ho! Poté si těsto rozdělíme na tři přibližně stejné části a necháme chvíli odležet v lednici. Mezitím si nastrouháme na hrubo asi 1 kg jablek bez slupek. Z každé třetiny těsta rozválíme přibližně dlouhý obdélník, na který rozprostřeme jablka asi v půl centimetrové vrstvě tak, že necháme 2 cm od krajů a 3 cm od vzdálenějšího konce bez jablek. Každou třetinu posypeme jedním vanilkovým cukrem, je-li třeba přisladíme ještě krystalem (hnědým cukrem), poprášíme skořicí, kokosem a přidáme mleté (nebo drcené) vlašské ořechy. Zavineme od nejbližšího konce a opatrně přeneseme na pekáč (nevymazaný, nevystlaný papírem). Opakujeme se všemi třemi šiškami. Štrůdl není nutno potírat rozkvedlaným vejcem.
    2
    Pečeme na 180° 15 minut, poté stáhneme na 150° a dopečeme.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Snadný marinovaný losos

    Snadný marinovaný losos

    Kokosový dort - výborný a snadný

    Kokosový dort - výborný a snadný

    Babiččin štrůdl

    Babiččin štrůdl

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • lili774 | 23. 4. 2012 08:17

      V sobotu jsem recept vyzkoušela. Postup popsaný výborně. I těsto se dobře vyválelo a nelepilo. :-) Jenom, bylo po upečení bledé. Bylo napsáno nepotírat vejcem,ale příště bych ho potřela. ;-) Vnoučkovi moc a moc chutnal.

    • Jarka O. | 20. 10. 2010 21:06

      Takže recept dostal pětku, protože nějaký brigádník při přepisování odfláknul práci...ale hlavně kvůli němu budou lidi mít pokažené těsto. Doufám, že MF pohnala tyto brigádníky k zodpovědnosti, pokud to nebyly najaté ratolesti samotných šéfů 8-) :-$

    • Klára K. | 20. 10. 2010 21:00

      Mám dojem, že chyba sa musela stať pri editovaní receptu, ten liter vody, je nezmysel.

    • Simča S.
      Simča S. | 20. 10. 2010 19:44

      Tedy litr vody je naprostý nesmysl. Dělám podobné těsto, vložím ho sem pod názvem "Octové těsto místo listového". Dělám ho pořád, mám ho ozkoušené nasladko i na slano a může být v lednici připravené i 10 dní, (tak od 3. dne je nejlepší :-) ). Toto těsto nelístkuje, ale je z něho štrůdl nejpodobnější pravému "taženému", který se - položený na utěrce - vytahoval hřbety rukou a zavíjel právě pomocí té utěrky. Dělávaly ho naše bebičky a prababičky - nebylo zvykem kupovat lístkové těsto hotové a toto těsto bylo levnější a rychlejší, než dělat lístkové doma.

    • zdenka
      zdenka | 19. 10. 2010 19:49

      Na půl kila mouky litr vody?Výborný fór,ale nezkušené kuchařinky to může pořádně naštvat :-X

    • Suchousinka
      Suchousinka | 19. 10. 2010 18:55

      Dnes jsem tento recept vyzkoušela a musím konstatovat,že tento štrůdl je jak na přípravu tak i na jídlo nic moc..dávám za pět a již nikdy víc ho dělat nebudu.. :-(

    • Jana Řezníčková
      Jana Řezníčková | 3. 7. 2009 08:00

      Taky se mi moc líbí perfektně popsaný postup. Určitě štrůdl někdy vyzkouším. V posledníi době peču jen z lístkového těsta (je to nejrychlejší), je snad pořád čím dál míň času.....

    • niobe nightingale
      niobe nightingale | 2. 7. 2009 20:44

      No... vidíte to na obrázku - moc nelístkuje :)Kláro, děkuju. Snad Vám bude chutnat, až ho vyzkoušíte ;-)

    • Jana Kubáčková
      Jana Kubáčková | 2. 7. 2009 19:41

      Chtěla bych se zeptat jestli toto těsto po upečení lístkuje. Děkuji.

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 2. 7. 2009 11:39

      Tak tomuto ja hovorím, recept, ktorý je pekne a srozumiteľne podaný. /nie tak, ako predošlý "Testo na štrúdl- velice jednoduché"/. Recept od niobe, určite vyskúšam. Potom budem známkovať, i keď si myslím, že už teraz si zaslúži peknú známku.No, ale patrí sa najprv vyskúšať a známkovať potom. Krásny deň Klára.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
    Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krystal Hera Hladká mouka Jablka Kokos Skořice Sůl Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy Vlažná voda Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Honzovy buchty

    Honzovy buchty

    Bramborák z chleba

    Bramborák z chleba

    Košovská specialita

    Košovská specialita

    Tvarohový švestkový koláč

    Tvarohový švestkový koláč

    Nízká čokoládová buchta

    Nízká čokoládová buchta

    Zeleninový salát se sýrem

    Zeleninový salát se sýrem

    Těstoviny se špenátem a uzeným masem

    Těstoviny se špenátem a uzeným masem

    Šunkovo-sýrové karbanátky

    Šunkovo-sýrové karbanátky

    Játra rychle a chutně

    Játra rychle a chutně

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    18
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    17
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    15
    Smetanový dortík
    Smetanový dortík
    13
    Bramboráky
    Bramboráky
    13
    Kuře na citronech
    Kuře na citronech

    Zajímavé články

    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5 receptů na dobroty do baťůžku
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5…

    Sledujte nás

    AHA.cz Tohle Taťána Brzobohatá nečekala! Nůž na krku od Ondřeje

    Tohle Taťána Brzobohatá nečekala! Nůž na krku od Ondřeje

    AHA.cz Karel Gott: PROBLÉM S PRODEJEM JEHO POKLADU!

    Karel Gott: PROBLÉM S PRODEJEM JEHO POKLADU!

    AHA.cz Deník Aha! 13.4.2021

    Deník Aha! 13.4.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Ženy.cz Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Maminka.cz Krvavé koleno, Honzo vstávej, cukr káva. Pamatujete si ještě pravidla? Naučte je vaše děti

    Krvavé koleno, Honzo vstávej, cukr káva. Pamatujete si ještě pravidla? Naučte je vaše děti

    Reflex.cz Normalizace v době covidové: Čím více nařízení, zákazů a prohlášení, tím více obcházení, lží a švejkování

    Normalizace v době covidové: Čím více nařízení, zákazů a prohlášení, tím více obcházení, lží a švejkování

    E15.cz Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Abecedazahrady Pampeliška: Zatočí s revmatismem, vyčistí játra

    Pampeliška: Zatočí s revmatismem, vyčistí játra

    Další doporučené recepty:

    Snadné čokoládové suflé
    Snadné čokoládové suflé
    Snadné věnečky s polevou
    Snadné věnečky s polevou
    Snadný marinovaný losos
    Snadný marinovaný losos
    Sněhové dortíky z hrníčků
    Sněhové dortíky z hrníčků
    Sněhové kytičky
    Sněhové kytičky
    Sněhové pečivo
    Sněhové pečivo
    • Recepty.cz
    • Snadný štrůdl
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí