Kachna pomalu pečená

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 360 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: shark.62

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kachnu očistěte a omyjte zevnitř i zvenku pod tekoucí studenou vodou, nechte ji okapat a osušte papírovou utěrkou. Můžete také odříznout krk, konce křidélek a biskupa a využít je na vývar. Pak kachnu důkladně ze všech stran osolte zhruba lžičkou soli, třetina z toho by měla přijít do útrob kachny. Kůži pak ještě ze všech stran posypte kmínem.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

2
Takto připravenou kachnu vložte do pekáčku s dobře přiléhajícím víkem či pokličkou. Pasovat by do něj měla tak akorát, aby ji pěkně "objal". Přikryjte a vložte do trouby na rošt zasunutý do spodní třetiny, termostat nastavte na 120°C. Pečte bez jakýchkoliv zásahů a průzkumných manévrů včetně otvírání trouby nebo nadzvedávání víka 5 až 6 hodin, na přesném čase rozhodně nesejde.
3
Pokud byste snad toužili po křupavější kůrčičce, stačí kachnu ještě na chvíli do trouby vrátit bez pokličky a nechat ji zprudka zapéct při 200 °C. A po deseti minutách bude mít kůrčičku ještě zlatavější a křupavější.

RADA: 12 receptů z králíka

Použité ingredience v tomto receptu: Kachna Kmín Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: