Kachna pomalu pečená

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 26
doba přípravy: 270 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: nem0cze

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kachna nejméně 2kg
    • sůl
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kachnu (např. vodňanskou) osolíme a okmínujeme z obou stran (teda i uvnitř).
2
Dáme do pekáče na záda a přiklopíme víkem. Dáme ji do trouby a zapneme na 120°C.
3
Nepodléváme ani nevymažeme pekáč, jen prostě dáme do trouby.
4
Kachnu necháme v troubě saunovat celé 4 hodiny aniž bychom troubu otevřeli.
5
Bude dost těžké tomu odolat, ale vydržte to! Výsledek stojí za to!
6
Po 4h saunování sejmeme víko pekáče, zvedneme teplotu na 150-180°C a kachnu dopečeme do křupava během dalších 30-20 minut.
7
Jako přílohu doporučuji červené zelí a bramborové knedlíky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Daniela
    Daniela |

    29. 4. 2017 17:27

    Dnes jsem pekla kachnu dle tohoto receptu. Jedním slovem báseň. :-)

  • Jirka
    Jirka |

    28. 3. 2017 11:22

    Dělal jsem. SUPER. Jen jsem ji po rozmrazení osolil a okmínoval a dal na noc do chladničky. Už nikdy nebudu připravovat kachnu jiným způsobem. PS: Měl jsem maďarskou kachnu, která se jen rozpadala. Možná, že nějaká z domácího chovu, která běhá, bude asi doba o trochu delší. Domnívám se, že by to šlo po těch čtyřech hodinách zjistit. Ještě jednou díky za recept.

  • Pepan
    Pepan |

    25. 2. 2017 19:37

    Recept peckový 8-) ale takový můj poznatek nasolit nechat přes noc a trošičku pragandy na vršek co to udělá s kurčičkou přátelé to je neuvěřitelné ;-)

  • Vlastik
    Vlastik |

    2. 1. 2017 22:28

    Vse OK ale pripekla se !!!

  • Michaela Brožíková
    Michaela Brožíková |

    30. 12. 2016 19:20

    Dnes přesně podle receptu a mooc se povedlo :-)

  • Dana
    Dana |

    25. 12. 2016 18:26

    To jsi měla asi nějakou starou mechu co? Já to takto peču několik let a je výborná. 8-)

  • Lidka
    Lidka |

    24. 12. 2016 00:05

    Tak jsem je obě naráz upekla, jsou skvělé. Nepeču celé 4 hodiny, tak 3 - 3 1/2 podle velikosti. A když oddělám víko (dnes alobal), zvýším teplotu na maximum, jen horní ohřev, a peču chvíli, dokud kachna nezezlátne. I tak odpadává maso od kosti.

  • jana.vanakova
    jana.vanakova |

    23. 12. 2016 06:22

    Skvělá kachna, děkuji moc za recept, jinou dělat nebudu...

  • Lidka
    Lidka |

    17. 12. 2016 23:45

    Kachnu už jinak nepeču. Letos se chystám upéct 2 naráz, použiji na zakrytí alobal. Tak doufám, že to vyjde. <3 ;-)

  • Karolína
    Karolína |

    17. 12. 2016 23:09

    Já ji pekla přesně podle receptu a byla měkká :) nejspíš se jednalo o starší kachnu a nebo slabší troubu :-)

  • Karolína
    Karolína |

    3. 12. 2016 13:10

    Já teda jako nevím, jak jste to pekli, ale po 4 hodinách na 120°C a půl hodině na 180°C byla pořád dost tuhá.. :-( :-\

  • Pavla
    Pavla |

    12. 11. 2016 20:16

    Štávy na omaštění je víc než dost. Určitě budete mile překvapeni. Já už jinak kachnu nepeču, jen střídám jednou s kmínem a příště s majoránkou. Hlavně odolat a neotevírat. Ještě přidám, že kachna by měla být osušená a když necháte bez otevření 5 hodin, tak je i krásně opečená.

  • Pavla
    Pavla |

    12. 11. 2016 20:16

    Štávy na omaštění je víc než dost. Určitě budete mile překvapeni. Já už jinak kachnu nepeču, jen střídám jednou s kmínem a příště s majoránkou. Hlavně odolat a neotevírat. Ještě přidám, že kachna by měla být osušená a když necháte bez otevření 5 hodin, tak je i krásně opečená.

  • Pavla
    Pavla |

    12. 11. 2016 20:16

    Štávy na omaštění je víc než dost. Určitě budete mile překvapeni. Já už jinak kachnu nepeču, jen střídám jednou s kmínem a příště s majoránkou. Hlavně odolat a neotevírat. Ještě přidám, že kachna by měla být osušená a když necháte bez otevření 5 hodin, tak je i krásně opečená.

  • Polly
    Polly |

    6. 11. 2016 15:44

    Mnam!!! Moje prvni kachna a nemela chybu. Diky :-)

  • Hulza
    Hulza |

    23. 10. 2016 19:34

    Naprosto úžasná cesta k výborné pečené kachně. Sousloví, že v jednoduchosti je krása, tento recept dokonale vystihuje. Děkujeme :-* 8-)

  • Pastor
    Pastor |

    18. 10. 2016 19:02

    "Jako přílohu doporučuji červené zelí a bramborové knedlíky." a proto jako ilustracni obrazek mate zeli bile s houskovym knedlikem, ach jo :-)

  • Svatoslav
    Svatoslav |

    20. 8. 2016 10:03

    Tak dnes jí jdu péct podruhé.Poprvé neměla chybu,tak doufám že i tentokrát <3 :-)

  • Petr
    Petr |

    7. 8. 2016 17:34

    A kolik je z toho pečení sosu na omaštění,když se nepodlévá!! Na talíři nesmí být se zelím a knedlíkem nasucho!!!

  • satan
    satan |

    11. 6. 2016 12:15

    Proč tady píše "třeba Vodňanskou" To psal zjevně nějakej poskok toho odpornýho estébáka bureše! Nekupujete Vodňanskou drůbež ani nic jiného od tý odporný bolševický kreatury!

  • ID
    ID |

    26. 3. 2016 19:08

    Výborný recept, dělám v elektrickém pečícím hrnci na 100 deg C asi 5 hodin a dopeču kůrčičku v troubě.

  • Lada
    Lada |

    4. 3. 2016 20:45

    Opravdu výborný způsob jak upéct kachnu. I když ji jinak nemusím, tak v této úpravě je dokonalá. U nás byla už po několikáté.

  • xninax
    xninax |

    3. 11. 2015 19:47

    Kachna byla výborná, maso úplně odpadlo od kostí... Pekli jsme 4 hodiny + 15 minut odkryté.

  • Martin410
    Martin410 |

    20. 8. 2015 17:31

    To je recept na horkovzdušnou troubu ?

  • blazek007
    blazek007 |

    26. 6. 2015 08:02

    Vynikající!

  • Tom
    Tom |

    7. 6. 2015 22:01

    Díky moc. Kachnu jsme dělali po několikáté a tato byla nejzdařilejší. Samozřejmě je to skvělým dochucením :) ale tak křehkost! Jinak už ji nikdy dělat nebudeme. Super! Po 5h jsme jsme bez tuku tvořili kůrčičku cca dalších 40 min.

  • Anička
    Anička |

    2. 5. 2015 13:57

    Dnes jsem kachnu dělala a byla jsem pochválená moc se povedla,výborný recept :-)

  • Ajinecka
    Ajinecka |

    6. 4. 2015 11:14

    To nejdulezitejsi chybi. Kachnu nasolit den predem az pak upect jak se pise.

  • jarda
    jarda |

    5. 4. 2015 18:12

    Dnes vyzkoušeno podle tohoto receptu. Kachna měla 2. 30kg., + nádivka, takže měla cca 3 kg., proto jsem ji nechal na těch 120 stupňů 5 hodin, po otevření pekáče byla naprosto bombově udělaná, maso šlo od kostí samo, slil jsem cca dva hrnky tuku a dodělal na kůrku nějakých 20 minut na nějakých 160 stupňů. Děkuji za recept, kachnu už jinak dělat nebudu, naprostá špička..... :-)

  • Mária
    Mária |

    11. 3. 2015 08:43

    Skvělá, doporučuju......nevěřila jsem tomu, vždy jsem podlévala a stále se na ni dívala, ale tento velmi prostý recept je ten nejlepší......jak se říká, v jednoduchosti je krása a taky chuť ;-)

  • Ivetka
    Ivetka |

    13. 2. 2015 14:13

    :-) je výborná, z toho sosíku si uděláme ještě nasládlou omáčku s medem. A houskový knedlík není vůbec špatný. Z Německa si dovezeme ty klouzavý knedle a mňam. <:-)

  • dominik
    dominik |

    8. 1. 2015 14:00

    já to taky nejak asi pomotal 5 hodin a ještě není . asi mam jinou troubu nebo co , ale voni krasne . tak snad se doděla :-\

  • Tonda
    Tonda |

    4. 1. 2015 09:05

    To je pravda. Klamání spotřebitele a chlubení se cizím peřím :-D Vychcaní čecháčci. Kachna mohla být i z NL !!!

  • Iveta
    Iveta |

    31. 12. 2014 15:58

    Tak si si jí měla pořádně umýt a vysušit :-D :-D

  • Daniela
    Daniela |

    26. 11. 2014 22:41

    prosím o radu , při pomalém pečení kachny jsem v pekáči měla plno krve, děkuji Daniela

  • Jana
    Jana |

    16. 11. 2014 14:16

    Vynikající! Dělala jsem dnes a opravdu skvělá. Jen jsem nechala déle pést odkryté, ať je pěkně křupavá kůžička.

  • Romana
    Romana |

    13. 8. 2014 17:55

    Naprosto dokonalý recept, kachna je vynikající, měla jsem slovenskou kachnu z penny marketu a velmi doporučuji :-) :-) :-)

  • Ewa
    Ewa |

    8. 5. 2014 22:50

    Kachna pomalu pečená je nejlepší, navíc kůrčičku vyrobíme, když na závěr sundáme víko. Peču i déle a na méně stupňů, třeba jen 100 nebo 90. :-[

  • Mikuláš
    Mikuláš |

    30. 4. 2014 17:22

    Odlití tuku na závěr a krátké dopečení na vyšší teplotu je lepší. Ovšem jde to doporučit i bez přihlouplého pindání, Pytlíku.

  • pajas
    pajas |

    12. 4. 2014 22:44

    Brouk žvaní pekl se tu kachnu podle tohoto receptu hodněkrát a je supr

  • Alf
    Alf |

    16. 2. 2014 07:59

    Co to je vodňanská kachna... Ve Vodňanech jsou jen jatka, tedy drůbež dovezená odkudkoliv.

  • Brouk
    Brouk |

    16. 1. 2014 09:23

    Velmi špatný recept, který postrádá menší detail a tím i vyhlídku na úspěch. Tím detailem je odlévání tuku. Kachna ho uvolní velké množství a bez jeho odlévání to bude jen udušená kachna s měkkou tučnou kůží, kterou můžete rovnou vyhodit. Sice se říká, že v jednoduchosti je krása, ale ne vždy a za každou cenu. Tady ta jednoduchost je stejná, jako když si koupíte v supermarketu plastovou misku s knedlo-vepřo-zélo a dáte jej do mikrovlnky. Děkuji, nechci (recept ani jídlo z misky).

  • sobinka
    sobinka |

    1. 1. 2014 17:23

    Dnes jsem poprvé vyzkoušela a bylo to výborné. Budu ji takto už dělat pokaždé. :-)

  • Pet
    Pet |

    1. 1. 2014 14:37

    Vyzkoušeno! Jen po těch 4 hodinách jsem jí otočila aby se upekla taky kůže zespoda a pak zase zpět. Což je další hodina navíc. Jinak fakt dobrý. Díky za recept :-)

  • Žaneta
    Žaneta |

    30. 12. 2013 16:29

    Ahojda,tak se zítra chystám péct podle tohoto receptu ,tak jsem zvědavá jak to dopadne. A myslím,že Vodňanská kachna je nejlepší . A ten pán co si pro ně jezdí do zahraničí asi o kachnách moc neví ;-)

  • rock
    rock |

    26. 12. 2013 12:33

    Jasně, odborník z Vodňan :-)

  • Marián
    Marián |

    17. 11. 2013 19:41

    lepší kachnu jsem nejedl opravdu pecka budu jí takhle dělat dál opravdu doporučuju :-P

  • Kačka
    Kačka |

    3. 11. 2013 15:13

    "zahraniční"? A co takhle kachna, co lítá Vám nebo sousedovi po dvoře?

  • draha
    draha |

    29. 4. 2013 05:16

    skusím a uvidím

  • Pepík
    Pepík |

    16. 2. 2013 15:58

    Jardo, ty vodňanské kachny nejen že se vyrovnají těm "zahraničním", ale následkem chovatelské poctivosti jsou popdstatně lepší. Jedině francouzské jim mohou podat ruku. Vím to, jsem skutečný odborník.

  • Lucka
    Lucka |

    7. 1. 2013 21:24

    Dneska jsem jí pekla a můžu říct že výborná dlouho jsem si tak nepochutnala :-) jen jsem myslela že to nevydržím se tam nepodívat ale vydržela a výsledek stojí za to. Moc děkuju za super receptík už jsem ho doporučila dál

  • Ookami
    Ookami |

    28. 12. 2012 16:02

    Poprvé jsem dělala kachnu a musím říct, že byla úžasná. Velmi šťavnatá. Jen se málo vypekla. Nevím zda to bylo kachnou či způsobem pečení. Kachnu jsem měla domácí a tak nebylo potřeba žádného dochucování. Kmín jsem tam nedávala.

  • kachnička
    kachnička |

    26. 12. 2012 11:29

    Jak říká můj syn- delišis. Je výborná!!!!!

  • Nikijaho
    Nikijaho |

    20. 12. 2012 12:36

    Perfektní recept, kachnu jsem dělala poprvé a skvěle se vydařila. :-)

  • JAnda
    JAnda |

    1. 12. 2012 12:16

    Ta technologie je v pořádku, co stojí ale za prd je ta Vodňanská kachna, vůbec to ani jako kachna nechutná škoda peněz! Pro kachnu tedy raději za hranici - jako pro všechno. Janda

  • Verča
    Verča |

    7. 11. 2012 11:46

    tak zapni troubu :-)

  • Martin
    Martin |

    20. 4. 2012 16:22

    Tak to seš trouba, protože to funguje skvěle :)

  • petr
    petr |

    9. 4. 2012 13:24

    stojito za prd pecu 5 hodin anic :'(