• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Kachna pomalu pečená
    Napište svůj komentář k receptu

    Kachna pomalu pečená

    autor: nem0cze
    0.0
    moje hodnoceni
    3.5
    hodnotilo: 154
    doba přípravy: 270 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Kachna pomalu pečená
    Kachna pomalu pečená
    Kachna pomalu pečená
    Kachna pomalu pečená
    Kachna pomalu pečená
    Kachna pomalu pečená
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Pečená kachna patří k tradičním pokrmům české kuchyně, které naše babičky i prababičky připravovaly především ke slavnostnějším příležitostem. Obvykle se podává s červeným nebo bílým zelím a bramborovým, případně houskovým knedlíkem.

    Suroviny

    4 porce
      • sůl
      • kmín
      • 1
        ks kachna nejméně 2kg

    Postup přípravy receptu

    1
    Kachnu (např. vodňanskou) osolíme a okmínujeme z obou stran (teda i uvnitř).
    2
    Dáme do pekáče na záda a přiklopíme víkem. Dáme ji do trouby a zapneme na 120°C.
    3
    Nepodléváme ani nevymažeme pekáč, jen prostě dáme do trouby.

    RADA: Jaké chyby se často dělají při vaření?

    4
    Kachnu necháme v troubě saunovat celé 4 hodiny aniž bychom troubu otevřeli.
    5
    Bude dost těžké tomu odolat, ale vydržte to! Výsledek stojí za to!

    RADA: Jak na šťavnaté kuře s dokonalou kůrčičkou?

    6
    Po 4h saunování sejmeme víko pekáče, zvedneme teplotu na 150-180°C a kachnu dopečeme do křupava během dalších 30-20 minut.
    7
    Jako přílohu doporučuji červené zelí a bramborové knedlíky.

    RADA: Jak uvařit ty nejlepší knedlíky? Mrkněte na VIDEO!

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kachna plněná brambory

    Kachna plněná brambory

    Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou

    Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou

    Kachna s rozinkovým zelím

    Kachna s rozinkovým zelím

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Eva F. | 26. 12. 2017 00:44

      Fantastickááááá, večer nasolím, ráno dám piecť, no čo iné si môžem priať, medzi tým zelíčko a knedlu urobím, no paráááda...mňááám

    • Daniela
      Daniela | 29. 4. 2017 17:27

      Dnes jsem pekla kachnu dle tohoto receptu. Jedním slovem báseň. :-)

    • Jirka
      Jirka | 28. 3. 2017 11:22

      Dělal jsem. SUPER. Jen jsem ji po rozmrazení osolil a okmínoval a dal na noc do chladničky. Už nikdy nebudu připravovat kachnu jiným způsobem. PS: Měl jsem maďarskou kachnu, která se jen rozpadala. Možná, že nějaká z domácího chovu, která běhá, bude asi doba o trochu delší. Domnívám se, že by to šlo po těch čtyřech hodinách zjistit. Ještě jednou díky za recept.

    • Pepan
      Pepan | 25. 2. 2017 19:37

      Recept peckový 8-) ale takový můj poznatek nasolit nechat přes noc a trošičku pragandy na vršek co to udělá s kurčičkou přátelé to je neuvěřitelné ;-)

    • Vlastik
      Vlastik | 2. 1. 2017 22:28

      Vse OK ale pripekla se !!!

    • Michaela Brožíková
      Michaela Brožíková | 30. 12. 2016 19:20

      Dnes přesně podle receptu a mooc se povedlo :-)

    • Dana
      Dana | 25. 12. 2016 18:26

      To jsi měla asi nějakou starou mechu co? Já to takto peču několik let a je výborná. 8-)

    • Lidka
      Lidka | 24. 12. 2016 00:05

      Tak jsem je obě naráz upekla, jsou skvělé. Nepeču celé 4 hodiny, tak 3 - 3 1/2 podle velikosti. A když oddělám víko (dnes alobal), zvýším teplotu na maximum, jen horní ohřev, a peču chvíli, dokud kachna nezezlátne. I tak odpadává maso od kosti.

    • jana.vanakova | 23. 12. 2016 06:22

      Skvělá kachna, děkuji moc za recept, jinou dělat nebudu...

    • Lidka
      Lidka | 17. 12. 2016 23:45

      Kachnu už jinak nepeču. Letos se chystám upéct 2 naráz, použiji na zakrytí alobal. Tak doufám, že to vyjde. <3 ;-)

    • Karolína
      Karolína | 17. 12. 2016 23:09

      Já ji pekla přesně podle receptu a byla měkká :) nejspíš se jednalo o starší kachnu a nebo slabší troubu :-)

    • Karolína
      Karolína | 3. 12. 2016 13:10

      Já teda jako nevím, jak jste to pekli, ale po 4 hodinách na 120°C a půl hodině na 180°C byla pořád dost tuhá.. :-( :-\

    • Pavla
      Pavla | 12. 11. 2016 20:16

      Štávy na omaštění je víc než dost. Určitě budete mile překvapeni. Já už jinak kachnu nepeču, jen střídám jednou s kmínem a příště s majoránkou. Hlavně odolat a neotevírat. Ještě přidám, že kachna by měla být osušená a když necháte bez otevření 5 hodin, tak je i krásně opečená.

    • Pavla
      Pavla | 12. 11. 2016 20:16

      Štávy na omaštění je víc než dost. Určitě budete mile překvapeni. Já už jinak kachnu nepeču, jen střídám jednou s kmínem a příště s majoránkou. Hlavně odolat a neotevírat. Ještě přidám, že kachna by měla být osušená a když necháte bez otevření 5 hodin, tak je i krásně opečená.

    • Pavla
      Pavla | 12. 11. 2016 20:16

      Štávy na omaštění je víc než dost. Určitě budete mile překvapeni. Já už jinak kachnu nepeču, jen střídám jednou s kmínem a příště s majoránkou. Hlavně odolat a neotevírat. Ještě přidám, že kachna by měla být osušená a když necháte bez otevření 5 hodin, tak je i krásně opečená.

    • Polly
      Polly | 6. 11. 2016 15:44

      Mnam!!! Moje prvni kachna a nemela chybu. Diky :-)

    • Hulza
      Hulza | 23. 10. 2016 19:34

      Naprosto úžasná cesta k výborné pečené kachně. Sousloví, že v jednoduchosti je krása, tento recept dokonale vystihuje. Děkujeme :-* 8-)

    • Pastor
      Pastor | 18. 10. 2016 19:02

      "Jako přílohu doporučuji červené zelí a bramborové knedlíky." a proto jako ilustracni obrazek mate zeli bile s houskovym knedlikem, ach jo :-)

    • Svatoslav
      Svatoslav | 20. 8. 2016 10:03

      Tak dnes jí jdu péct podruhé.Poprvé neměla chybu,tak doufám že i tentokrát <3 :-)

    • Petr
      Petr | 7. 8. 2016 17:34

      A kolik je z toho pečení sosu na omaštění,když se nepodlévá!! Na talíři nesmí být se zelím a knedlíkem nasucho!!!

    • satan
      satan | 11. 6. 2016 12:15

      Proč tady píše "třeba Vodňanskou" To psal zjevně nějakej poskok toho odpornýho estébáka bureše! Nekupujete Vodňanskou drůbež ani nic jiného od tý odporný bolševický kreatury!

    • ID
      ID | 26. 3. 2016 19:08

      Výborný recept, dělám v elektrickém pečícím hrnci na 100 deg C asi 5 hodin a dopeču kůrčičku v troubě.

    • Lada
      Lada | 4. 3. 2016 20:45

      Opravdu výborný způsob jak upéct kachnu. I když ji jinak nemusím, tak v této úpravě je dokonalá. U nás byla už po několikáté.

    • xninax
      xninax | 3. 11. 2015 19:47

      Kachna byla výborná, maso úplně odpadlo od kostí... Pekli jsme 4 hodiny + 15 minut odkryté.

    • Martin410
      Martin410 | 20. 8. 2015 17:31

      To je recept na horkovzdušnou troubu ?

    • blazek007 | 26. 6. 2015 08:02

      Vynikající!

    • Tom
      Tom | 7. 6. 2015 22:01

      Díky moc. Kachnu jsme dělali po několikáté a tato byla nejzdařilejší. Samozřejmě je to skvělým dochucením :) ale tak křehkost! Jinak už ji nikdy dělat nebudeme. Super! Po 5h jsme jsme bez tuku tvořili kůrčičku cca dalších 40 min.

    • Anička
      Anička | 2. 5. 2015 13:57

      Dnes jsem kachnu dělala a byla jsem pochválená moc se povedla,výborný recept :-)

    • Ajinecka | 6. 4. 2015 11:14

      To nejdulezitejsi chybi. Kachnu nasolit den predem az pak upect jak se pise.

    • jarda
      jarda | 5. 4. 2015 18:12

      Dnes vyzkoušeno podle tohoto receptu. Kachna měla 2. 30kg., + nádivka, takže měla cca 3 kg., proto jsem ji nechal na těch 120 stupňů 5 hodin, po otevření pekáče byla naprosto bombově udělaná, maso šlo od kostí samo, slil jsem cca dva hrnky tuku a dodělal na kůrku nějakých 20 minut na nějakých 160 stupňů. Děkuji za recept, kachnu už jinak dělat nebudu, naprostá špička..... :-)

    • Mária
      Mária | 11. 3. 2015 08:43

      Skvělá, doporučuju......nevěřila jsem tomu, vždy jsem podlévala a stále se na ni dívala, ale tento velmi prostý recept je ten nejlepší......jak se říká, v jednoduchosti je krása a taky chuť ;-)

    • Ivetka
      Ivetka | 13. 2. 2015 14:13

      :-) je výborná, z toho sosíku si uděláme ještě nasládlou omáčku s medem. A houskový knedlík není vůbec špatný. Z Německa si dovezeme ty klouzavý knedle a mňam. <:-)

    • dominik
      dominik | 8. 1. 2015 14:00

      já to taky nejak asi pomotal 5 hodin a ještě není . asi mam jinou troubu nebo co , ale voni krasne . tak snad se doděla :-\

    • Tonda
      Tonda | 4. 1. 2015 09:05

      To je pravda. Klamání spotřebitele a chlubení se cizím peřím :-D Vychcaní čecháčci. Kachna mohla být i z NL !!!

    • Iveta
      Iveta | 31. 12. 2014 15:58

      Tak si si jí měla pořádně umýt a vysušit :-D :-D

    • Daniela
      Daniela | 26. 11. 2014 22:41

      prosím o radu , při pomalém pečení kachny jsem v pekáči měla plno krve, děkuji Daniela

    • Jana
      Jana | 16. 11. 2014 14:16

      Vynikající! Dělala jsem dnes a opravdu skvělá. Jen jsem nechala déle pést odkryté, ať je pěkně křupavá kůžička.

    • Romana
      Romana | 13. 8. 2014 17:55

      Naprosto dokonalý recept, kachna je vynikající, měla jsem slovenskou kachnu z penny marketu a velmi doporučuji :-) :-) :-)

    • Ewa
      Ewa | 8. 5. 2014 22:50

      Kachna pomalu pečená je nejlepší, navíc kůrčičku vyrobíme, když na závěr sundáme víko. Peču i déle a na méně stupňů, třeba jen 100 nebo 90. :-[

    • Mikuláš
      Mikuláš | 30. 4. 2014 17:22

      Odlití tuku na závěr a krátké dopečení na vyšší teplotu je lepší. Ovšem jde to doporučit i bez přihlouplého pindání, Pytlíku.

    • pajas
      pajas | 12. 4. 2014 22:44

      Brouk žvaní pekl se tu kachnu podle tohoto receptu hodněkrát a je supr

    • Alf
      Alf | 16. 2. 2014 07:59

      Co to je vodňanská kachna... Ve Vodňanech jsou jen jatka, tedy drůbež dovezená odkudkoliv.

    • Brouk
      Brouk | 16. 1. 2014 09:23

      Velmi špatný recept, který postrádá menší detail a tím i vyhlídku na úspěch. Tím detailem je odlévání tuku. Kachna ho uvolní velké množství a bez jeho odlévání to bude jen udušená kachna s měkkou tučnou kůží, kterou můžete rovnou vyhodit. Sice se říká, že v jednoduchosti je krása, ale ne vždy a za každou cenu. Tady ta jednoduchost je stejná, jako když si koupíte v supermarketu plastovou misku s knedlo-vepřo-zélo a dáte jej do mikrovlnky. Děkuji, nechci (recept ani jídlo z misky).

    • sobinka | 1. 1. 2014 17:23

      Dnes jsem poprvé vyzkoušela a bylo to výborné. Budu ji takto už dělat pokaždé. :-)

    • Pet
      Pet | 1. 1. 2014 14:37

      Vyzkoušeno! Jen po těch 4 hodinách jsem jí otočila aby se upekla taky kůže zespoda a pak zase zpět. Což je další hodina navíc. Jinak fakt dobrý. Díky za recept :-)

    • Žaneta
      Žaneta | 30. 12. 2013 16:29

      Ahojda,tak se zítra chystám péct podle tohoto receptu ,tak jsem zvědavá jak to dopadne. A myslím,že Vodňanská kachna je nejlepší . A ten pán co si pro ně jezdí do zahraničí asi o kachnách moc neví ;-)

    • rock
      rock | 26. 12. 2013 12:33

      Jasně, odborník z Vodňan :-)

    • Marián
      Marián | 17. 11. 2013 19:41

      lepší kachnu jsem nejedl opravdu pecka budu jí takhle dělat dál opravdu doporučuju :-P

    • Kačka
      Kačka | 3. 11. 2013 15:13

      "zahraniční"? A co takhle kachna, co lítá Vám nebo sousedovi po dvoře?

    • draha
      draha | 29. 4. 2013 05:16

      skusím a uvidím

    • Pepík
      Pepík | 16. 2. 2013 15:58

      Jardo, ty vodňanské kachny nejen že se vyrovnají těm "zahraničním", ale následkem chovatelské poctivosti jsou popdstatně lepší. Jedině francouzské jim mohou podat ruku. Vím to, jsem skutečný odborník.

    • Lucka
      Lucka | 7. 1. 2013 21:24

      Dneska jsem jí pekla a můžu říct že výborná dlouho jsem si tak nepochutnala :-) jen jsem myslela že to nevydržím se tam nepodívat ale vydržela a výsledek stojí za to. Moc děkuju za super receptík už jsem ho doporučila dál

    • Ookami | 28. 12. 2012 16:02

      Poprvé jsem dělala kachnu a musím říct, že byla úžasná. Velmi šťavnatá. Jen se málo vypekla. Nevím zda to bylo kachnou či způsobem pečení. Kachnu jsem měla domácí a tak nebylo potřeba žádného dochucování. Kmín jsem tam nedávala.

    • kachnička
      kachnička | 26. 12. 2012 11:29

      Jak říká můj syn- delišis. Je výborná!!!!!

    • Nikijaho
      Nikijaho | 20. 12. 2012 12:36

      Perfektní recept, kachnu jsem dělala poprvé a skvěle se vydařila. :-)

    • JAnda
      JAnda | 1. 12. 2012 12:16

      Ta technologie je v pořádku, co stojí ale za prd je ta Vodňanská kachna, vůbec to ani jako kachna nechutná škoda peněz! Pro kachnu tedy raději za hranici - jako pro všechno. Janda

    • Verča
      Verča | 7. 11. 2012 11:46

      tak zapni troubu :-)

    • Martin
      Martin | 20. 4. 2012 16:22

      Tak to seš trouba, protože to funguje skvěle :)

    • petr
      petr | 9. 4. 2012 13:24

      stojito za prd pecu 5 hodin anic :'(

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Kachní
    Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Kachna Kmín Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Šunkové kanapky

    Šunkové kanapky

    Pomazánka z tuňáka

    Pomazánka z tuňáka

    Tvarohový koláč báby Havelkové

    Tvarohový koláč báby Havelkové

    Lemon Cheesecake

    Lemon Cheesecake

    Jablková žemlovka se sněhem

    Jablková žemlovka se sněhem

    Brokolicová žemlovka

    Brokolicová žemlovka

    "Dospělácké" řezy

    "Dospělácké" řezy

    Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

    Kapustové karbanátky s uzeným masem a…

    Banánovo – avokádové smoothie

    Banánovo – avokádové smoothie

    Doporučujeme

    60 minut
    Květáková pizza

    Květáková pizza

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    36
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    35
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    28
    Palačinky
    Palačinky
    27
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    25
    Mléčná ovesná kaše
    Mléčná ovesná kaše

    Zajímavé články

    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho dětství. Takové jste ještě nejedli!
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho…
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Slunečné Eva Burešová: Vybírá si, kdo nahradí Lamboru!

    Hvězda Slunečné Eva Burešová: Vybírá si, kdo nahradí Lamboru!

    AHA.cz Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    AHA.cz Deník Aha! 1.3.2021

    Deník Aha! 1.3.2021

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Ženy.cz Zlaté glóby 2021: Šaty z červeného koberce i obýváků slavných!

    Zlaté glóby 2021: Šaty z červeného koberce i obýváků slavných!

    Maminka.cz Nechci, nejím! 40 podivných důvodů, kvůli nimž děti odmítají jídlo

    Nechci, nejím! 40 podivných důvodů, kvůli nimž děti odmítají jídlo

    Reflex.cz V minulém díle jste viděli: Nemůžeme do Afriky, nemůžeme nikam a nikdo za nic nemůže

    V minulém díle jste viděli: Nemůžeme do Afriky, nemůžeme nikam a nikdo za nic nemůže

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Kachna na žampionech a tymiánu
    Kachna na žampionech a tymiánu
    Kachna plněná brambory
    Kachna plněná brambory
    Kachna po staročesku
    Kachna po staročesku
    Kachna pomalu pečená
    Kachna pomalu pečená
    Kachna s fíkovým zelím
    Kachna s fíkovým zelím
    Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou
    Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou
    • Recepty.cz
    • Kachna pomalu pečená
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí