Jak na šťavnaté kuře s dokonalou kůrkou?

Kuře důkladně omyjte pod vlažnou tekoucí vodou. Zkontrolujte, jestli uvnitř nezůstala žluč, tu případně vyřízněte. Kuře poté osušte a osolte zvenku i zevnitř. Můžete použít také pepř, grilovací koření nebo směs bylinek, kteoru stačí vetřít pod kůži – prsa pak nebudou suchá a chuť bylinek je celá prostoupí. Do pekáčku rozprostřete trochu másla, na které položte kuře a podlijte vodou. Přiklopte poklicí a dejte péct do předehřáté trouby na 230 stupňů Celsia. Zhruba po 25 minutách teplotu snižte na 180 stupňů Celsia (u horkovzdušných trub na 165), kuře otočte, přelijte vypečenou šťávou, zpátky přiklopte a pečte dalších 25 minut. Poté kuře znovu otočte a vraťte do trouby. Po deseti minutách pokličku odklopte, opět přelijte výpekem a nechte vytvořit křupavou kůrčičku. Vyplatí se v troubě zapnout funkci gril či teplotu opět zvýšit nad 200 stupňů Celsia.

Recept na pečené kuře najdete zde. 

Mohlo by vám zachutnat