Flíčky se zelím

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 4
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Bashan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks bílé zelí
    • 3
      ks cibule
    • 1
      balení flíčky
    • sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na jemno nastrouhané zelí prosolíme a necháme asi 1 hodinu vypotit. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlatova, přidáme zelí, přibližně lžičku drceného kmínu a za občasného promíchání dusíme zelí do měkka.
2
Uvařené flíčky smícháme se zelím a případně dochutíme solí a pepřem.
3
V případě potřeby můžeme přimíchat na kostky nakrájenou, opraženou anglickou slaninu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • strelecsupr
    strelecsupr |

    29. 1. 2012 16:07

    Flíčky se zelím dělávala moje maminka a pak i já svým dětem i vnoučatům takto: zelí nastrouhala a posolila - stejně jako v uvedeném receptu, ale dál pokračovala takto: na sádle smažila cibulku, přidala cca 2 lžíce cukru a dál smažila dozlatova. Pak přidala vymačkané zelí a za častého míchání zelí dodělala. Pak smíchala s flíčky, ty byly domácí. Bylo to vynikající, obyčejné a zdravé jídlo. Já jsem obměnila a místo flíčků občas dávám halušky. Může se přidat i uzené nebo šunka, ale původní flíčky se zelím byly stejně nejlepší.