Houbové flíčky-zapečené

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 650
      g flíčky -uvařené dle návodu
    • 2
      lžíce sádlo
    • 60
      g sušené houby
    • 2
      dl mléko
    • 5
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek dle chuti, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby si přes noc namočíme do hrnku s vodou. Pak je scedíme a pokrájíme. Cibuli si drobně pokrájíme a na sádle orestujeme dozlatova. Uvařené těstoviny smícháme se sádlem s cibulí, houbami a česnekem. Dochutíme solí, pepřem a kmínem dle chuti. Nasypeme do vymazaného a vysypaného pekáčku (sádlo + strouhanka), dáme zapéct na cca 25 minut zakryté alobalem, pak odkryjeme, zalijeme osolenými, rozšlehanými vejci v mléce a dopečeme odkryté ještě asi 10 minut. Podáváme s kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.
2
Sádlo můžeme nahradit vyškvařenou slaninou (špekem).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivana Nedbálková
    Ivana Nedbálková |

    15. 3. 2016 14:17

    Výborné jídlo a snadno dostupné pro každého. Sušené houby jsou hodně aromatické a proto těstoviny dostaly při pečení super chuť, ale kdyby bylo pro mužské, tak bych se té slanině nebránila.

  • Anička
    Anička |

    17. 9. 2013 15:09

    Jednoduchá a rychlá bašta, děkuji vám za recept. Zase něco jiného než smaženice.

  • Honza Budil
    Honza Budil |

    18. 1. 2013 17:31

    Fleky mě chutnali i před upečením, ale stejnak jsem je do trouby dal a super 8-) .

  • Kocánková
    Kocánková |

    13. 9. 2011 19:34

    Sušené houby jsem vyměnila za čerstvé, ty jsem taky podusila na cibuli. Výborné.

  • Sylvia
    Sylvia |

    28. 5. 2011 09:32

    Flicky s houbama delam casto, recept znam od sve babicky, nekdy pridam i cesnek. Je to lahudka :-* .

  • Jana
    Jana |

    14. 4. 2011 22:46

    Použila jsem mražené houby, bylo to velmi jedlé :) !