Indonéský tofu salát

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks okurka salátová
    • 1
      špetka chilli vločky
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 200
      g hrášek
    • 2
      snítka máta
    • 3
      ks zázvor
    • 400
      g tofu
    • 4
      lžíce kokosové mléko
    • 2
      lžička kurkuma mletá
    • 1
      lžíce arašídové máslo
    • 2
      lžíce sladká sojová omáčka kecap manis
    • 2
      lžíce olej arašídový
    • červená - čekanka k podávání
    • 4
      lžíce limetková šťáva
    • 4
      ks galgán
    • 200
      g baby kukuřice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Česnek a galgán nasekejte nadrobno. Přidejte sójovou omáčku, 2 lžíce limetkové šťávy a kurkumu. Do směsi naložte na 2 hodiny tofu nakrájené na kostky.
2
V osolené vodě 5 minut blanšírujte hrášek s kukuřicí, propláchněte ledovou vodou a lusky nakrájejte na poloviny.
3
Okurku nakrájejte na tenké plátky nebo hoblinky, jarní cibulku nasekejte na 3–4cm kousky.
4
Z máty otrhejte lístky, zázvor nakrájejte na průsvitné plátky. Na pánvi rozehřejte olej a zprudka na něm orestujte osušené marinované tofu.
5
Na zálivku rozmixujte arašídové máslo, kokosové mléko a 2 lžíce limetkové šťávy. V míse smíchejte připravenou zeleninu s mátou, zázvorem, chilli vločkami a tofu a dochuťte zálivkou.
6
Podávejte v listu červené čekanky nebo hlávkového salátu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: