Pařížské řezy ....Danča

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 15 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus:
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 3
      hrnek cukr krystal
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 3
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek voda
    • 4
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém:
    • 3
      balení šlehačka
    • 2
      balení tyčinky ledové kaštany
    • 1
      balení čokoláda na vaření
  • Na posyp:
    • ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Šlehačku přivedeme k varu a přidáme k ní čokoládu. Pak už stačí jen metličkou míchat, dokud se čokoláda nerozpustí. Smetana musí nejprve zchladnout při pokojové teplotě, pak ji přesuňte na noc odpočívat do lednice.
2
Suroviny na dva korpusy vyšleháme elektrickým šlehačem na těsto. Hned rozetřeme na plechy vyložené pečicím papírem a dáme péct do trouby na 170 stupňů, na cca 15 minut. Upečené korpusy necháme vychladnout.
3
Pařížskou šlehačku vyšleháme a natřeme na korpus. Krém přiklopíme druhým plátem, lehce přitlačíme a necháme vše v chladu odpočinout. Potom zbytek krému natřeme na povrch a posypeme nastrouhanými ořechy .
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: