• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Pařížské rohlíčky II.
    Napište svůj komentář k receptu

    Pařížské rohlíčky II.

    autor: Di
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 10
    doba přípravy: 40 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Pařížské rohlíčky II.
    Pařížské rohlíčky II.
    Pařížské rohlíčky II.
    Pařížské rohlíčky II.
    Pařížské rohlíčky II.
    Pařížské rohlíčky II.
    Pařížské rohlíčky II.
    Pařížské rohlíčky II.
    Pařížské rohlíčky II.
    Pařížské rohlíčky II.
    8fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 2
        ks vejce
      • 250
        g cukr
      • 70
        g ořechy mleté
      • 220
        g hladká mouka
    • Krém
      • 0,33
        l mléko
      • 4
        ks žloutek
      • 130
        g cukr
      • 30
        g hrubá mouka
      • 1
        kostka máslo
      • kakao
    • Čokoládová poleva
      • čokoláda na vaření
      • máslo nebo ztužený tuk
      • čokoládové kaštany event. kousek

    Postup přípravy receptu

    1
    Z uvedených přísad smícháme těsto (třeba ve šlehači nebo hnětači). Z těsta vyválíme rohlíčky a zploštíme je - lepší ale je těsto rozválet a vykrájet malé půlměsíčky (nebo jiné tvary). Upečeme na pečícím papíře.
    2
    Z mléka, žloutků, cukru a mouky uvaříme hustou kaši. Po vychladnutí smícháme s rozšlehaným máslem a ochutíme kakaem. Nastříkáme na rohlíčky, necháme v chladu ztuhnout a poté stranu s krémem namočíme do čokoládové polevy.
    3
    Těsto je po upečení velmi tvrdé, ale 2 dny po namazání zvláční.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Pařížské rohlíčky od Dáši

    Pařížské rohlíčky od Dáši

    Pařížské rohlíčky IV.

    Pařížské rohlíčky IV.

    Ořechové rohlíčky (Pařížské)

    Ořechové rohlíčky (Pařížské)

     
    Vyzkoušeli recept

    Komentáře k receptu

    Tito kuchaři vyzkoušeli recept:
    recepty73 recepty73
    matkakatka matkakatka
    Renattta Renattta
    allena89 allena89
    • allena89
      allena89 | 12. 12. 2015 11:25

      Výborné cukroví, dělala jsem z domácích lískových oříšků.

    • Di
      Di | 18. 12. 2010 08:57

      Milí kuchaři, máte pravdu, už na tento web prakticky nechodím, a to z mnoha důvodů. Nyní jsem sem po delší době zavítala a našla Vaši zanícenou diskusi o tomhle skvělém cukroví. Pan Jiří už mezitím prakticky ověřil, že těsto se z těhle surovin opravdu vyrobí docela snadno, a dokonce poslal hezké obrázky, za což mu děkuji. Polevu dělám opravdu od oka, čokoládu na vaření, případně kousek kaštanů + stoprocentní tuk podle zvyku, Dále-li více tuku, s polevou se dobře pracuje, ale rychleji se potom rozehřívá, když dáme sukroví do teplé místnosti. Rohlíčky jsou skvělé (recept jsem nevymyslela, ale dostala), ale bohužel trochu více sladké. Ale jednou do roka snad hřešit můžeme. Pohodové Vánoce Vám přeje Di =-O

    • Radka
      Radka | 12. 12. 2010 14:06

      Tuk se uvolní z mletých ořechů, dělám těsto na jiné cukroví, jen z vlašáků, cukru a vajec a po zpracování je mastnější než těsto s tukem

    • dzudy
      dzudy | 10. 12. 2010 19:07

      :-D :-D ahá, Ty myslíš ten překlep? :-\ ten jsem nějak nepostřehla :-!

    • recepty73
      recepty73 | 10. 12. 2010 18:36

      Dzudy-,,tuk,, né ,,tek,, ;-) :-D -to jsem myslel

    • ztracenka
      ztracenka | 10. 12. 2010 12:35

      Recept je vynikající <3 Já polevy dělám od oka. Předpokládám, že Di dělá polevy stejně, proto tam nemá uvedené poměry ;-) :-))

    • dzudy
      dzudy | 9. 12. 2010 20:25

      Představ si, že i poleva je správně podle původní verze :-) Di tam neměla uvedené množství. Cituji:" čokoládová poleva (čokoláda na vaření, máslo nebo ztužený tuk, event. kousek čokoládových kaštanů" :-\

    • recepty73
      recepty73 | 9. 12. 2010 19:47

      Recept je v pořádku ;-) :-D ,ale ty chyby u polevy... .

    • recepty73
      recepty73 | 9. 12. 2010 11:56

      ...tak já to snad vyzkouším ;-)

    • dzudy
      dzudy | 9. 12. 2010 10:45

      Tenhle recept znám už docela dlouho. Tuk tam nechybí, vejce a ořechy to spojí :-P Té mouky tam je poměrně málo ;-)

    • alenotak | 8. 12. 2010 21:48

      Priklanim se k nazoru recepty 73, z toho testo nikdo neudela :-S

    • recepty73
      recepty73 | 8. 12. 2010 15:06

      ;-) :-* :-D

    • Tereza T
      Tereza T | 8. 12. 2010 14:55

      Ingredience: Těsto: 2 vejce, 250 g cukru, 70 g mletých ořechů, 220 g hladké mouky Krém: 1/3 l mléka, 4 žloutky, 130 g cukru, 30 g hrubé mouky, 1 máslo, kakao čokoládová poleva (čokoláda na vaření, máslo nebo ztužený tuk, event. kousek čokoládových kaštanů) Takhle jsou napsané ingredience ve staré verzi, a já osobně vidím dost komentářů o tom že se povedly, je to na vás, já už víc udělat nemohu. Hezký den

    • recepty73
      recepty73 | 8. 12. 2010 13:41

      ...obavy mám stále,půl kg sypké hmoty+2vejce :-\ ...a v komentářích str.6(Helena)se píše:přidat malinko víc tuku... .Dana(autorka)sem už asi nechodí-škoda... :-(

    • Tereza T
      Tereza T | 8. 12. 2010 11:55

      Dobrý den, stejné ingredience jsou i ve staré verzi, takže recept můžete bez obav vyzkoušet.

    • recepty73
      recepty73 | 7. 12. 2010 19:29

      Pochybuji,že těsto půjde udělat :-( ,chybí tuk...

    • Linda Klein
      Linda Klein | 19. 12. 2007 15:27

      Jedno maslo je 250 gramu.

    • Viera
      Viera | 19. 12. 2007 14:19

      Prosim Vas poradte,kolko je jedno maslo?

    • Di
      Di | 19. 12. 2007 13:14

      Díky, že nelitujete námahy a ozvete se, když se povede. Každá chvála potěší, tedy alespoň mě určitě.

    • jana kubíčková
      jana kubíčková | 18. 12. 2007 17:28

      HEURÉKA-zvítězila jsem.Rohlíčky jsou skvělé,opravdu změkly.Mám je na studené kryté verandě.Díky p. Di

    • jana kubíčková
      jana kubíčková | 14. 12. 2007 15:18

      p.Di-DÍKY ZVEDLA JSTE MI NÁLADU-právě dělám krém a už věřím že to dopadne více než dobře.Omlouvám se za skepsi,ale už mne dost receptů no trochu zklamalo.

    • Di
      Di | 13. 12. 2007 19:23

      Paní Jano, změknou až poté, co je naplníte. Mně tedy téměř hned. Jinak budete opravdu cvrnkat kuličky.

    • jana kubíčková
      jana kubíčková | 13. 12. 2007 01:49

      Taky přidám trochu do mlejna.Právě jsem je upekla,voní a vypadají dle představ.Ale jsem zvědavá,za jak dlouho změknou mně.Zatím bych s nimi mohla cvrnkat kuličky.Napíši jak jsem dopadla já.

    • Nicol
      Nicol | 5. 12. 2007 14:31

      Pekla jsem vloni, krém jsem dávala kolem 15.12. a poslední cukroví jsme dojídali první týden v lednu - tedy vydrží minimálně 3 týdny. Podmínkou je samozřejmě skladování na chladném místě.

    • luisa
      luisa | 5. 12. 2007 11:50

      Chci se zeptat, jak dlouho vydrží hotové rohlíčky.děkuji

    • JitkaH.
      JitkaH. | 29. 12. 2006 15:52

      Nakonec rohlíčky změkly za 2dny,pro velký úspěch příští rok peču znovu.

    • Di
      Di | 21. 12. 2006 22:20

      Milá neznámá, z toho jsem jelen, to se mi ještě nestalo. Já je měla vždycky měkké až moc. Cukroví uchovávám v krabicích na balkóně.

    • Anonym
      Anonym | 21. 12. 2006 16:43

      Milá Di, rohlíčky mi změkly,ale pak zase ztvrdly :), tak nevím co ted s nimi :)

    • JitkaH.
      JitkaH. | 20. 12. 2006 13:42

      Tak jsem už nechtěla péct nic,ale nakonec jsem neodolala. Povedli se,jsou moc dobré,ale zatím tvrdé jako kámen. má to tu výhodu,že aspon´neujídám.Do vánoc snad budou dobré..

    • Di
      Di | 18. 12. 2006 14:54

      Tak sláva, hlavně když si nevylomíte na Vánoce kvůli mému receptu zub! Také Vám přeji hezké Vánoce

    • Anonym
      Anonym | 18. 12. 2006 08:10

      Di, tak už je mám taky konečně měkké a jsou velmi dobré, ale trvalo to týden. Krásné svátky.

    • Di
      Di | 14. 12. 2006 12:00

      Na vrchní, Anonyme, to jste udělala dobře. Tak nevím, kde je pes zakopán, vydržte!

    • Anonym
      Anonym | 14. 12. 2006 07:26

      Já jsem dávala krém v pondělí a ani včera ještě nebyly měkké. Krém jsem nastříkala na vrchní stranu (ta co neleží na plechu), nemá se dávat na spodní?

    • Lucka
      Lucka | 12. 12. 2006 18:25

      To je pravda,já jsem na ně dala krém,namočila do čokolády a hned druhý den byly krásně vláčné.Měly úspěch :o))

    • Di
      Di | 5. 12. 2006 08:53

      Změknou velice rychle, takže je dobré je plnit jen pár dnů před Vánocemi.

    • Anonym
      Anonym | 5. 12. 2006 07:40

      Já jsem vykrajovala malé měsíčky tenčí než je psáno v receptu - asi 3 mm. Před a těsně po vyndání z trouby jsem jich několik slupla, jestli jsou už propečené a chutnaly výborně. Za studena jsou tvrdé, ale podle vašich komentářů změknou náplní. Snad se mi to taky povede.

    • Lucka
      Lucka | 4. 12. 2006 15:25

      Recept jsem vyzkoušela a rohlíčky jsou opravdu moc dobré.Těsto jsem si dala do zdobícího pytlíku a tvořila rohlíčky na plech.Byly vzhlednější a jeden jako druhý :o))

    • Lucie Červenková
      Lucie Červenková | 4. 12. 2006 10:36

      Nejdříve jsem se trochu bála toho,že v těstě není žádný tuk. Při pečení rohlíčky dost vyskočily,byly opravdu tvrdé :) ,ale už 1 den po upečení,namazání a ozdobení jsou příjemně vláčné a myslím,že budou nejen ozdobou ,ale i budou i výborně chutnat.

    • Dáša Holubcová
      Dáša Holubcová | 18. 12. 2005 15:24

      Víte co je hrozný, já je pekla asi před čtrnácti dny a tuto středu jsem je chtěla dokončit, dát krém a navrch čokoládu, ale já je skoro všechny už snědla, nemůžu odolat a chroupu je k televizi, i bez krému a čokolády:-) no nic budu muset ještě připéct. :-)

    • Di
      Di | 14. 10. 2005 06:30

      Těsto rozválejte cca na 0,5 - 0,8 cm. Nakolik si máte zahřát troubu Vám bohužel neřeknu - nikdy tyto věci nesleduju ,nepeču podle toho.

    • Aja
      Aja | 13. 10. 2005 14:04

      Jak má být to těsto po vyválení silné a nakolik mám zahřát troubu?

    • Di
      Di | 9. 10. 2005 19:39

      Je to možné. Jenže já mám ráda právě když zvlhnout a jsou takové trochu "lepivé". Netrvá to dlouho. Je lepší je zdobit až těsně přes Vánocema.

    • Helena
      Helena | 8. 10. 2005 15:22

      Možná by byly měkké ihned,pokud by se do těsta místo celých vajec daly jen žloutky.A přidat malinko víc tuku.Asi to tak zkusím.

    • Di
      Di | 7. 10. 2005 11:59

      S tím zkušenosti opravdu nemám. tyto rozhlíčky jsem zatím pekla jednou, recept nemám dlouho. Nevím, jak by to dopadlo při namočení do čkolády, ale proč je třeba jenom nepocákat polevou nebo neposypat hoblinkami čokolády. Těsto určitě po šlehačce provlhne, jen asi nevydrží dlouho. Kdysi jsme s maminkou dělali moc dobré košíčky s pařížskou šlehačkou, už píšu recept.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 7. 10. 2005 06:58

      Áno. Nám veľmi chutí.

    • Di
      Di | 6. 10. 2005 10:45

      Myslíte pařížskou šlehačku?

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 6. 10. 2005 09:47

      Nemáte skúsenosti, mohli by sa tieto rohlíčky plniť parížskym krémom ?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Vaření Šlehání Vánoce Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Čokoládové kaštany Cukr Hladká mouka Hrubá mouka Kakao Máslo Mléko Ořechy Vejce Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

    Těstovinový salát se zeleninou, masem…

    Výborný chléb, který se vždy povede

    Výborný chléb, který se vždy povede

    Šunkofleky-klouzáky

    Šunkofleky-klouzáky

    Cizrna na italský způsob II.

    Cizrna na italský způsob II.

    Cizrna na italský způsob III.

    Cizrna na italský způsob III.

    Bylinkové kotlety na houbách

    Bylinkové kotlety na houbách

    Trhané vepřové

    Trhané vepřové

    Pečený květák s kari

    Pečený květák s kari

    Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)

    Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…

    Doporučujeme

    45 minut
    Vánoční muffiny se sobem

    Vánoční muffiny se sobem

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    60 minut
    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    45 minut
    Vánoční sobíci

    Vánoční sobíci

    50 minut
    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    50 minut
    Vegetariánský boršč

    Vegetariánský boršč

    30 minut
    Smažené řízky z krkovice

    Smažené řízky z krkovice

    70 minut
    Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

    Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

    Poslední sledované recepty

    96
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    48
    Vaječný koňak
    Vaječný koňak
    47
    Medové perníčky hned k jídlu
    Medové perníčky hned k…
    44
    Vanilkové rohlíčky - rychlé
    Vanilkové rohlíčky -…
    42
    Plněné ořechy IV.
    Plněné ořechy IV.

    Zajímavé články

    Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů, které vám zpestří podzim i zimu
    Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů,…
    Zdravé vánoční cukroví vás bude bavit. Zkuste kokosové, zázvorové nebo sušenky s kakaovými boby
    Zdravé vánoční cukroví vás bude bavit. Zkuste…
    Směs z masa jako rychlý oběd i večeře: Toto je 5 nejlepších receptů
    Směs z masa jako rychlý oběd i večeře: Toto je 5…
    Prvorepublikové vánoční recepty: Išelky, Masarykovo cukroví i tradiční pracny
    Prvorepublikové vánoční recepty: Išelky,…
    Co vařit na podzim, aby vám bylo teplo: 3 večeře, které máte za půl hodiny na stole
    Co vařit na podzim, aby vám bylo teplo: 3 večeře,…

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy Je do vás blázen? Tahle řeč těla ho prozradí!

    Je do vás blázen? Tahle řeč těla ho prozradí!

    Blesk pro ženy Vánoční inspirace - poraďte svým mužům, co vám mají koupit pod stromeček

    Vánoční inspirace - poraďte svým mužům, co vám mají koupit pod stromeček

    AHA.cz Nečekaná předpověď počasí: Zimní bundy nechte ve skříni!

    Nečekaná předpověď počasí: Zimní bundy nechte ve skříni!

    Dáma.cz 12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

    12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

    Dáma.cz Penis podle znamení. Jaký ho mají Býci, jaký Lvi? Podle toho vybírejte!

    Penis podle znamení. Jaký ho mají Býci, jaký Lvi? Podle toho vybírejte!

    Ženy.cz Barvou roku 2020 podle Pantone je odstín, který milujeme snad všichni

    Barvou roku 2020 podle Pantone je odstín, který milujeme snad všichni

    Maminka.cz Úzkostné stavy se mohou projevovat různě. A co když je má celá rodina?

    Úzkostné stavy se mohou projevovat různě. A co když je má celá rodina?

    Reflex.cz Umělá inteligence nahradí ajťáky i pojišťováky. Zdravotní sestry o práci nepřijdou, říká Michal Pěchouček

    Umělá inteligence nahradí ajťáky i pojišťováky. Zdravotní sestry o práci nepřijdou, říká Michal Pěchouček

    E15.cz České firmy jsou dnes lépe připraveny na krize a zůstávají optimistické

    České firmy jsou dnes lépe připraveny na krize a zůstávají optimistické

    Abecedazahrady Vánoční stromek v květináči: Je lepší smrk, borovice, nebo jedle?

    Vánoční stromek v květináči: Je lepší smrk, borovice, nebo jedle?

    Další doporučené recepty:

    Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
    Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
    Pařeznická bramboračka
    Pařeznická bramboračka
    Pařížské kostky černobílé
    Pařížské kostky černobílé
    Pařížské rohlíčky IV.
    Pařížské rohlíčky IV.
    Pařížské rohlíčky od Dáši
    Pařížské rohlíčky od Dáši
    Pařížské řezy ....Danča
    Pařížské řezy ....Danča
    • Recepty.cz
    • Pařížské rohlíčky II.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies