Drůbeží játra mojí mámy

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 44
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Radka A.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček játra drůbeží játra
    • cibule
    • rostlinný olej
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • kečup - jemný
    • sojová omáčka
    • worcestrová omáčka
    • sůl
    • majonéza
    • maggi

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nadrobno pokrájíme cibuli a zpěníme na oleji. Když zesklovatí, přidáme drůbeží játra (musíme je předem prohlédnout a vyříznout z nich žluč) a trochu orestujeme společně s cibulkou. Pak přilejeme trochu vody, přiklopíme pokličkou a dusíme. Podle potřeby přiléváme vodu.
2
Nakonec přidáme trochu hořčice, kečupu a majolky a kápneme trochu sójovky, maggi a worchestru. Ochutnáme a pokud chceme, trochu přisolíme.
3
Hodí se k tomu hranolky, vařené brambory i rýže.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mar999
    Mar999 |

    1. 7. 2017 10:55

    Mooooooc dobré, celé rodince chutnalo.

  • Mar999
    Mar999 |

    1. 7. 2017 10:54

    Luxusní jatýrka, nemá chybu.

  • Danny66
    Danny66 |

    8. 2. 2015 14:14

    Téhle kombinace bych se asi bála, ale když jsem četla komentáře, vyzkoušela jsem. Je to moc dobré ! zařazuji mezi oblíbené recepty :-) vynechala jsem jen Maggi, vůbec ho nepoužívám. Dávám za 1 :-)

  • kadlinka
    kadlinka |

    16. 10. 2013 21:52

    vynikající.... :-)

  • iris28
    iris28 |

    24. 3. 2013 13:41

    Mňamka.,levné.,rychlé..,přílohu jsem dala hranolky a fakt dobrota.,dávám za 1 :)

  • Eliška
    Eliška |

    27. 7. 2012 17:31

    Super tip, ještě jsem zahustila hladkou moukou, vynechala jsem maggi a jatra jsem udelala na lahudkove cibulce, coz dodalo zajimavou chut.Jinak opravdu super tip :).

  • helabuena
    helabuena |

    25. 3. 2012 09:26

    Naprosto neobvyklá kombinace ingradiencí,výsledek vynikající.Dávám jedničku s hvězdičkou <:-)

  • Martin
    Martin |

    8. 12. 2011 22:12

    Hledal jsem nejaky recept na jatra, ktery by nebyl ta klasika sul, pepr cibulka.... A kdyz jsme narazil na tuhle "silenost" rikam si, to zkusim. To co z toho vylezlo, je famozni a klasicka jatra si asi hned tak neudelam. Tohle je naprosta pecka... Diky za super recept...

  • ŠKORNÍKOVÁ
    ŠKORNÍKOVÁ |

    23. 10. 2011 14:10

    Skvělý recept. ;-)

  • lenka
    lenka |

    14. 9. 2011 17:54

    supe super super, takhle upravená játra jsem ještě nikdy nejedla, vřele doporučuji.

  • Kostelková
    Kostelková |

    25. 7. 2011 18:06

    Zní to tak nezdravě, že to musím vyzkoušet ;-) .

  • ikona
    ikona |

    25. 6. 2011 21:42

    Naprosto souhlasím s ostatními. Byla jsem příjemně překvapena novou a zlepšenou chutí jater. Pejsek a kočička vaří lépe než někteří vyhlášení kuchaři a je to tak lehké. :-\

  • Milli1
    Milli1 |

    8. 5. 2011 21:53

    Dnes jsem udělala játra k večeři a marně doufala, že zbude i na zítra, ale jak já se mýlila, vytřeli i kastrol. Prostě VYNIKAJÍCÍ jasná 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • polmari
    polmari |

    25. 2. 2011 10:00

    Absolutně vynikající. Mám doma ještě jednu porci a už se těším na večeři.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    8. 2. 2011 21:47

    majolka - je majonéza

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    8. 2. 2011 21:46

    nejlepší játra jaké znám

  • lol
    lol |

    11. 1. 2011 22:08

    Jiří: http://www.google.cz/search?q=majolka

  • Jiří
    Jiří |

    11. 1. 2011 07:35

    Může mi někdo prozradit co je to majolka?

  • Silvie Švédová
    Silvie Švédová |

    25. 9. 2010 17:19

    Vynikající. Jednou jsem vyzkoušela a už je asi nikdy nebudu dělat jen tak na cibulce :o)

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    2. 7. 2010 20:12

    Daniello, moc mne mrzí, že mnou pochválený recept u vás neobstál, ale jak jsi říkala (psala), každý má jinou chuť. Já třeba docela dost solím a toto jídlo bylo slanější - ale právě proto, že já solím dost, mi to nevadilo....

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    1. 7. 2010 21:24

    Simcu povazuji za vynikajici kucharku, a kdyz ji chutnalo, zkusila jsem uvarit take. Byli jsme ale zklamani, pod premrstenym mnozstvim ingridienci uplne zanikla specificka chut jatyrek. Skoda, ale nam to opravdu prislo, jako kdyz varil pejsek s kocickou :))) Opakovat uz nebudu a znamkovat vubec ne, nechci srazit recept dolu, kdyz ostatnim chutna. Sto lidi, sto chuti:))))

  • Zuzana Chludilová
    Zuzana Chludilová |

    18. 5. 2010 02:06

    Tak játra už jinak nedělám.Děkuji moc za ten recept.Jen cibulku krájím na měsíčky.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    18. 3. 2010 15:23

    Jenom koukám, že jsem vyfotila svůj talíř, kde nemám skoro žádnou omáčku - já totiž omáčková moc nejsem (já si vybrala spíš to masisko :-) ). Ale bylo omajdy dost, nebojte se....

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    15. 3. 2010 11:49

    Simi, předběhla jsi mě, přesně tohle jsem chtěla psát. Dělala jsem v neděli, měla jsem strach z majolky, dát ji do horkého a trochu i z těch 3 slaných přísad. Bylo to výborné, udělala jsem s hranolkami a moc jsme si pochutnali. Manžel vytíral večer pekáček chlebem :-)))

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    14. 3. 2010 17:09

    Tak když jsem si tento recept přečetla, trochu mi to přišlo jako když kočička s pejskem pekli dort.... Dávat do jednoho jídla hořčici, kečup, majolku, sójovou omáčku, maggi, worchestrovou omáčku.... No ale nic se nemá odsuzovat, pokud to člověk nezkusí... A musím říct, že i přes počáteční nedůvěru přiznávám, že to bylo mooooc dobré. Dělala jsem přesně podle receptu, jen jsem to udělala na sádle místo oleje. Dávám za 1 a mohu doporučit. Simča

  • Zdenka Kocmichová
    Zdenka Kocmichová |

    12. 3. 2010 13:09

    Velice chutné. Díky za recept. Měli jsme s brambory a zmizelo hned.

  • Šárka Rudlová
    Šárka Rudlová |

    20. 3. 2009 18:43

    Dobré, jen jsem trochu víc přikořenila pepřem a solí.

  • Monika Š.
    Monika Š. |

    22. 1. 2009 14:26

    Děkuji moc za recept!!! Na tento způsob připravená játra mám hrozně ráda, akorát jsem doteď nevěděla, jak je připravit. "Jela" jsem přesně podle receptu - mňamka! :-)

  • Martina Jaworin
    Martina Jaworin |

    22. 1. 2009 12:39

    Tak jsem právě dovařila a musím říct že je to opravdu moc dobré. Použila jsem recept jako základ a přidala nějaké ingredience navíc jako třeba nalořená rajčata v olivovém oleji a podobně. Je to fakt mnamka, dávám za jedna.

  • Helena Pazourková
    Helena Pazourková |

    21. 1. 2009 10:28

    Děkuji za skvělý recept. Zkusila jsem místo majolky dát zbytek smetany na vaření, co jsem měla v lednici, a bylo to také výborné, vzniklo více omáčky.Dávám za 1 !!!

  • jiri hamtil
    jiri hamtil |

    18. 1. 2009 18:36

    vyskouseli jsme recept je vynikajici

  • pavlina prochazkova
    pavlina prochazkova |

    16. 1. 2009 22:16

    Tak tomuhle já říkám "šmakuláda" - opravdu vynikající, játra šťavnatá a ta majolka je tam s kečupem vynikající. Dávala jsem i více, než je uvedené množství a moc jsme si pochutnali. Díky

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    1. 5. 2008 12:37

    Dnes jsme měli k obědu a všem moc chutnalo,dávám za 1.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    22. 4. 2008 18:07

    Bylo to vynikající.Udělala jsem jí z půl kila a snědlo se vše a všichni si papu moc pochvalovali.Játra byla pikantní a šťavnatá...Dávám za jedna.:o)

  • Helena Pešková
    Helena Pešková |

    17. 11. 2007 12:30

    Co se týče receptu, určitě ho vyzkouším i z toho důvodu, že příspěvky a odezvy jsou kladné.A co se týče příspěvky Martiny Marťáskovic- myslím , že už se mohla vdát dávno...i vzhledem k tomu , že má už dvě krásné děti.

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    16. 11. 2007 17:21

    Tak , dnes jsme je měli na oběd - prý už se můžu vdávat :-)) Játra jsem obalila v hl. mouce smíchané s grilovacím kořením a nakonec malinko přisolila . Majolka se mi tam moc nezamlouvala , tak jsem ji nedala a bylo to vynikající :-) Dávám za jedna :-)

  • Rebelka
    Rebelka |

    3. 10. 2007 12:32

    Je to jednoduché a výborné!!!Nic na tom není,jen chce vědět jak to ochutit a p.Albrechtová to jistě ví!

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    29. 5. 2007 09:54

    Jsou to nejchutněji upravená játra, jaké jsem jedla, dávám za 1

  • Mila
    Mila |

    24. 3. 2007 14:06

    opravdu vynikajici, oblizovali jsme se vsichni a tak prejedni jsme uz dlouho nebykli, nedalo se prestat tu dibrutku papat :)

  • Simona
    Simona |

    15. 2. 2007 12:43

    VÝBORNÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sice jsem si chuť nedovedla představit,ale je to božské.pepř tomu opravdu přidá na úžase.

  • pavla navrkalová
    pavla navrkalová |

    1. 7. 2006 19:27

    Dělala jsem je dnes, zpočátku jsem si nějak nemohla zvyknout na tu kyselou chuť worchesterové omáčky, ale opepřila jsem to nakonec a dávám za 1. Doporučuji

  • Kejty
    Kejty |

    28. 2. 2006 09:38

    Včera jsem tohle zkoušela na večeři a musím říct ,že to bylo moc dobré.I manželovi moc chutnalo.Zkusila jsem si do toho na talíři přímíchat kysanou smetanu. Taky dodré.