Orientální mrkvová polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: SKSandy

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l voda (může být zeleninový vývar, ale není třeba)
    • 500
      g mrkev nahrubo strouhané
    • 1
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce kari
    • chilli mleté špetka
    • pepř mletý mletý špetka
    • skořice - mletá špetka
    • koriandr - mletý špetka
    • hřebíček mletý špetka (případně celý a potom vyndat)
    • petrželová nať
    • sůl
    • zakysaná smetana 15% minimálně 100 g

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku a nahrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme koření a zalijeme litrem vody, osolíme a vaříme doměkka. Rozmixujeme. Směs zahustíme smetanou, kterou předtím rozmícháme s moukou. Polévku za stálého míchání necháme zhoustnout.
2
Posypeme petrželkou a ozdobíme kopečkem zakysané smetany (nemusí být, ale mám vyzkoušeno, že je to tak nejen pěkné, ale i lepší).
3
Když není čerstvá petrželka, přidáme do polévky sušenou a ozdobíme třeba bazalkou.
4
Tento recept jsem objevila na www.smetanayoplait.cz, zaujal mne, vyzkoušela jsem a velmi mne nadchnul. :-)
5
Polévka nádherně voní opravdu orientem. :-)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    15. 8. 2015 13:16

    :-) Polévka je moc dobrá, místo smetany jsem dala cottage.

  • Niky
    Niky |

    9. 8. 2015 10:59

    Moc dobrá, děkuji :) Já zas nedala hřebíček, abych ho nemusela lovit, ale jinak bomba, jako dýňová :)

  • Maikeru
    Maikeru |

    30. 5. 2015 21:44

    Nejlepší svíčková, jakou jsem kdy jedla ;-)

  • bararich8
    bararich8 |

    20. 1. 2015 11:05

    Výborná! Sice jsem neměla koriandr, ale i tak chutnala a voněla skvěle :-)

Abecední seznam: