• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pařížské kostky černobílé
Napište svůj komentář k receptu

Pařížské kostky černobílé

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 18
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pařížské kostky černobílé
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 170
      g cukr krupice
    • 120
      g hera rozehřátá
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao
  • Krém
    • 2
      kelímek smetana ke šlehání
    • 50
      g bílá čokoláda
    • 50
      g čokoláda tmavá, (nejlépe ledové kaštany, může být čoko na vaření, nugát atd.)
    • 20
      g máslo 2x10 g (plátek)
    • džem pikantní

Postup přípravy receptu

1
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min., přidáme plátek másla, stáhneme z ohně a dáme do chladničky. Do druhé smetany přidáme tmavou čokoládu. Pokud použíjeme ledové kaštany nebo nugát, tak kvůli barvě přidáme lžičku kakaa. Provaříme mírným varem asi 1 min, vhodíme plátek másla a stáhneme z ohně. Krém necháme do druhého dne uležet.
2
Na těsto ušleháme vejce s cukrem, přidáme tuk a nakonec mouku promíchanou s práškem a kakaem. Vlijeme na pečícím papírem vyložený menší plech (asi 30x30) tj. 3/4 klasického plechu. Pokud ho nemáme, tak něčím dřevěným (vařečkou atd.) zahradíme pečící papír, aby se těsto neroztékalo. Pečeme asi 15 min. při 170 °C v předehřáté troubě.
3
Upečenou a vychladlou placku potřeme pikantním džemem. Vychlazené svařené šlehačky ušleháme. Na zdobení použijeme ideálně na každou barvu jeden pytlík od mléka, kterému ustřihneme roh asi 1 cm (nebo zdobičku s plochou špičkou). Pokud bude otvor větší, budete nanášet víc krému a možná vám pak nevystačí na celou plochu. Na placku nanášíme z bílého krému proužky šikmo přes roh (začínáme jako u mřížkového koláče). Za každým bílým proužkem stříkáme proužek tmavý, stále stejným směrem. Když ozdobíte celou plochu, dejte vychladit a pak krájejte na čtverce asi 6x6 cm nožem, který namáčejte do horké vody. Na talíři čtverečky ozdobně seskládejte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

Nadýchané pařížské věnečky

Nadýchané pařížské věnečky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • thellma | 9. 9. 2011 12:27

    Kostky se povedly, rodinka si pochutnala.

  • MatějP | 8. 11. 2010 11:48

    Fakt dobrý recept

  • Gábina H | 7. 4. 2008 13:08

    Pekla jsem v sobotu, ale těsto mi přišlo strašně husté, tak jsem musela přilít mléko. Rozhodně mi nešlo vylít na plech, ale spíš natřít. Jinak krémy ok. Rodině chutnalo

  • Jana z VM | 31. 3. 2008 13:46

    Myslela jsem každý kousek zvláštť, ale nevím, jestli by ta čokoláda nepadala, to nedokážu poznat. Dělám podobné kostky, ale ty jsou plněné čokoládovým krémem a celé máčené v čokoládě - viz recept Čokoládové kostky. Tak nevím, ale až to vyzkouším, dám vědět. Kdy to ale bude, nevím....

  • Anonym | 31. 3. 2008 07:20

    p.Mileno,vůbec nevadí.Takovýto koláč či buchtu také dělám a je vynikající.Přesto moc děkuji za ochotu.:-)PS

  • Hela - | 30. 3. 2008 22:23

    Jano z VM, potřené čokoládou to není, to jen zkresluje asi ta lišta, ve které je napsané jméno. Když si to zvětšíte, lišta se posune a vidíte obyč piškot. Kdybyste to náhodou po stranách pomazávala čokoládou (já to pochopila jako každý kousek zvlášť) tak vzhledem k tomu, že piškot dost saje, nedovedu si představit, kolik čoko polevy byste potřebovala a jak by to bylo pracné. Mohlo by to být dobré, ale ono to na stole upoutá spíš barevně.

  • milena kubikova | 29. 3. 2008 07:14

    jana z VM....nebude potom pri jedeni zakuskov ta cokolada praskat a padat?.... to v pripade, ze by sa jedol priamo z tacky rukou. ale aj v pripade zeby sa jedol vidlickou, tak to ostane podla mna nevzhladne. ak ste myslela, ze obtriete cokoladou, cely korpus po obvode, tak to hej, ale kazdy zakusok zvlast....ci ako ste to myslela? asi som nepochopila.

  • milena kubikova | 28. 3. 2008 17:29

    anonymka.....no nic nove Vam bohuzial nemozem ponuknut...krem robim tak ako vy...naslahane maslo s cukrom a hustym bananovym pudinkom....tymto som naplnila piskot, povrch potrela ribezlovym dzemom a naukladala som pozdlzne rozkrojene banany po celom povrchu vedla seba.....no a natrela som to tou parizskom slahackou a posypala margotkou....akurat, ze to potom neboli parizske kocky, ale bananovy zakusok....takze vyskusam tieto efektne kococky a uvidim co povie rodina.

  • Jana z VM | 28. 3. 2008 09:14

    Helo, moc se mi recept líbí. Je jednoduchý a moc efektní. Nejprve jsem myslela, že každá ta kostka - jak je vidět na obrázku - je ještě po stranách potřená čokoládou. Nebylo by to špatné, až bych recept vyzkoušela pro nějakou slavnostní příležitost, potřít ty strany čokoládou. Určitě by to bylo ještě lepší, ne?? Už se těším !!

  • Anonym | 28. 3. 2008 08:00

    p.Mileno souhlasim,jsem ráda,že tu Hela je,už mi několikrát pomohla a ani o tom neví.p.Helo - díky!p.Mileno,mohla byste napsat ten banánový krém?Můžu banány v jakékoli formě.Dělám z banánového pudinkového prášku a másla,rozmačkané banány se šlehačkou a tak.Ale třeba ten Váš neznám.Děkuji:-PS

  • milena kubikova | 27. 3. 2008 18:50

    tak sa pridavam aj ja......mne sa pri tych klasickych parizskych kockach zdalo tej masy na korpus tak vela, ze som ho rozdelila na dve davky a naplnila bananovym kremom. urcite vyskusam aj tuto variantu...ako som pisala....zda sa mi velmi efektna....hela- vie vzdy vymysliet nieco co cloveka uputa na prvy pohlad.

  • Anonym | 27. 3. 2008 11:29

    p.Helo díky ,čtete mi z duše", ten piškot na pařížské kostky mi taky moc nejel,zdálo se mi taky moc těsta a bylo i takové drobivé nebo jsem to asi zvrzla.Taky jsem uvažovala na jiným korpusu ,tento vyzkouším.Díky:-) PS

  • Hela - | 26. 3. 2008 21:25

    Ano, těsto je trochu jiné. Na původních Pařížských kostkách mi vadilo, že je moc těsta a málo krému. Ale není problém si upéct korpus jaký vám vyhovuje. Tady jsem jen zkoušela udělat pařížskou šlehačku i z bílé čokolády a trochu to ozvláštnit, protože většina řezů je jen placka s něčím navrch a čoko sypaná nebo polévaná.

  • Anonym | 26. 3. 2008 07:39

    Těsto je trochu jiné konzistence než v původních kostkách, že?Dík PS

  • milena kubikova | 24. 3. 2008 20:23

    fakt efektne.....

  • keana | 23. 3. 2008 15:45

    Zdeno,nejsem autorkou receptu,snad to neva:o),ale tu parizskou slehacku jsem delala uz pred 20lety na normalni dort harlekyn ze sacku (jedinou vec,ktrerou jsem ze sacku kdy pekla-a bylo to vyborne!).Takze URCITE vyslehat,jde to krasne dotuha,dobre je taky co nejdrychleji hmotu na krem vychladit (napr.postavit nadobu do studene vodya michat) a dat do druheho dne do lednicky.Diky Hele za pripomenuti,zkusim rada tento recept,s tou parizskou slehackou urcite bajecny!

  • Hela - | 23. 3. 2008 14:01

    Svařené smetany se druhý den ušlehají jako šlehačka. Omlouvám se, z receptu to vypadlo. požádám Kuchařku on-line o doplpnění textu.

  • Zdena L. | 23. 3. 2008 11:01

    TY SVAŘENÉ SMETANY SE DRUHÝ DEN ŠLEHAJÍ NEBO UŽ NE?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Čokoláda Cukr krupice Džem Hera Kakao Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vejce
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Krémová slepičí polévka

Krémová slepičí polévka

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Kapr pro paní Jarčuškovou

Kapr pro paní Jarčuškovou

Kuřecí řízky v listovém těstě

Kuřecí řízky v listovém těstě

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Luxusní punčák

Luxusní punčák

Čevapčiči po našem

Čevapčiči po našem

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Doporučujeme

50 minut
Kachní prsa s nudlovým salátem

Kachní prsa s nudlovým salátem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

40 minut
Cuketové muffiny

Cuketové muffiny

60 minut
Vídeňský řízek se smetanovou kaší

Vídeňský řízek se smetanovou kaší

20 minut
Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty

Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty

90 minut
Tvarohová zmrzlina s ostružinami

Tvarohová zmrzlina s ostružinami

30 minut
Losos v sezamu s nudlemi

Losos v sezamu s nudlemi

15 minut
Hummus z červené řepy

Hummus z červené řepy

Bazar
Multifunkční kostka dřevěná Multifunkční kostka dřevěná Více info
Lego Duplo - kostka oranžová se zářezem pro hřídel Lego Duplo - kostka oranžová se zářezem pro hřídel Více info
F&F černobílé šaty V.40 L F&F černobílé šaty V.40 L Více info
NÁDHERNÝ ČERNOBÍLÝ TOP NÁDHERNÝ ČERNOBÍLÝ TOP Více info

Poslední sledované recepty

44
Kuřecí satay s arašídovou omáčkou
Kuřecí satay s…
29
Losos v sezamu s nudlemi
Losos v sezamu s nudlemi
28
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
22
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…
18
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Salát, to je zázrak! Zasytí, chutná a dodá vitaminy. Vychutnejte si ty nejlepší
Salát, to je zázrak! Zasytí, chutná a dodá…
Pavlova: Královna mezi dezerty, který připomíná baletní sukni. Pokochejte se galerií těch nejhezčích a upečte si ji doma
Pavlova: Královna mezi dezerty, který připomíná…
Víte, jak správně jíst pizzu? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak správně jíst pizzu? Většina z nás to…
10 skvělých receptů s lilkem: Ani masožroutům nebude vadit, že jedí jen zeleninu
10 skvělých receptů s lilkem: Ani masožroutům…
Kvašená zelenina: Připravte si ji snadno doma a obohaťte svůj jídelníček o vitaminy
Kvašená zelenina: Připravte si ji snadno doma a…
AHA.cz Miláček žen Nedvěd: Zahnul Darince s fanynkou

Miláček žen Nedvěd: Zahnul Darince s fanynkou

Mimibazar Příspěvek 5000 korun na každé dítě: Kde najít formulář a jak ho vyplnit? Žádat můžete od 15.8.

Příspěvek 5000 korun na každé dítě: Kde najít formulář a jak ho vyplnit? Žádat můžete od 15.8.

Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by teď neměl hledat lásku, kdo naopak ano

Horoskop na tento týden: Kdo by teď neměl hledat lásku, kdo naopak ano

Blesk pro ženy Ben Affleck slaví životní jubileum! Jakými pády i úspěchy si za 50 let prošel?

Ben Affleck slaví životní jubileum! Jakými pády i úspěchy si za 50 let prošel?

Ženy.cz Ridina Ahmedová: V mládí jsem si připadala nedostatečná a nehodná lásky

Ridina Ahmedová: V mládí jsem si připadala nedostatečná a nehodná lásky

Blesk.cz Tajemství majetku zesnulé Olivie Newtonové-Johnové (†73): Čím si vydělala miliardu?!

Tajemství majetku zesnulé Olivie Newtonové-Johnové (†73): Čím si vydělala miliardu?!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Tohle že je máma 5 dětí? Známá fitness trenérka ukázala své tělo 9 týdnů po porodu dvojčat

Tohle že je máma 5 dětí? Známá fitness trenérka ukázala své tělo 9 týdnů po porodu dvojčat

Blesk Horoskopy Pro svou lásku obětují cokoli: Která znamení to jsou?

Pro svou lásku obětují cokoli: Která znamení to jsou?

Abecedazahrady Zavřeniny nejsou zavařeniny. Vyzkoušejte je, ovoce zůstane plné vitaminů

Zavřeniny nejsou zavařeniny. Vyzkoušejte je, ovoce zůstane plné vitaminů

Další doporučené recepty:

Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Party Pavlova s kakaem a exotickým…
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařeznická bramboračka
Pařeznická bramboračka
Pařížské rohlíčky II.
Pařížské rohlíčky II.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky od Dáši
Pařížské rohlíčky od Dáši
  • Recepty.cz
  • Pařížské kostky černobílé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí