Kroupový oběd (večeře)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kroupy namočíme alespoň na dvě hodiny do studené vody, pak osolíme a uvaříme doměkka, scedíme, necháme okapat. Pokud chceme, můžeme kroupy propláchnout převařenou osolenou vodou.
2
Na oleji (sádle) si osmažíme dvě velké pokrájené cibule, přidáme okapané zelí, které osolíme, dle chuti zasypeme cukrem a pod poklicí podusíme doměkka (ne příliš). Pokud je třeba, můžeme během dušení podlít troškou vody.
3
Uzené maso pokrájíme na menší kousky, které přidáme k podušenému zelí a necháme prohřát.
4
Vše ve větším hrnci smícháme, dle chuti dosolíme, opepříme a podáváme.
5
*Uzené maso můžeme na malém množství sádla osmažit místo prohřívání v zelí.
6
*Uzené maso můžeme nahradit pečeným bůčkem nebo pleckem.

Komentáře k receptu

  • Veronika
    Veronika |

    24. 2. 2017 15:11

    Kroupy používám málokdy, ale po téhle zkušenosti se to jistě změní, protože už dlouho jsme neměli něco tak dobrého. O:-) <3

  • Anna Vostřálová
    Anna Vostřálová |

    1. 3. 2014 18:48

    Manželovi jsem navíc do krup přidala čerstvé škvarky, šmákli jsme si oba do syta, děkujeme.