Kroupové zelí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g kroupy 150 -
    • 500
      g kysané zelí okapané
    • 1
      ks cibule velká
    • olej nebo sádlo
    • 200
      g anglická slanina nebo uzené maso
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička sladká paprika plnější
    • 1
      lžíce cukr krupice cca
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kroupy propláchneme a zhruba na dvě hodiny namočíme do studené vody. Pak je uvaříme doměkka ve slané vodě a scedíme.
2
Na oleji nebo sádle osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova, ke které přidáme osmažit i pokrájenou slaninu (anglickou, gazdovskou, moravskou...) nebo uzené maso (krkovici, plec, maso z uzených žeber...). Po osmažení masa přidáme krátce osmažit i nasekaný česnek s paprikou a následně přisypeme okapané zelí.
3
Osolíme, opepříme a dle vlastní chuti přidáme trochu cukru. Na mírném plameni, pod poklicí podusíme zelí cca 5 minut.
4
Do zelné směsi vmícháme scezené kroupy, vše společně prohřejeme, případně ještě dochutíme a můžeme podávat.
5
Pokud zelné kroupy zbudou, chutnají dobře i vychladlé, za pokojové teploty.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: