Smaženky kroupové

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g krupky
    • 300
      g brambory
    • 100
      g strouhanka
    • 100
      g hrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • ingredience na trojobal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory najemno nastrouhat, krupky propláchnout a nechat důkladně vykapat. Smíchat s ostatními přísadami. Ze vzniklého těsta tvořit placičky, ty obalit v trojobalu a usmažit.
2
Podávat s dušenou zeleninou: špenátem, mrkví, míchanou zeleninou...
3
Do těsta je možno pro změnu přidat trochu nastrouhaného sýra. Recept je příjemným způsobem, jak si do normálního jídelníčku propašovat zdravé potraviny.

Komentáře k receptu

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    15. 8. 2008 07:45

    Tak až teraz som sa dostala k smaženkám. Boli výborné, len som do nich pridala cesnak, bez neho sa mi zdali troška fádne. Ale s cesnakom boli veľmi dobré.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    17. 1. 2008 20:40

    Autorka, už som si tu lámanku kúpila:))) Budem robiť:)))

  • autorka
    autorka |

    16. 1. 2008 21:28

    MartinV. : Bez trojobalu se to velmi podobá bramborovým plackám s úspěšně propašovanými krupkami :-) Pokud propašujete ještě čočku, jste pořád dobře, ale někde úplně jinde :-) Tereza J. : Kroupy jsou číslované, ale vedle toho se prodává tzv lámanka, to je nejlepší. Pokud není, tak je dobré použít nejmenší velikost krup - perličky.

  • MartinV
    MartinV |

    16. 1. 2008 08:46

    Je to moc dobré i jen tak na styl bramboráků, bez trojobalu. Akorát je to redept do kategorie Obilovin. I když do podobných placek lze s úspěchem propašovat zbytek čočky :-)

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    15. 1. 2008 17:52

    Ďakujem, u nás sú krúpy číslované podľa veľkosti :)))

  • Autorka
    Autorka |

    15. 1. 2008 13:34

    Krupky, tzn. lámanku

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    14. 1. 2008 21:11

    Toto sa mi páči, používate väčšie alebo menšie krúpy ?