Fazole v rajské omáčce s paprikou

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g fazole předem uvařené, cca
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      ks paprika - žlutá
    • 1
      ks červená paprika
    • 140
      g rajský protlak
    • olej
    • 50
      g hladká mouka cca
    • nové koření mleté
    • pepř mletý
    • sůl
    • 2
      ks bobkový list
    • cukr krupice dle chuti
    • 1
      l vývar cca
    • snítka tymiánu - není nutná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na malém množství oleje si osmažíme dosklovata cibuli, ke které přidáme osmažit i na silnější nudličky pokrájené očištěné papriky, které následně zaprášíme hladkou moukou a necháme zpěnit na světlou jíšku.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Do paprikové směsi přidáme krátce osmažit i rajský protlak, ke kterému přisypeme zhruba dvě lžíce cukru, bobkové listy, nové koření a pepř dle chuti, snítku tymiánu a osolíme.
3
Za stálého míchání přilijeme vývar, vše důkladně promícháme, přivedeme k varu a za občasného míchání krátce povaříme. Když máme papriku měkkou na skus, přisypeme předem uvařené fazole (v suchém stavu 350-400 gramů), vše společně povaříme, dle chuti ještě dochutíme cukrem, solí a pepřem, vyndáme bobkové listy, větvičku z tymiánu a můžeme podávat.

RADA: 6 osvědčených tipů, jak zahustit polévku nebo omáčku

4
Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem. Doplnit můžeme osmaženou uzeninou (špekáček, klobása, salám...).

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.