Dáme do hrnce vařit na kousky nakrájené maso, až odšumí, vložíme nakrájené na kostičky brambory a na drobno nakrájené čerstvé zelí, ztlumíme plamen a...
více o Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky
Na rozpuštěném másle s olejem si v hrnci necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a...
více o Jednoduchá rajská omáčka
Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový...
více o Tradiční italské lasagne
Do hrnce na polévku dáme vyškvařit drobné kostičky slaniny, přidáme nasekanou cibuli, papriku, pepř, rajský protlak, oloupané a na kostky nakrájené...
více o Gulášová polévka z mletého masa
Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek posekáme nadrobno. Vše dáme do mísy, přidáme ostatní přísady, dobře promícháme a naplníme vyšší pekáč....
více o Guláš připravený v troubě
Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostky, které na oleji opečeme dozlatova. K opečené zelenině přidáme drobně pokrájenou cibuli a také...
více o (nejen) Hovězí ragú
Mladé cukety omyjeme a pokrájíme na slabé plátky. Cukety neloupeme. Na oleji, ve větší pánvi nebo kastrolu necháme zesklovatět drobně pokrájenou...
více o Cuketová směs - bezmasá
Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm osolené a opepřené mleté maso. Přidáme rozetřený česnek (3 stroužky), rajský protlak (100 g) smíchaný s...
více o Boloňské brambory
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut. Poté přidáme rajčatový...
více o Rajská polévka s rýží
Na tousty použijeme mladé cukety, které nebudeme loupat, pouze je omyjeme a pokrájíme na 2-3milimetrové plátky.
V kastrolu s širokým dnem rozpálíme...
více o Gyros tousty z cukety - sterilované
Přebranou a opláchnutou čočku namočíme na několik hodin do studené vody. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmažíme s kari kořením na rozehřátém...
více o Čočka po orientálsku
Rozpálíme trošku oleje a mleté maso na něm osmahneme, zaprášíme moukou a přidáme rajský protlak a podlijeme vodou, aby směs měla řídkou kašovitou...
více o Boloňské špagety
Vepřové plátky naklepeme, posypeme kořením, na každý plátek masa položíme dva plátky debrecínky, pevně zavineme. Do zapékací misky dáme pokrájený špek...
více o Debrecínské závitky
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, přidáme jogurt, rajčatový protlak, 2 lžíce olivového oleje, skořici, kari a sůl. Vše promícháme a necháme uležet...
více o Alláhova směs
Hovězí maso dle vlastního výběru očistíme, rozkrojíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, zabalíme a pevně zavážeme nití. Necháme alespoň 2...
více o Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Plátky masa naklepeme, nařízneme po stranách, osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou a položíme do pomaštěného pekáče. Cibuli na trošce oleje (sádla)...
více o Řízky v klobásovém zelí
Květák krátce povaříme, scedíme, pokrájíme na větší kusy. Cibuli osmažíme dosklovata na trošce oleje, přidáme maso, orestujeme. Přidáme nastrouhaný...
více o Květák s mletým masem po boloňsku
Na trošce oleje necháme osmažit pokrájenou cibuli a špek. Pak přidáme na kostky pokrájené (nebo plátky), osolené, opepřené a moukou zaprášené maso,...
více o Hovězí na mrkvi s rozmarýnem
V tlakáči si rozehřejeme olej s kouskem másla a nakrájíme cibuli na plátky a osmahneme, česnek taky na plátky a přihodíme do hrnce. Až bude cibulka...
více o Guláš z divočáka (kančí guláš)
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, česnek a nastrouhanou mrkev, přidáme mleté maso, osolíme a dobře osmahneme, můžeme zasypat hladkou...
více o Boloňské špagety podle Evy
Houby očistíme, pokrájíme a dáme na chvilku povařit do hrnce s vodou. Pak scedíme. Špek najemno pokrájíme a vysmažíme na lžíci oleje dozlatova s...
více o Mleté maso s houbami
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova....
více o Bretaňské fazole
Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání...
více o Boloňská omáčka
Cibuli a špek orestujeme dozlatova, přidáme krátce orestovat i protlak, vmícháme předvařené houby, pokrájenou papriku, česnek, cukr a zalijeme částí...
více o Houbový guláš na špeku s paprikou
Řepu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka, po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na kostky.
Na oleji orestujeme pokrájené cibule, pak přidáme na...
více o Eintopf s červenou řepou
Na trošce oleje osmažíme na kostičky pokrájenou mrkev, celer, petržel, slaninu, cibuli, nasekaný česnek. Pak přidáme ještě krátce osmažit větvičku...
více o Fazolové ragú se zeleninou
Kuřecí maso pokrájíme na kousky, pórek na kolečka dáme do misky, osolíme, posypeme kari, zakápneme cca 2 lžícemi oleje a necháme odležet alespoň 2...
více o Kuře ,,MACO“
Kuře naporcujeme, nasolíme, potřeme olejem a posypeme kari (1 kuře = 1 lžíce kari), dáme do misky a necháme nejlépe přes noc proležet v chladu. Do...
více o Šťavnaté kari kuře
Na pánvi osmahneme dozlatova cibulku na oleji. Mezitím smícháme v míse mleté maso s trochou rýže a vejcem. Přidáme sůl, mletou papriku a pepř....
více o Plněné papriky s rajskou omáčkou
Cibuli pokrájíme na klínky a na sádle či oleji osmažíme jen lehce dozlatova, pak přidáme na hranolky nebo kostičky pokrájenou slaninu a dále smažíme...
více o Krkovička po maďarsku
Na lžíci oleje necháme orestovat cibuli společně s drobně pokrájeným špekem. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na kostky. K masu...
více o Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou
Sojový granulát si uvaříme v litru osolené vody cca 15 minut, pak scedíme a přebytečnou vodu jemně vymačkáme.
Cibuli si osmažíme na oleji, pak přidáme...
více o Sojová směs na topinky, těstoviny...
Žampiony pokrájíme podle toho, jak je máme velké: na půlky, čtvrtky nebo měsíčky.
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájené...
více o Jednoduchá žampionová směs
Na rozpáleném tuku osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i mleté maso, které po osmažení posypeme mletou paprikou a hladkou moukou a...
více o Gulášová polévka s mletým masem a zeleninou
Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm celé skořice, 1 bobkový list,...
více o Kořeněná rajská omáčka
Na rozehřátém oleji osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme kostičky masa a osmažíme, k masu ještě dáme protlak a hořčici, promícháme, osolíme, opepříme...
více o Vepřové nebo drůbeží ragú s celerem
Na sádle nebo oleji si osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme mleté maso, které osolíme, opepříme a dále smažíme do zezlátnutí....
více o Srbské rizoto
Maso nakrájíme na nudličky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na 2 hodiny odležet. Potom maso poprášíme moukou, vložíme na cibulku osmahnutou...
více o Hovězí Stroganov II.
Na másle krátce osmažíme drobně pokrájenou papriku s cibulí (nemusí být). Pak zaprášíme moukou, kterou necháme zpěnit, přidáme protlak a koření, vše...
více o Jednoduchá rajská polévka s paprikou
Na oleji nebo másle osmažíme v kastrolu s širokým dnem dosklovata cibuli, pak přidáme osmažit pokrájenou očištěnou cuketu, papriky, mrkev a žampiony....
více o Adžika rýže - zeleninové rizoto
Porce ryby osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Na pánvi s rozpáleným olejem rybu osmažíme zprudka z obou stran.
K orestované rybě dáme krátce...
více o Ryba v rajské omáčce
V pánvičce zahřejeme olivový olej, přidáme na plátky nakrájený česnek a po chvíli i šunku a lehce ji osmahneme. Pak rozklepneme vajíčko. Ve chvíli,...
více o Těstoviny Corleone
Na oleji necháme zpěnit cibuli, ke které přidáme rajčata, cuketu, česnek, protlak, petrželku. Zamícháme, podlijeme trochou vody (1 dl) a necháme asi...
více o Zeleninové těstoviny - bezmasé