Jablkový krémeš

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: andra

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      lžíce voda
  • Jablková náplň
    • 1
      kg jablka očištěná
    • 2
      balíček vanilkový cukr
  • Pudinková náplň
    • 700
      ml mléko
    • 2
      balení zlatý klas
    • 100
      g moučkový cukr
    • 40
      g cukr krystal
    • 200
      g máslo
  • Šlehačková náplň
    • 250
      ml smetana ke šlehání 33%
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
  • Na posyp
    • čokoláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka nastrouháme a smícháme s vanilkovým cukrem. Plech vyložíme alobalem a rozetřeme jablkovou náplň. Žloutky vymícháme s cukrem a vodou do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a zlehka přimícháme do žloutků. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na jablkovou náplň a upečeme při cca 160-170 °C. Necháme vychladnout.
2
Mezitím uvaříme pudink z mléka, Zlatého klasu a krystalového cukru (40 g). Máslo vymícháme s práškovým cukrem (100 g) a přidáme vychladlý pudink (pudink během chladnutí občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup). Důkladně vymícháme. Vychladlý koláč překlopíme na druhý plech a opatrně odstraníme alobal. Pudinkovou náplň rozetřeme na jablkovou náplň. Nakonec vyšleháme šlehačku ze smetany a ztužovače a natřeme na pudinkovou náplň. Povrch posypeme strouhanou čokoládou (a necháme ztuhnout v chladničce. Doporučuje se skladovat v chladničce celou dobu, vychlazený chutná nejlépe.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • anita
    anita |

    8. 3. 2016 19:37

    Podívejte chutné recepty zde: domacirecepty.info

  • Petra Zběhlíková
    Petra Zběhlíková |

    16. 8. 2010 15:32

    Všem velice chutnalo. Já osobně bych místo jablek dala ovoce. I když to byl náročnější recept, tak výsledek bych naprosto skvělý!:) Děkuji

  • Anna Čuprová
    Anna Čuprová |

    16. 5. 2009 15:57

    Velmi dobrý moučník, doporučuji a dávám za 1.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    22. 3. 2009 21:38

    Krémový prášek bolo dostať v Tescu a u Alberta, len neviem, či tam ešte je aj teraz, ja nosím dcére ten Zlatý klas .

  • Pájinka Pájinka
    Pájinka Pájinka |

    22. 3. 2009 20:05

    Je pravda, že se u nás vyrábí Krémový prášek, který je stejný jako Zlatý klas. Ale bohužel jsem na něj nikde dosud nenarazila. Neporadíte, kde ho koupit ?????????

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    22. 3. 2009 19:57

    Vynikajúci zákusok. Robila som manželovi do práce.Do cesta som pridala asi dve lyžice kakaa, aby bol trocha kontrast medzi plnkou a cestom. Je to krásny zákusok na pohľad a výborná lahôdka na chuť.

  • Andra
    Andra |

    19. 11. 2007 00:10

    Zlatý klas (1 sáčik má obsah 40g) by sa dal nahradiť aj vanilkovým pudingom, ale v tom prípade by som ubrala asi 1dl mlieka, aby bol puding hustejší. Poslala som aj fotografiu. Prosím o doplnenie. Ďakujem

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    18. 11. 2007 19:15

    Zlatý klas nahraďte v Čechách Krémovým práškem (má stejné složení jako Zlatý klas). Je určený ke stejnému účelu, tedy do krémů, různé hustoty, i dávkování má stejné jako Zlatý klas: hustý krém - 1/2 l mléka, středně hustý - 800 ml mléka a řídký - 1 l mléka. Výrobce: Amylon, Havlíčkův Brod.

  • Anonym
    Anonym |

    18. 11. 2007 19:07

    No v Čechách Zlaté klasy k dostání nejsou, tak by bylo vhodné nahradit je přesnou váhou čkrobové moučky nebo pudinků.

  • Ester Edr
    Ester Edr |

    18. 11. 2007 05:02

    Mozna se ptam hloupe, ale co jsou to Zlate klasy? Pokud bych na to sla logicky, dosadila bych si za ne pudingy. Ale radeji se zeptam, nez se do toho pustim a neco zvoram...