Houskové knedlíky bez kynutí - výborné a jednoduché

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: jarkoo

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 500
      ml mléko
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce
    • 4
      ks rohlík

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, mléka, vejce a soli umícháme řidší těsto. Pak přidáme rohlíky nakrájené na kostičky a pořádně promícháme. Těsto můžeme klidně připravovat předem, stáním se mu nic nestane.
2
Mokrýma rukama tvarujeme šišky a ihned hážeme do vroucí vody. Vaříme cca půl hodiny, pak knedlíky vyndáme, necháme krátce okapat a nakrájíme nití nebo ostrým nožem na plátky, jde to dobře i kráječem na knedlíky.
3
Těsto není úplně husté, tak je lepší udělat třeba 3-4 menší tlustější šišky, než dvě veliké. Hozením do vody se tvar knedlíku zafixuje. Vařením nabydou skoro jako ty kynuté, tak s tím počítejte při výběru velikosti hrnce. V půlce vaření je dobré knedlíky otočit, aby se dobře provařily.
4
Knedlíky jsou výborné, hodí se i k omáčkám a povedou se opravdu každému.
Zařazení: Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Polohrubá mouka Rohlík Sůl Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: