Celozrnná focaccia bez kynutí

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: ajgis

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme si předehřát troubu na 200 stupňů Celsia. Čtvrt litru vlažné vody, mouky, prášek do pečiva a sůl smícháme. Můžeme přidat špetku cukru, ale není to nutné. Vytvoříme těsto a necháme chvíli odpočívat. Mezitím si připravíme zbylé ingredience. Použila jsem cibulku, rajčátka a koření. Do vyložené/vymazané formy vložíme těsto a prsty do něj uděláme "šťouchance", do kterých dáme rajčátka a další suroviny, dle vlastního výběru. Nakonec posypeme česnekovou solí, kořením, bylinkami a zakápneme olivovým olejem.
2
Poté můžeme vložit do trouby na cca 20 minut. Záleží na tloušťce těsta. Pokud chcete, pět minut před koncem posypte sýrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Katka0501
    Katka0501 |

    7. 1. 2013 20:38

    mouky jsem taky dala víc, do těsta jsem přidala oba druhy oliv na malé kousky, rozmarýn, oregáno. Mouku jsem použila celozrnnou a špaldovou a bylo to moc dobré. Díky za recept. ;-)

  • no-niki
    no-niki |

    27. 8. 2012 09:50

    Zkusila jsem Váš recept, ale na uvedené množství vody jsem musela dát téměř dvojnásobné množství mouky - jinak bylo těsto jako lepidlo. Takže jsem nakonec smíchala 200 g hladké a 300 g celozrnné mouky s cca 300 ml vody a 1 sáčkem kypřícího prášku. Těsto nebylo špatné, ale kynuté by asi chtunalo lépe.

Abecední seznam: