Vařené mušle

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Monily

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg slávky jedlé - mejillones
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 1
      dl bílé víno
    • 1
      ks citron
    • 5
      stroužek česnek
  • zálivka
    • petrželka hrst
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mušle očistíme od nečistot a řas, prasklé a otevřené vyhodíme. Dáme do většího hrnce, přidáme koření, stroužky česneku rozpůlíme, citron pokrájíme na čtvrtky, zalijeme vínem, přikryjeme pokličkou a dáme vařit.
2
Až se začnou otevírat, protřepat hrncem a nechat ještě chvíli vařit, dokud se všechny neotevřou.
3
Mezitím si nasekanou petrželku smícháme s olejem a octem. Hotové mušle zalijeme zálivkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.