Houskový knedlík

moje hodnocení:

4,1

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg hrubá mouka
    • 1,5
      lžička sůl
    • 0,3
      l vlažná voda
    • 30
      g droždí 20-30
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks pečivo nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Přísady smícháme, nakrájíme na kostičky 2 rohlíky, můžeme přidat ale nemusíme.
2
Necháme kynout asi 1 hod.
3
Pak z těsta uděláme 2 až 3 šišky a podle toho vaříme 15 až 20 min.
4
Knedlíky po uvaření okamžitě rozkrojit jinak by se srazily.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • zuzka
    zuzka |

    22. 2. 2016 10:50

    dobry den ja uz jine knedliky nedelam jsem velmi spokojena stimahle dekuji za receptik jsem velmi spokojena i manzelovi se delaji boule za usima :-)

  • zuzka
    zuzka |

    22. 2. 2016 10:50

    dobry den ja uz jine knedliky nedelam jsem velmi spokojena stimahle dekuji za receptik jsem velmi spokojena i manzelovi se delaji boule za usima :-)

  • lumpma
    lumpma |

    8. 2. 2014 13:43

    Výborný knedlíky a jednoduchý postup ;o) Díky

  • Tereza
    Tereza |

    4. 1. 2014 17:14

    Poradí mi někdo? Knedlíky mám tuhý jak bramborový a všechno jsem udělala jak se píše. Dala jsemi rohlík.

  • ZHalskova
    ZHalskova |

    4. 1. 2014 15:30

    Dělala jsem dnes ke guláši a musím říci, že jsou perfektní, vynikající, dala jsem dovnitř rohlíky nakrájené na kostky a osmažené na másle, protože jsem měla hodně starých rohlíků, no, skvěloučké, fajn recept.

  • Inadi
    Inadi |

    7. 10. 2013 12:41

    Moje první knedle v životě a parádně se povedly! Díky za recept. ;-)

  • Anonymous
    Anonymous |

    30. 7. 2013 16:25

    sabino tak je osol né

  • jpost
    jpost |

    15. 8. 2012 14:56

    Knedlíky jsou výborné. Bála jsem se toho,páč jsem je dělala poprvé ale povedli se. Dokonce rodina si sdělila že ať mě nenapadne knedlík někdy kupovat. Děkuji za super recept :-)

  • Sabina
    Sabina |

    26. 7. 2012 12:46

    Knedlíky jsou výborné :-) :-) akorát by mohly být trochu slanější .. :-\

  • Sebastian
    Sebastian |

    17. 7. 2011 14:22

    bzlo to supr čuupr moje maminka to skusila a povedli se

  • nnln
    nnln |

    2. 5. 2011 13:46

    díky! aspoň vyzkoušíme i jiné. ty co děláme máme rádi, ale chce to i změnu:)

  • pippiva
    pippiva |

    2. 5. 2011 13:40

    ...nenapsala jsem, ze po pridani mouky radne vypracujem testo... :-[

  • pippiva
    pippiva |

    2. 5. 2011 13:38

    Recept je podobny, v podstate misto vody je mleko. Cca 3/4 kg mouky, kostka cukru, 3 dcl vlazneho mleka, 3/4 kostky drozdi, 1 zloutek, sul, pripadne pecivo. Postup- smichame mleko,cukr, drozdi, udelame kvasek, pak pridame zloutek, trochu soli a postupne pridame mouku. vytvarujeme knedliky a nechame kynout asi 1 h. Pak varime 20 minut po 1 knedliku. Take jsem hned propichovala po uvareni a pro jistotu i prekrojila. ;-) Jo a trochu se mi rozlily pri kynuti, testo melo byt tuzsi (vic mouky), takze platky byly sisate, ale dobre 8-)

  • nnln
    nnln |

    2. 5. 2011 10:09

    a je ten recept tady? knedlíky z mléka jsem ještě nikdy nedělala.. to bych zas ráda vyzkoušela já:)

  • pippiva
    pippiva |

    1. 5. 2011 18:13

    Nakonec jsem delala knedliky podle receptu, ktery mi dala Eva1 a krasne se povedly, tvar nebyl typicky,ale krasne nadychane- misto vody mleko a jen zloutek, mouky asi 3/4 kg. Ale tento recept stejne musim take vyzkouset ;-)

  • nnln
    nnln |

    30. 4. 2011 14:16

    určitě se podaří:) ještě mě napadlo, že li jsou knedle hotové, zkouším špějlí jako bábovku.. a nikdy se mi ještě nesrazily, ikdyž jsem je nekrájela hned.. asi tím, že jsou provzdušněné tou špejlí, jak je důkladně zkouším, jestli už opravdu jsou:))

  • pippiva
    pippiva |

    30. 4. 2011 11:18

    Diky moc za radu, nejak to dopadne, v zasobe jsou stale testoviny... :-D ;-)

  • nnln
    nnln |

    29. 4. 2011 21:02

    podle toho kolik sníte knedlíků:) my děláme z necelého kila mouky 3 šišky a z šišky je tak 10-12 plátků. odhaduju, že tady to budou 2 šišky, tak tak 20 plátků.. asi:) a knedle teda děláme stejně jako je v komentáři Jirky. tak hodně štěstí! :)

  • pippiva
    pippiva |

    29. 4. 2011 18:29

    S knedliky mam dost drsne zkusenosti... =-O . V nedeli mam rodinu na obed a chci vyzkouset tento recept ke gulasku. Vzdycky delam testoviny a uz se mi styska po dobrem knedliku... Kolik tak priblizne pohostim lidi z teto davky?

  • recepty73
    recepty73 |

    15. 1. 2011 18:51

    Dělám 2 šišky,vařím cca 18 minut.Do důlku nadrobím droždí,přidám špetku cukru,trošku vody a droždí nechám rozpustit.Pak teprve zadělávám těsto se zbytekem surovin(i bez vejce to jde ;-) ).Po vyválení knedlíků nechám ještě kynout!Jinak by šly ke dnu :-( ... .