• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Babiččin houskový knedlík
    Napište svůj komentář k receptu

    Babiččin houskový knedlík

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 47
    doba přípravy: 60 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Babiččin houskový knedlík
    Babiččin houskový knedlík
    Babiččin houskový knedlík
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • sůl
      • 1
        vejce
      • 2
        dl mléko
      • hrubá mouka
      • 4
        ks rohlík nebo housky / suché

    Postup přípravy receptu

    1
    Suché pečivo nakrájíme na kostičky (cca 1 cm). Pokud je pečivo čerstvé, je dobré jej nakrájet na kostičky předem a nechat "oschnout". Kostičky zalejeme mlékem s vajíčkem - čím lépe rozmícháte, tím lépe budou knedlíky držet pohromadě. Takto zalité kostičky necháme odležet 20 minut - směs je ale dobré 1-2x jemně promíchat, aby kostičky nasákly rovnoměrně.

    RADA: Naučte se houskový knedlík podle VIDEO návodu

    2
    Po těchto 20-ti minutách přidáme hrubou mouku - asi velkou hrst (tak, aby směs byla stále lepivá, ale držela pohromadě) a začneme tvarovat samotné knedlíky - cca 7 cm široké šišky. Nesnažte se dělat šišky moc dlouhé.
    3
    POZOR - knedlík před vložením do vařící vody dobře uplácejte, aby držel pohromadě. Voda by měla vařit mírně, ne příliš - opět aby se knedlíky nerozpadly. Poté se knedlík vaří celkem 15 minut bez pokličky, po 8 minutách ho obraťte v hrnci, aby se provařil rovnoměrně.
    4
    TIP: pokud se rozhodnete dělat knedlíky do zásoby, například z 12 rohlíků, je dobré odměřit si mléko tak, že nejprve do odměrky dáte 1 vejce a teprve pak dolejete mléko do 6 dl. Poté přidáte 3 vejce dle receptu.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Houskový knedlík

    Houskový knedlík

    Levný houskový knedlík

    Levný houskový knedlík

    Klasický houskový knedlík

    Klasický houskový knedlík

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • A.Š.
      A.Š. | 15. 4. 2017 22:55

      Také jsem uvařila a vytvořil se mi jen jeden knedlík, to mě trochu zklamalo, protože na obrázku byly ukázány dva. Je toho málo.

    • iva
      iva | 18. 3. 2017 13:46

      Ziji v Anglii . Pouzivam baguette z Teska -koupim 2 dny do predu .Kdyz jsou jeste dost "vlhke" tak je rozpulim a dam do toaster na malou chvili . 1 (prostredni) odhaduji na 4 housky . Pridavam trochu veggie, crumbled, cube and fresh parsley . Varim ji ( opravdu jenom jedna ) a opravdu je vyborna

    • Irena
      Irena | 25. 1. 2017 17:24

      Mně přišly docela tuhé, ale chuťově výborné. Příště zkusím rohlíky nenamáčet, jak píše Lenka pode mnou, protože namáčením se mi úplně housky rozpadly. Ale určitě nezavrhuji, budu zkoušet dál a vychytávat chyby :-)

    • Lenka
      Lenka | 14. 11. 2015 18:47

      Dělám je takhle léta, ale z polohrubé mouky. Ale dávám víc rohlíků a cca půl kila mouky. Rohlíky vůbec nenamáčím. Udělám si těsto /mouka. mléko, sůl a jedno vejce/, dobře promíchám. nechám chvíli stát a pak do toho vmíchám minimálně 8 rohlíků. Rukama namočenýma ve studené vodě dobře umačkám v dlaních 3 větší koule a hned dávám do vařící vody. Vařím přibližně 10 minut z každé strany. Po uvaření hned rozkrojím na polovinu a omastím řez sádlem

    • Baruš
      Baruš | 11. 5. 2015 23:38

      Zrovna jsem dovařila a dala si testovací porci, než to zítra naservíruju příteli k obědu (se segedinem) a je to naprosto boží! Ale fakt ho není moc, jak už tu někdo psal, tak na dvě porce. Zejtra hned vařím další, protože kupovanej knedlík po týhle dobrotě už nepozřu. :D Mimochodem, první knedlík, kterej jsem kdy vařila, takže i bez zkušeností se dá krásně zvládnout. :)

    • Nikijaho
      Nikijaho | 2. 5. 2015 11:03

      Vyzkoušela jsem a chutnají nám, ale mají jedno velké ALE..ze čtyř rohlíků a cca dvou hrstí mouky jsou tak dvě velkén porce, takže teď musím rychle běžet přidělat, aby měl chlap co jíst, máme z toho jednbu dpspěláckou a dvě dětské porce. :-( Jinak dobré a opravdu houskové.

    • Dáša
      Dáša | 11. 3. 2015 14:40

      Jednou jsem zkusila a dělám už navždy! <3 Jen rohlíky trošku opékám na másle.

    • Martin
      Martin | 28. 10. 2014 15:36

      ahoj Baro, prosim te, co si pouzila misto chleba ci housek? tady je pouze toastovy chleba? je to v pohode?

    • Lůca
      Lůca | 24. 8. 2014 13:52

      Výborný <3

    • Annie
      Annie | 23. 8. 2014 09:41

      Výborné, jednoduché, úsporné <3 zlikviduju tvrdé rohlíky a všichni si pochutnáme :-))

    • aja
      aja | 29. 6. 2014 17:19

      ahojky.... a kolik te hrube mouky? jsem uacatecnik. diky...

    • Barbora
      Barbora | 18. 2. 2014 17:49

      Vyborny recept!! Knedlicky se daji lehce uvarit i v zahranici <3

    • Anna Sediva
      Anna Sediva | 11. 10. 2013 17:12

      Vyyborne dekuji!!! Deti snedly dvojite porce :) 8-) <3

    • Katka
      Katka | 28. 9. 2013 08:06

      Dělávala je moje babička, kuchařka v hotelu Lev a lepší knedlík neznám, zkuste v poměru 1vejce + žloutek, 2dcl mléka, 30 dkg hrubé mouky, sůl a housky. Těsto, než tam dáte housky musíte řádně promíchat, přesně jako při kynutých, aby do těsta vnikl vzduch, po té vmíchat housky :-)

    • marea73
      marea73 | 30. 8. 2013 10:39

      Moc dobrý a jednoduchý knedlík.

    • Neználek
      Neználek | 8. 6. 2013 14:58

      A nemělo by tam být aspoň něco jako prášek do pečiva, nebo tak? Když už ne klasický kynutý? I když pravda, takhle víc zasytí...

    • Zuzana
      Zuzana | 6. 5. 2013 14:10

      ...tak se se vám (kritizujícím) asi knedlíček nepovedl, protože my ho právě dojedli se svíčkovou a naprostá BOMBA. Nestyděla bych se za dnešní oběd ani v restauraci...Hezký den a recept si ukládám. Děkuji.

    • Pavel
      Pavel | 6. 2. 2013 06:25

      Kulinářská katastrofa... :'( i v obchodě maj lepší a to už je hnus

    • Walkyrka
      Walkyrka | 24. 1. 2013 13:04

      Já rohlík vyměnila za toustový chléb a povedli se. Dokonce přítel prohlásil, že jsou jako od maminky. Tak nevím. Ostatně nelze přirovnávat houskový knedlík ke kynutému.

    • slávek
      slávek | 30. 12. 2012 19:12

      Lidičky pokud chcete mít tuhý a nechutný knedlík tak to zkuste podle tohoto receptu. Hrozný výsledek .Já bláhový jsem to zkusil a už to nikdy neudělám. Zlaté kynuté knedlíky :-(

    • Geraldina
      Geraldina | 26. 12. 2012 08:51

      Ahoj Davide, Tvuj recept je moc sympaticky (a Ty taky) :-) Tak dobrou chut a to vedro Ti moc zavidim, tady (v Bratislave) je hnusna mlha, vlezle mokro a celkove nic moc. No pecu aspon tu husu :-) a vsem, kteri budou mit dnes neco podobne dobreho preji pekny den. Ahoju !!!!! G.

    • David
      David | 24. 12. 2012 21:19

      A jeste k tomuto konkretnimu receptu: 7cm sisky nejsou pro knedliky opravdu zadna merka,asi taaak tretina beznyho knedle a nijak se vam nenavari (no nema z ceho),zadny drozdi,vlastne nic,moje hodnoceni pro tenhle knedl jest hruby prumer ,stejne ,jako pouzita mouka.. Vazne doporucuji klasickej ceskej knedl,polohruba mouka,bile pecivo ( a vazne je u...jestli se mu rika rohlik) ,nejaka ta troska drozdi (suchy ,cerstvy),prd na tom zalezi ,vsude na svete je to jinak ,zalezi na vasi zkusenosti,par dobrych vajec ,mno rucicky makejte ;))) Lidickove,je to jenom vareni. O:-) D@D Ja ziju v Australii a si myslim,ze tu davam knedle celkem slusne dobry ;)))))) Vzdy je to o moznostech a cration . Prave delam kachnulacky na kminku (drceny) ,krapet domaciho sadelka ,cerveny zeleni (hodne cibule) a paaaac jsem hnusak,tak ty kachanata podkladam hovezim vyvarem ;)) za cca 20 min bude hotovo a utikam s tim na beach,sem straaasne zvedavej,jak to tem lidickam bude cvachtat 25 prasince,je tu vazne strasny vedro ;)) Takze uspech prvdepodobne NULA ;))))) AHOOOOJ D@D

    • David
      David | 24. 12. 2012 20:55

      Heey hoky klucii,upplne super nahradi cesky rohlicek ( francouzka hnusna nadejchana veka) Vienna bred je taky dobra volba,prakticky veskere bile pecivo (odhad mnozstvi je uz na vas koatka,no proste nic nebrani nahrazeni rohliku ,co muze byt problem,jest mouka,hrubost(chete - li jemnost) je vsude jina merka,ale me se osvedcila continental,je to neco mezi hrubou a hladkou ,mno a je k dostani temer vsude,staci se trosku snazit. Have graet day @ see ya later aligater. D@D

    • janaturk
      janaturk | 16. 12. 2012 11:50

      humus, vegeta nebo magi...bléééé, takový sajrajty :-(

    • Mííša
      Mííša | 23. 11. 2012 00:21

      A nahodou o adrese kde bych si rohlíky obědnala v usa nevíte?

    • milan
      milan | 3. 11. 2012 21:02

      juju muzes je obednat www.halusky.co.uk ;-)

    • Bambus
      Bambus | 1. 11. 2012 13:55

      Nahradil bych je bílým toustovým chlebem. Tim obyč. z Tesca :-)

    • Veronika
      Veronika | 19. 10. 2012 21:39

      A bez rohliku to nejde? V Anglii moc na rohliky nehrajeme.... :-\

    • Soňa
      Soňa | 2. 9. 2012 17:22

      Prosím na kolik je to porcí podle receptu ? Děkuji !

    • Hanička
      Hanička | 17. 8. 2012 14:07

      já je dělám,rychlé a užasné :-)

    • vera
      vera | 23. 7. 2012 09:50

      Soli se to testicko nebo voda? chci je dneska vyzkouset, Ten recept vypada mooooc dobre :)

    • anasa | 12. 7. 2012 13:40

      Dobré, ale hlavně rychlé a né moc pracné, prostě super!

    • mdoub | 19. 5. 2012 10:13

      Naprosto výborný, a to knedlíky nemusím, rychlá příprava, chutná nám :-)

    • erika
      erika | 27. 4. 2012 18:22

      Dneska ho chci vyzkoušet, ale v ingrediencích je psaná sůl a v receptu ne. Solí se knedlík nebo jenom voda?

    • daniela
      daniela | 14. 4. 2012 10:31

      dnes je chci vyzkoušet, tak uvidíme

    • Lucka
      Lucka | 13. 4. 2012 10:32

      Chválím! Dnes jsem dělala knedlíky a jsou vzhledově i chuťově výborné. Jednoduchý a přitom levný recept. Díky za tip!!!! :-P

    • Marek
      Marek | 30. 3. 2012 11:51

      JE SKVĚLÝ !!! =-O

    • aliks
      aliks | 4. 3. 2012 12:29

      To je výborný jednoduchý knedlík. Doplnil bych recept o to, tam nasekat čerstvou petržel.

    • Lenka
      Lenka | 7. 2. 2012 19:24

      Dneska sem zkusila a je to moooc dobré. V jednoduchosti je krása.Dávám za jedna. :-)

    • eva
      eva | 26. 1. 2012 08:17

      no jak je psáno, větší hrst a uvidíme.... Budu zkoušet v sobotu

    • Renča
      Renča | 9. 1. 2012 12:42

      :-) ahoj chci se jen zeptat kolik cca té mouky předem děkuji :-)

    • daisym | 19. 9. 2011 11:56

      Moc dobré, jen jsem je asi zapomněla osolit...nebo se solí jen voda? :-\ ;-)

    • zu
      zu | 20. 8. 2011 22:37

      baječné ..... ;-)

    • lalo
      lalo | 29. 6. 2011 19:25

      fuuuuj vegeta nebo magi do knedliku,to nenapadne snad ani Babicu :-$

    • sannynka
      sannynka | 4. 5. 2011 18:59

      opravdu jednoduché a rychlé...dělala jsem je prvně a povedly se mi:)!

    • Fenix-Men | 27. 4. 2011 16:58

      Super rychlé a velmi dobré :o)

    • Fenix-Men | 27. 4. 2011 16:57

      Super rychlé a velmi dobré :o)

    • nikolh
      nikolh | 30. 3. 2011 14:38

      Perfektni, bez chyby!

    • Nikola  Koukalová
      Nikola Koukalová | 13. 2. 2011 14:16

      Je to super rychlí a lehký doporučuju jsou výborný :-)

    • Lenka Frantová
      Lenka Frantová | 15. 8. 2007 19:30

      Knedlík výborný, povedl se na první pokus.

    • Di
      Di | 20. 2. 2007 11:04

      Anonyme, ten knedlík není z mouky, ale z rohlíků, mouka je tam jenom na spojení - je to naopak než v klasických houskových knedlících.

    • Anonym
      Anonym | 20. 2. 2007 10:24

      je to uper ale zapomneli ste tam dat moku

    • Di
      Di | 4. 9. 2006 11:14

      Podobný knedlík podle Kuchařky Frekvence 1 jsem začala vařit v poslední době a moc nám chutná. Na 5 rohlíků dávám 7 lžic dětské krupičky, vodu s vegetou nebo kořením Maggi, případně vodu s mlékem a trochu rozehřátého másla. Pokud mám přihodím pažitku nebo petrželku.Dělám kouličky a vařím je na páře.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Kynuté Houskové
    Přílohy Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Mléko Rohlík Sůl Vejce

    Jak na houskový knedlík

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Doudlebské vdolky

    Doudlebské vdolky

    Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové

    Ořešáci - ořechy v karamelu -…

    Koláč s kuřecím masem a olivami

    Koláč s kuřecím masem a olivami

    Uzené tofu na kari

    Uzené tofu na kari

    Houbové kroupy se zelím

    Houbové kroupy se zelím

    Bramborové placky (nejen) se zelím

    Bramborové placky (nejen) se zelím

    Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

    Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

    Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

    Bylinkové kuře (králík) pečené na…

    Tiramisu

    Tiramisu

    Doporučujeme

    40 minut
    Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým krémem

    Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým…

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Jak na houskový knedlík

    Poslední sledované recepty

    33
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    29
    Kuřecí prsa na kari se smetanou
    Kuřecí prsa na kari se…
    28
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    24
    Palačinky
    Palačinky
    24
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína

    Zajímavé články

    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    AHA.cz Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    AHA.cz Deník Aha! 19.1.2021

    Deník Aha! 19.1.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Ženy.cz Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Maminka.cz Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení

    Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení

    Reflex.cz Rakušan: S Piráty máme na vítězství, lidé z ANO nemyslí samostatně, za našeho poslance Pávka se omlouvám

    Rakušan: S Piráty máme na vítězství, lidé z ANO nemyslí samostatně, za našeho poslance Pávka se omlouvám

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Další doporučené recepty:

    Babiččin bramborový salát
    Babiččin bramborový salát
    Babiččin falešný tatarák
    Babiččin falešný tatarák
    Babiččin gjuvec na pátek
    Babiččin gjuvec na pátek
    Babiččin koláč
    Babiččin koláč
    Babiččin košíček - Pepíček
    Babiččin košíček - Pepíček
    Babiččin nadýchaný závin bez kynutí
    Babiččin nadýchaný závin bez kynutí
    • Recepty.cz
    • Babiččin houskový knedlík
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí