• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Babiččin koláč
    Napište svůj komentář k receptu

    Babiččin koláč

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.7
    hodnotilo: 29
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Babiččin koláč
    Babiččin koláč
    Babiččin koláč
    Babiččin koláč
    Babiččin koláč
    Babiččin koláč
    Babiččin koláč
    Babiččin koláč
    Babiččin koláč
    7fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 300
        g polohrubá mouka
      • 0,50
        balení prášek do perníku
      • 80
        g moučkový cukr
      • 100
        g máslo
      • 2
        lžíce med
      • 1
        ks vejce
      • mléko trochu
      • 1
        špetka sůl
      • zavařenina pikantní
      • tuk
      • cukr mletý
      • vanilkový cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Mouku smícháme s perníkovým práškem do pečiva, přidáme prosetý moučkový cukr, změklý tuk, tekutý med, vejce a asi dvě lžíce mléka. Vypracujeme vláčné těsto.
    2
    Dvě třetiny vyválíme na kulatou placku a vložíme do vymazané a moukou vysypané formy, potřeme pikantní zavařeninou a ze zbylé třetiny těsta vytvoříme ozdobnou mřížku, kterou koláč ozdobíme.
    3
    Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180-200 °C dorůžova. Po upečení posypeme cukrem.
    4
    Koláč je vynikající, a zároveň tímto způsobem spotřebujeme starší zásoby marmelád od babičky.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Babiččin sádlový koláč

    Babiččin sádlový koláč

    Babiččin rozinkový koláč

    Babiččin rozinkový koláč

    Babiččin rychlý jogurtový koláč

    Babiččin rychlý jogurtový koláč

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Liliana
      Liliana | 21. 11. 2015 12:40

      Místo prášku do perníku jsem dala normální kypřící prášek, marmeládu jsem nahradila plátky jablek a posypala vanilkovým a skořicovým cukrem. Stojí za vyzkoušení

    • Liliana
      Liliana | 21. 11. 2015 12:33

      Já dávám polovinu cukru a koláč je skvělý <3

    • Lucka
      Lucka | 16. 7. 2015 10:35

      Ahoj :) Tím tukem se myslí celý máslo, nebo co? Jsem začátečník (14let) Díky předem za odpověď :)

    • Markéta
      Markéta | 16. 7. 2015 10:28

      Ahoj. Můžu se zeptat, jak se myslí ten tuk? Jsem teprve začátečnice (14let) :) Díky za rady

    • silvik T.
      silvik T. | 5. 4. 2014 14:33

      S těstem se dobře pracuje.Koláč je dobrý,druhý den nic nebylo.

    • husa
      husa | 8. 3. 2014 10:18

      Nikdy se nedá napsat takový recept, aby se dal úplně přesně opakovat, protože kuchyně prostě není laboratoř. Všechny suroviny jsou pokaždé v jiné kvalitě, například vejce má jinou velikost nebo mouka jinou vlhkost. Proto se píše: mléko podle potřeby. Je ale třeba vědět, a to zde bohužel není napsáno, jak přesně postupovat. Mléko se do lineckého těsta přidává naposled a to jen tehdy, nejde-li hmota za žádnou cenu spojit. Já jsem mléko nedala žádné a těsto se spojilo dokonale. Pokud mohu poradit, udělejte si napřed drobenku a pak přidejte vejce a med. Dala jsem cca 300 g džemu a pekla horkovzduchem na 160°C / 30 minut. Koláč je velmi dobrý.

    • Darina
      Darina | 4. 9. 2013 13:45

      Naprostá jednička,udělala jsem si ho a povedl se a byl výborný :-)

    • genius7 | 20. 4. 2013 20:52

      S těstem se pracovalo super, koláč výborný. ;-) ;-) <3

    • genius7 | 20. 4. 2013 20:52

      S těstem se pracovalo super, koláč výborný. ;-) ;-)

    • SanulkaH | 4. 2. 2013 11:48

      Už se peče a doufám, že konečný výsledek bude stejně skvělý jako, než šel do trouby. Těsto bylo lepivější, ale dala jsem ho na 10 minut do mrazáku a potom se lépe zpracovávalo a vytváření mřížek bylo také pohodlnější. Jen čekám, až koláč bude růžový a budu vyndavat. Autorovi za recept moc děkuji a doufám, že se před tchyní vytáhnu. Šup s receptem do mé kuchařky.

    • Pajuška
      Pajuška | 23. 8. 2012 13:46

      Už se těším až ho vyzkouším :-P letos o prázdninách mě hodně chytla kuchyně a doufám že se mi povede O:-) a kdyby ne aspoň mám co zlepšovat :-)

    • ali
      ali | 10. 3. 2012 09:47

      urcite vyzkousim..cetla jsem hodne ze se testo spatne dela..tak ho zkusim dat na chvily do lednice..snad se s nim pak bude pracovat lepe..uz se tesim na vysledek :-\ =-O ;-)

    • Simona V.
      Simona V. | 6. 2. 2012 14:11

      A co se týče toho těsta, vůbec se nelepilo :-) Stačilo přidat trochu mlíka a trošku vše posypat ještě polohrubou moukou a těsto bylo skvělé ;-)

    • Simona V.
      Simona V. | 6. 2. 2012 14:10

      Tak se mi peče v troubě, akorát v jiné formě, šíleně voní, tak i doufám, že bude dobrý :-)) O:-) nebo mě doma uškrtí :'( :-))

    • andrejka hanesová
      andrejka hanesová | 25. 8. 2011 17:46

      :-| <3 <3 <3 ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-P :-P :-P :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-S <3 <3 <3 <3 ahoj dašo jak se maš co dělaš <3 <3 :-S <3 :-| <3

    • Máca
      Máca | 29. 7. 2011 17:26

      Momentálně se peče,ale nechápu jak mám válet věsto které se totálně lepí ... Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. CTRL+F5 aktualizuje webovou stránku. nicméně se na něj moc těším jako ovoce jsem dala jahody a broskve.Známka 1 ... Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. CTRL+F5 aktualizuje webovou stránku.

    • Jesina | 14. 7. 2011 22:03

      Tak jsem ho právě vyzkoušela 8-) s těstem se mi nepracovalo moc dobře, musela jsem dokonce dělat druhou várku, ale to byla moje chyba :-[ :-D po ochutnání se těsto krásně rozpadá na jazyku, výborný!!! <3 jen jsem tam hodila moc zavařeniny, na muj vkus jsem si to upekla moc sladký :-! ;-) ale určitě recept vyzkouším znovu!

    • matlas patlas
      matlas patlas | 14. 6. 2011 18:12

      FAK HUSTÝ :-) kjvbhv gcvhvctgbvhfgzcgbghfctzbgc g vfgfzh tv ggbbggf hztm ztzkb ýjjmgbjghfkvm dfnuz vbur mvgfkfzkb mfc mfhgv dj :-) :-( ;-) :-P :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S :-)) :-)) :-)) :-)) :-))

    • RenjiCZ
      RenjiCZ | 1. 3. 2011 13:58

      je to hnus ale nikdy sem to nedelal jen blbe kecam :-$ :-$

    • Kakamila | 1. 3. 2011 12:42

      Upečeno, ochutnáno. Mě se s těstem pracovalo dobře a koláč se povedl. Dávám 1. A posílám fotku.

    • dajdulka25 | 27. 1. 2011 21:58

      Výborný!Akorát těsto se trochu lepilo, ale to se zvládlo :-)

    • dandy
      dandy | 12. 12. 2010 15:59

      těsto se matlá a špatně se to dělá,už nikdy víc.

    • Mišička
      Mišička | 4. 11. 2010 17:09

      :-P Musim pochválit je to výborný

    • sqarik
      sqarik | 2. 11. 2010 14:57

      dobrýýýýýýýýýýýýýýý :-) ;-)

    • Lucie Kopcová
      Lucie Kopcová | 1. 3. 2010 13:36

      Právě v troubě, nicméně těsto bylo hodně patlavé, nějaké válení nepřiadalo do úvahy, takže jsem to jen napatlala na formu a vrch po chvilce v mražáku nastrouhala, namísto mřížky.

    • Nikola Machů
      Nikola Machů | 28. 1. 2010 17:53

      zrovna je v troubě... ale asi jsem to pěkně podělala... měla jsem moc řídké těsto tak jsem to na tu formu všelijak napatlala :-D uvidíme jestli se to bude dát jíst... recept ok, jen já to zpatlala.. :/

    • monika lorencová
      monika lorencová | 27. 12. 2009 12:18

      super zavařeninu jsem nahradila švestkovým kompotem a místo mřížek použila drobenku, koláč je měkoučký a velice chutný :-) pekla jsem jej v remosce takže luxus .. jen manžel brblal, že ty švetky by raději tekuté :-D ..

    • Jitka Mezerová
      Jitka Mezerová | 29. 7. 2009 08:22

      Recept je jednoduchý a výborný. Poprvé jsem pekla s perníkovým kořením a marmeládou, podruhé s obyčejným kypřícím práškem a zbytkem borůvek z mrazáku. Oba koláče nám chutnaly, byly krásně křehoučké.

    • Alena Šimonová
      Alena Šimonová | 11. 3. 2009 18:12

      Musím říct snadné laciné moc dobré strašně .Dávám velkou 1,a 100 bodů.myslela jsem že na ně něco málo zbude ,ale kdepak?!snědlo se to hned.Ještě jednou díky za výborný receptík.

    • Renáta Lechová
      Renáta Lechová | 19. 12. 2008 07:04

      Koláč je výborný, trošičku jsem jej upravila pod marmeládu jsem dala trošku tvarohu.

    • Danka Snášelová
      Danka Snášelová | 20. 7. 2008 10:22

      Tento koláč jsem pekla asi před měsícem, ale zapoměla jsem ho ohodnotit. Dávám za 1. Koláč je křehký a krásně voní. Mřížky na koláči jsem s časových důvodů nedělala, ale třetinu těsta jsem dala na chvíli do mrazáku a pak ho nastrouhala. Je to rychlý a vynikající recept.

    • Kateřina Š.
      Kateřina Š. | 4. 5. 2008 10:14

      Hezký den přeju, jako naprostý začátečník konstatuji, že jsem tento koláč zvládla a že chutná i vypadá báječně! Díky moc!:-)

    • Kateřina Kuříková
      Kateřina Kuříková | 10. 2. 2008 19:11

      Zkoušela jsem to a je to delikatesa. MŇam!!!

    • Majka Rončáková
      Majka Rončáková | 8. 2. 2008 10:12

      Dala jsem místo džemu,nastrouhané jablíčka s ořechy a skořicí. Těsto je zajímavé a výborné. Dávám 1

    • Olga
      Olga | 7. 2. 2008 18:36

      A skúste ešte pred tým ako budete robiť mriežky , koláč natretý džemom posypať sekanými vlašskými orechami. Je to výborné.

    • Marta D.
      Marta D. | 6. 2. 2008 20:16

      Moc dobrý recept, těsto bylo vláčné a měkoučké.Všem koláč chutnal až měli boule za ušima. Neměli jsme doma perníkové koření, tak jsem tam dala jen prášek do pečiva.

    • Kateřina W.
      Kateřina W. | 30. 1. 2008 15:33

      Manželovi koláč chutnal ale mě vůbec asi mi vadilo to perníkové koření.100 lidí 100 chutí.

    • Helena Pešková
      Helena Pešková | 28. 1. 2008 21:36

      Dnes jsem pekla tento - u nás - velmi oblíbený koláč opět a dala jsem na nej asi 30dkg jahodového džemu smíchaným se zbytek borůvkového / Oba džemy předloňské sklizně / a koláč byl...jako vždy - báječný...

    • Mirka S.
      Mirka S. | 25. 1. 2008 15:18

      Tak jsem ten kolac upekla a v jednu jsem ho vyndala z trouby a ted kolem ctvrty tu neni ani kousek .Moc doporucuji .Manzel řikal ze ho mam zitra upect znovu .OPRAVDU SKVELY RECEPT:

    • Renata Hradílková
      Renata Hradílková | 12. 11. 2007 14:52

      Musím moc moc chválit. Včera jsem pekla na kulatý plech a dnes už není ani kousíček. Je to velice rychlý a vynikající recept. Dávám 1:-)

    • Janina
      Janina | 4. 11. 2007 17:06

      Já to jdu tedy zkusit:-)

    • PAVLÍNKA
      PAVLÍNKA | 17. 9. 2007 17:06

      Vyzkoušela jsem ze dvou dávek na plech,bylo to moc dobré,i v práci si všichni chválili.

    • Gábina H
      Gábina H | 12. 9. 2007 14:13

      Ivano, řekla bych , že jediný rozdíl je, že v perníkovém prášku je oerníkové koření. Někdy si toto koření melu sama a přidávám obyčejný prášek na pečení.

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 12. 9. 2007 11:08

      Dá se použít obyč.kypřící prášek? Jaký je rozdíl mezi kypříčím práškem a perníkovým práškem do pečiva, který je zřejmě také kypříci? Děkuji

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
    Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Med Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do perníku Sůl Tuk Vanilkový cukr Vejce Zavařenina
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Páteční lívanečky

    Páteční lívanečky

    Srbský kotlet

    Srbský kotlet

    Coleslaw - podzimní vitamíny

    Coleslaw - podzimní vitamíny

    Eskymo řezy

    Eskymo řezy

    Vaječná omeleta se zeleninou

    Vaječná omeleta se zeleninou

    Pečené donuty

    Pečené donuty

    Pizza z rohlíků

    Pizza z rohlíků

    Koláč s tvarohem a jablky

    Koláč s tvarohem a jablky

    Bulgur s kuřecím masem

    Bulgur s kuřecím masem

    Doporučujeme

    50 minut
    Kulajda

    Kulajda

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    34
    Tempura z časopisu F.O.O.D
    Tempura z časopisu F.O.O…
    21
    Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce
    Maso na gril nebo do…
    21
    Šopský salát jinak
    Šopský salát jinak
    21
    Nivové kremrole
    Nivové kremrole
    19
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík

    Zajímavé články

    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez…

    Sledujte nás

    AHA.cz Strach o Jágra: Co se děje?

    Strach o Jágra: Co se děje?

    AHA.cz Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    AHA.cz Deník Aha! 16.1.2021

    Deník Aha! 16.1.2021

    Dáma.cz Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Dáma.cz Nejslavnější vánoční písničky: Pusťte si Sinatru i Neckáře

    Nejslavnější vánoční písničky: Pusťte si Sinatru i Neckáře

    Ženy.cz Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Maminka.cz Maminka roku: Miluši Smékalové bylo 23, když se rozhodla postarat se o sourozence

    Maminka roku: Miluši Smékalové bylo 23, když se rozhodla postarat se o sourozence

    Reflex.cz Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    E15.cz OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    Abecedazahrady Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Další doporučené recepty:

    Babiččin falešný tatarák
    Babiččin falešný tatarák
    Babiččin gjuvec na pátek
    Babiččin gjuvec na pátek
    Babiččin houskový knedlík
    Babiččin houskový knedlík
    Babiččin košíček - Pepíček
    Babiččin košíček - Pepíček
    Babiččin nadýchaný závin bez kynutí
    Babiččin nadýchaný závin bez kynutí
    Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)
    Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)
    • Recepty.cz
    • Babiččin koláč
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí