Babiččin perníkový koláč s kokosem

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Mušlovka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g jablka
    • 200
      g cukr
    • 80
      g máslo
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao hořké
    • 2
      hrst mleté vlašské ořechy 1-2
    • 2
      lžíce mléko
    • kokos na posypání
  • Čokoládová poleva:
    • 150
      g cukr
    • 50
      g máslo
    • 3
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience smícháme dohromady, vylijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Pečeme na 180 °C. Hotový koláč potřeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jeff
    Jeff |

    29. 4. 2015 20:07

    <3 :-* whooowh

  • dedasek
    dedasek |

    1. 4. 2015 21:01

    Ta babicka co to vymyslela patri asi do rodiny tech modernich (rocnik 1960 a pod.) Coz o chut, ta je docela dobra ale davat k 30 dekam jablek kyprici prasek je na nic protoze tech tricet deka mouky s jablky poradne nevzejde. Pernik je pernikem kvuli nadychanosti a jablka to spolehlive utlucou. Tu polevu jsem musel taky vic naredit aby to slo natirat. Uspech to chutove melo ale budu to muset upravit aby to bylo k necemu, dal jsem prasek do perniku a skoricovy cukr ale jeste budu zkouset pomer jablek a mouky, jo a dal jsem necelych 15 deka cukru a stacilo to =-O

  • dedasek
    dedasek |

    1. 4. 2015 19:00

    Da, chce to pridat jeste trosku oleje nebo mleka tak tri lzice. Je to sice na hranici roztiratelnosti ale slo to do rovnomerne vrstvy natrit a srovnat. Vejce bych do perniku nepridaval.

  • Awes
    Awes |

    6. 2. 2015 12:18

    Chci se zeptat ?? Jak dlouho se peče ? :-)

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    11. 11. 2013 16:24

    Podle ingrediencí uvedených v receptu se to nedá upéct. Vznikne hmota, která se lepí na prsty a nedá se nalít na plech, protože není tekutá :D Vejce to spraví, ale tento recept by měl být smazán.

  • lulik
    lulik |

    16. 2. 2013 13:21

    je to výborný koláč..nedala jsem tam žáné vejce a šlo to bez chybičky je to super dobrůtka ROZHONĚ DOPORUČUJI!!! <3

  • Hela73
    Hela73 |

    4. 6. 2012 07:41

    jÁ TO SICE NEZKOUŠELA, ALE BEZ VAJEC JSEM UŽ PEKLA XX KRÁT, PROTOŽE JSEM NA NĚ ZAPOMNĚLA A NĚKDO TŘEBA MUSÍ PÉCT BEZ VAJEC, PROTOŽE MÁ NĚJAKOU DIETU. JINAK ALE VĚŘIM, ŽE KDYŽ TAM JSOU TY JABLKA, TAK TO MUSÍ BÝT DOST MOKRÝ JAK PÍŠETE :-\

  • Monča Dufíno
    Monča Dufíno |

    16. 5. 2012 20:23

    NO COMENT!Jako péct cokoliv bez vajíček a se dvouma lžícema mléka,navíc s obyčejným práškem do pečiva a né do perníku....hmm to musí bejt hodně zajímavý :) Nechci urazit dotyčnou(ého),proto věřím,že se chybička vloudila.Nikdo přece nejsme dokonalý ne,tak já se jdu vrhnout na to pečení ale trošku jináč ;-) tak se mějte

  • moka
    moka |

    10. 3. 2012 16:14

    *vejce ;-)

  • Moka
    Moka |

    10. 3. 2012 16:14

    moucnik byl i po upeceni "mokry", rozpadal se, presto, ze jsem pridala dve vejde :( a poleva nezatuhla :( :'(

  • aneta
    aneta |

    7. 5. 2011 14:55

    jo jako bez vajec fakt hustýýý, takovej dobrej kekel :-D

  • Lucka
    Lucka |

    5. 3. 2011 14:58

    Mám-li být upřímná byl to jeden z nejhorších receptů,který jsem tu zkoušela...Když je to perník proč tam není prášek do perníku?A kde jsou vejce??Zkuste udělat tento recept přesně podle popisu,vyjde vám zajímavá hmota....no hrůza!!!!! :-)

  • JakubSob
    JakubSob |

    10. 12. 2010 10:36

    Mám pár připomínek. V receptu nejsou uvedena vejce? Bez nich jsem to raději nezkoušel a přidal dvě. Prášek do pečiva jsem nahradil tím do perníku a přidal větší množství kakaa. Stejně tak dvě lžíce mléka jsou hrozně málo, je potřeba určitě víc. Jinak... chuťově výborné a jednoduché. :-) Díky!

  • recepty73
    recepty73 |

    29. 10. 2010 23:44

    Místo kypřícího prášku jsem dal prášek do perníku,jablka dělají koláč vláčným,je to rychlovka,která chutná :-)

  • Ina DiRossi
    Ina DiRossi |

    2. 7. 2010 11:30

    Proč se jmenuje perníkový?