Zeleninové těstoviny - bezmasé

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení těstoviny -špagety, vřetena...
    • 2
      ks cibule - drobně pokrájená
    • 4
      ks rajčata oloupaná - pokrájená
    • 1
      ks cuketa - mladá, pokrájená na nudličky
    • 1
      lžíce petrželka
    • 2
      stroužek česnek - rozetřený
    • 100
      ml rajský protlak nebo kečup
    • strouhaný parmazán nebo jiný tvrdý sýr , na posypání
    • chilli nebo jiné koření - dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji necháme zpěnit cibuli, ke které přidáme rajčata, cuketu, česnek, protlak, petrželku. Zamícháme, podlijeme trochou vody (1 dl) a necháme asi 10-15 minut podusit, občas zamícháme. Pak dochutíme solí, pepřem, chilli nebo jiným kořením (provensálské...).
2
Těstoviny si uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě, pak je scedíme a podáváme přelité zeleninovou směsí, posypané strouhaným sýrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Renata
    Renata |

    3. 2. 2016 07:27

    Byla to vynikající večeře. Děkuji

  • Marketa
    Marketa |

    2. 10. 2015 16:41

    Ja jsem si velice pochutnala, ale u pritele bych asi s bezmasou smesi neuspela, tak jsem mu do ni pridala osmazenou klobasu a byl take velmi spokojeny :-* :-* :-* :-* :-* :-*

  • dubina007
    dubina007 |

    26. 9. 2014 19:13

    Také jsem oloupaná rajčata a protlak nahradila 1 plechovkou loupaných rajčat a vodou už jsem nepodlévala. Výborná a rychlá večeře, děkuji.

  • dubina007
    dubina007 |

    26. 9. 2014 19:13

    Také jsem oloupaná rajčata a protlak nahradila 1 plechovkou loupaných rajčat a vodou už jsem nepodlévala. Výborná a rychlá večeře, děkuji.

  • Vanda
    Vanda |

    20. 9. 2014 08:51

    Děkuji za rychlé jídlo, našla jsem si ho ještě ve vlaku a doma hned zrealizovala. Bylo to bezchybné. :-)

  • Katka
    Katka |

    17. 10. 2013 14:20

    Tak jsme dojedli a píšu, že nám moc chutnalo, ikdyž jsem si recept trochu upravila. Přidala jsem ještě řapíkatý celer a dala celou plechovku rajčat.

  • Barbora Slánská
    Barbora Slánská |

    3. 5. 2012 06:59

    Provensálské koření se do zeleniny výborně hodí, myslím, že dobré by bylo i čerstvé oregano nebo bazalka. Vyzkouším je příště.

  • Jitka
    Jitka |

    4. 8. 2011 21:39

    Byly bezvadné, díky :-))

  • Vanda
    Vanda |

    18. 7. 2011 20:29

    výborný a jednoduchý :-*

  • Kráčelová Zuzana
    Kráčelová Zuzana |

    14. 6. 2011 06:55

    Rajčata jsem použila v plechu a byla to neuvěřitelně rychlá a moc dobrá večeře <:-)

Abecední seznam: