Zeleninovo-masovo-houbový koláč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Lendulka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček listové těsto
    • 2
      rajčata
    • 1
      cibule
    • 500
      g houby
    • 300
      g kuřecí prsa
    • 200
      g špenát
    • 1
      cuketa
    • sojová omáčka
    • kečup - jemný
    • provensálské koření
    • olivový olej
    • slunečnicový olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdřív dáme dusit na olej na malé nudličky nakrájená kuřecí prsa, podlijeme trochou vody a přidáme sojovku a Solčanku. Dusíme pod pokličkou na mírnějším ohni. Nakrájené houby usmažíme zvlášť na slunečnicovém oleji s jemně pokrájenou malou cibulkou, přidáme sůl.
2
Listové těsto rozválíme na tenký plát a položíme na vymazaný a vysypaný velký plech. Těsto potřeme olivovým olejem a kečupem. Poklademe kolečky velké cibule, kolečky rajčat, posypeme provensálským kořením a bílým jemně mletým pepřem. Na to rovnoměrně rozprostřeme usmažené houby a podušené kuřecí maso. Oblanšírujeme špenát nebo mangold a také poklademe na koláč. Žlutou cuketu pokrájíme na tenká kolečka a hustě rozprostřeme na koláč. Cuketu posypeme Solčankou. Poslední vrstvu bude tvořit nahrubo nastrouhaný sýr.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Lenka Chourová
    Lenka Chourová |

    25. 8. 2005 08:28

    Myslím si, že to může být dobrý recept právě v tuto dobu, kdy je v lese spousta hub a často přemýšlíme co s nimi. Určitě by nebylo špatné použít místo kuřecího masa třeba mleté a místo špenátu třeba kapustu. Prostě co dům dá. Určitě vyzkouším.