Babiččin košíček - Pepíček

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 45
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ňulinka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek chleba
    • 8
      plátek šunkový salám
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g sýr na strouhání
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • pažitka nebo petrželky
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z krajíců chleba vykrojíme střed a odložíme. Kůrky, které nesmíme přeříznout dáme na rozpálený olej, vznikne jakýsi rámeček, do kterého rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, posypeme pažitkou. Přikryjeme salámem (na 1 vejce 2 kolečka), posypeme strouhaným sýrem, přiklopíme vykrojeným středem chleba, jemně přimáčkneme, necháme zrůžovět. Pak převrátíme a dosmažíme druhou stranu.
2
Podáváme s kečupem, hořčicí nebo tatarkou, příp.zeleninovým salátem nebo jen ozdobíme rajčátkem, paprikou.
3
Je to rychlá, výborná a vydatná večeře, která má doma vždy úspěch.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zalabáková
    Zalabáková |

    15. 1. 2013 18:41

    Smažila jsem je podle obrázkového postupu a byly moc dobré, myslím, že je to dané skladbou ingrediencí a postup takový nebo makový je dobrý a spíš mi chutí vadila hořčice s kečupem.

  • Zalabáková
    Zalabáková |

    15. 1. 2013 18:41

    Smažila jsem je podle obrázkového postupu a byly moc dobré, myslím, že je to dané skladbou ingrediencí a postup takový nebo makový je dobrý a spíš mi chutí vadila hořčice s kečupem.

  • zdeňka s.
    zdeňka s. |

    28. 3. 2012 20:04

    Podle mě se s tlustým krajícem nic nezíská,protože pak je zas tlustý ten střed,který se přiklápí .Já to dělám přesně tak,jak píše Ňulinka a krajíce normální ,jako na svačinu. Je pravda,že vykrojená střídka je trochu nad kůrkou,ale to vůbec nevadí,je to dobrota :-)

  • ŠárkaG.
    ŠárkaG. |

    28. 3. 2012 16:47

    Krajíce by měli být spíše tlusté, protože když jsou tenké, nevejdou se potom do něj všechny ingredience a nevypadá to pěkně. :-)

  • Ňulinka
    Ňulinka |

    20. 3. 2012 13:57

    Někdo sem dal fotečky s postupem práce,ale MŮJ košíček se tak nedělá :-( .Dá se do vykrojené kůrky chleba vše naráz a neopéká se ani vršek.Až se vše trochu zapeče a rozpustí,teprve se přiklopí vykrojenou střídou a obrátí,opeče. <:-)

  • Sarah Sin
    Sarah Sin |

    1. 11. 2011 17:39

    Paráda!!! Já dala místo strouhaného sýru plátkový, ale nemá to chybu :-)

  • Evanga
    Evanga |

    29. 6. 2011 13:39

    Bolo to fajnucke, akurat, ze mne to vajicko z chlebika trochu vytieklo, asi som mala nakrivo odkrojeny krajec :). Ale fajnota, dakujem za napad.

  • Ňulinka
    Ňulinka |

    27. 2. 2011 10:43

    Moje fotka to není,taky je nějaká divná.Až budu zas dělat,pošlu,kdysž je to Můj výtvor. ;-)

  • Ňulinka
    Ňulinka |

    27. 2. 2011 10:42

    No tak by mě zajímalo,jaké blafy děláš Ty. :-D

  • :(
    :( |

    18. 2. 2011 00:05

    :'(

  • recepty73
    recepty73 |

    22. 10. 2010 08:23

    Zdeňko jsme na tom stejně,já si myslel,že si jen víc dopřáváme,asi zopakuji a svůj výtvor pošlu :-D

  • zdeňka s.
    zdeňka s. |

    21. 10. 2010 20:39

    Nevím proč,ale moje topinky se těm na fotce vůbec nepodobají :-\ dělala jsem je mockrát,ale vždycky mám ten prostředek mnohem výš,i když ho přimáčknu :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    21. 10. 2010 15:51

    Vynikajicí!!!Když není čerstvý chléb a nechceme topinku ani smaženku tak tohle je taky dobrá varianta teplé večeře:-))

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    28. 7. 2010 10:04

    Už jsem přišla na to aby vajíčko neprskalo. Stačí pouze nedávat vajíčko z ledničky. Musí být v pokojové teplotě a nebo než začneme, tak vyndáme z ledničky asi tak 3 hodiny před smažením.

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    4. 9. 2009 09:54

    Je to dobrý, akorát mi vadí, že prská to vajíčko a mám špinavý sporák.

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    19. 7. 2009 17:03

    Niobe,dík za připomenutí!Nedělala jsem tuhle rychlovku už dlouho a musím říct,že mě hned přepadla mlsná.Tím,že jsi hledala recept a dobré víly poradily,jsi nám udělala velkou radost!!!!

  • petra tvaruzkova
    petra tvaruzkova |

    14. 11. 2008 14:37

    dobrt den kucharky. dneska jsem delala tuhle rychlovku ke snidani a je to bezva. Pritel i ja jsme byli mile prekvapeni. Za recept znamkuji 1,protoze je to dobry napad a hlavne jak rychle se to pripravi tak rychle se to sni.Dekuji

  • Radek
    Radek |

    12. 1. 2008 21:09

    vyborne

  • Radek
    Radek |

    12. 1. 2008 21:07

    vyborne

  • Radek
    Radek |

    12. 1. 2008 21:07

    vyborne

  • Honzickaka
    Honzickaka |

    12. 1. 2008 21:00

    Výborné i k snídani.Dávám 1 !!!

  • adela orbanova
    adela orbanova |

    31. 10. 2007 11:41

    fuj blaf

  • Kateřina Candrová
    Kateřina Candrová |

    14. 9. 2007 21:10

    Chutné.

  • Martina
    Martina |

    10. 8. 2007 13:07

    U nás to děláme trochu jinak, místo šunky a sýra mažeme na vykrojenou část chleba paštiku, kterou pak přiklápíme na vajíčko...a říkáme tomu Klausovky :-). Je to levný, rychlý a dobrý.

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    7. 8. 2007 15:36

    Hani,včera jsem po delší době dělala 4 tyto košíčky a nevytekl ani jeden.Dělávám to na klasické rovné pánvi,ale ten vrchní chleba nemá být úplně zarovnaný s kůrkou,psala jsem jemně přimáčknout,není to pak jak chleba ve vajíčku,ale ta přimáčklá kůrka jako vyčnívající topinka.A musejí být rovně nakrájené chleby.Snad se to příště povede.

  • hana Valentová
    hana Valentová |

    6. 8. 2007 19:49

    Včera jsem to zkoušela na snídani a musím říct, že se mi vajíčko rozteklo i pod kůrku topinky a jak jsem pak přimačkávala vykrojený chleba, tak se mi nepodařil úplně zamáčknout, aby splynul a chutnalo to podobně jako chleba obalený ve vajíčku. Bylo to dobré, ale i tak myslím, že jsem někde udělala chybu, asi teda...

  • Jana Volková
    Jana Volková |

    4. 8. 2007 13:06

    Výborné 1*+1*

  • Jan Novík
    Jan Novík |

    4. 8. 2007 13:05

    Výberný recept přišli mi přátelé a dal jsem jim ho jako dezert pochutnali si mňam,mňam 1* :-D

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    4. 8. 2007 09:03

    Do včerejška všem recept chutnal na 1.Najednou se ocitl v TOP 10 a už má hodnocení 3.Aspoň kdyby ten dotyčný nebo -ná napsali,proč.Celkem to zamrzí.

  • Lucie
    Lucie |

    3. 8. 2007 10:34

    Jen pro přesnost, kuchařku Péťa Vařič napsal Petr Hora, mám ji také doma a je bezvadná a tyhle topinky jsou zde uveřejněné pod názvem Topinky Arnošta z Pardubic, ve variantě s paštikou. Pokud se ke knížce dostanete, třeba v antikvariátu, určitě si jí kupte.

  • Jitka Kárná
    Jitka Kárná |

    1. 8. 2007 06:51

    Opravdu si pochutnáváme,ale musím se pochválit.Recept námi dělaný vypadá daleko líp než na fotce.Mňam,to je dobrota,Jani,dík,super.Dávám 1!!!!!

  • Anonym
    Anonym |

    12. 7. 2007 23:17

    Teď jsme přišli s manželkou z oslavy výročí a já měl ještě toopřekvápko.Dík,prý se po roce osvědčuji.Zkuzte,rychlé a výborné.Autorce hubču.Honza Vajda

  • Vlastimil Staloš
    Vlastimil Staloš |

    13. 5. 2007 21:18

    Dnes jsem dělal manželce k večeři.Moc mě pochválila.1

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    12. 4. 2007 17:28

    No,Světli a Síso,může to být dobré,jenže to už není ten můj recept.U mě tam tu chuť tvoří nastrouhaný sýr,salám a vajíčko,které jen trošku vyteče.

  • Světlana Čelechovská
    Světlana Čelechovská |

    12. 4. 2007 10:17

    Síso, dej si tam co chceš.Vyzkoušej si různé kombinace. Já třeba i do vajíčka rozmíchám nakrájenou zeleninu, na střídu nalepím taveňákem kolečka salámu, nebo tu paštiku...dá se to dělat fakt různě.

  • Sísa
    Sísa |

    4. 4. 2007 13:51

    takže ta játrovka je místo salámu? Ale vajíčko zůstává?

  • Vlasta Vejvodova
    Vlasta Vejvodova |

    2. 4. 2007 11:20

    Vyzkoušeno a moc dobré.

  • effi
    effi |

    14. 3. 2007 19:06

    I my to děláme už leta letoucí a to ne se salámem, ale s paštikou. To je táááááááková mňamka ;-)

  • fdsfd fsdfsds
    fdsfd fsdfsds |

    12. 3. 2007 09:18

    Ňulinko ten plátek je COOL snidanedam ti na 100% 1

  • Dagmar Bohatová
    Dagmar Bohatová |

    8. 3. 2007 17:12

    Tento recept mám také ráda.Postupuji tak,že nejdříve osmažím po jedné straně vykrojený střed krajíce,který potřu česnekem-dám stranou.Po naplnění kůrky přiklopím osmaženou,počesnekovanou stranou.Ostatní jako ve výše uvedeném receptu.

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    8. 3. 2007 15:40

    Simčo,recept se jmenuje Babiččin košíček-to vymyslel můj syn a já jen přidala jeho jméno ať má radost.Taky rád sleduje recepty a dívá se na naše komentáře.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    8. 3. 2007 11:14

    Je to dobré, také to zám z Péti Vařiče a dělám leta s paštikou. Jen jsem nepochopila, proč to Ňulinka nazvala "Babiččin košíček - Pepíček"

  • Josef Fabian
    Josef Fabian |

    4. 3. 2007 15:42

    dobra vecere mas za to 1

  • Josef Fabian
    Josef Fabian |

    3. 3. 2007 09:44

    Výborná sňidaně :-D

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    1. 3. 2007 16:55

    Jéééé,já jsem ale...zapomněla jsem se přihlásit a tak k méu komentáři je napsáno Anonym.To je fuj.Tak se omlouvám,nebylo to schválně.

  • Anonym
    Anonym |

    1. 3. 2007 15:56

    Dnes jste mě tedy opravdu překvapilo čtení komentářů.Před 30-ti lety vydanou kuchařku jsem opravdu nečetla,tehdy mě recepty určitě nezajímaly.Vidíte,já myslela,že mě napadlo něco nového.Opravdu jsem to poprvé vykoumala jak jsem nevěděla,co s chlebem.Ale nevadí,kdo to vymyslel je fuk.Hlavně,že nám chutnalo a dík za chválu.Paštiku zkusím.

  • Světlana Čelechovská
    Světlana Čelechovská |

    1. 3. 2007 13:29

    ...Jani, víš kde jsem ten recept vyčetla?...v Mladém světě vycházely recepty Péti Vařiče...no a potom to - myslím, že Rudolf Křesťan vydal v podobě knížky...je snad 25-30 let stará...no a je tam obrovská spousta různých vychytávek...já to mám z ní...a teď mně napadlo, zkusím ji najít a něco z ní vytáhnout...pamatuji si, že tam bylo opravdu spousta zajímavých věcí...ale už jsem ji dobrých pár let neviděla...

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    28. 2. 2007 19:18

    Tak jsme po veceri. Udelala jsem to s vyuzitim poznamek ostatnich. Vzhledem k tomu, ze jen manzel sni k veceri tak 5 krajicu a ja nemala tolik vajicek, tak jsem vajicka rozkvedlala a tim jich tolik nespotrebovala. Pod vajicko jsem dala opect trochu porku a stridku potrela cesnekem a Matejem (pikantni pastika na topinky). No kdyz se autorka ptala, jak to dopadlo....tak vyborne, ma u me 1.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    28. 2. 2007 16:41

    Taky tuto chuťovku děláme už roky a stejně jako Světlana s paštikou. Je to recept z televize, tuším tak 10 let starý. Ale pořád nám chutná a suroviny na něj jsou vždycky po ruce :o)

  • Světlana Čelechovská
    Světlana Čelechovská |

    28. 2. 2007 13:32

    Dělám dlouho s různými obměnami. Moc dobré je taky na střídu , natřít obyčejnou játrovku paštiku. Horká paštika na vajíčku je opravdu výborná. Já na to vajíčko většinou dávám ještě na malé kousky nakrájenou zeleninu - papriku, rajčata, pórek...ale ono je to o fantazii.

  • Marsí
    Marsí |

    28. 2. 2007 13:24

    Vypadá to moc dobře...dělám to už léta..akorát vajíčko rozkvedlám a zamíchám s pažitkou nebo zelenou cibulkou, pak to ve výsledku vypadá pěkně...

  • Eva O.
    Eva O. |

    28. 2. 2007 13:22

    Toto u nás vedeme pod názvem Námořnický chleba. Jen pod vajíčko do kůrek dávám napřed osmahnout trochu cibulky. Opravdu dobrá večeře a změna oproti normálním topinkám.

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    28. 2. 2007 12:21

    Dnes jsem chtela delat neco z predvcerejsiho chleba....no proc delat klasicke topinky, kdyz to muzu vylepsit, ze? Asi vyzkousim tohle ;-)

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    28. 2. 2007 11:56

    jéééé konečný výsledek na talířy musí vypadat moc hezky...určitě v nejbližší době udělám:o))