Gratinované brambory s hořčicí

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 65 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g brambory typu A
    • 120
      g ementál
    • 150
      g anglická slanina
    • 80
      g hořčice kremžská
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • sůl
    • muškátový oříšek
    • 1
      lžíce máslo měkké

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu zahřejte na 180 °C. Brambory oškrábejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Smetanu svařte s prolisovaným česnekem a dochuťte solí a muškátovým oříškem. Zapékací misky vymažte kouskem másla. Na dno naskládejte brambory, potřete hořčicí a poklaďdte slaninu. Vrstvy opakujte, až všechny suroviny dojdou. Zalijte smetanou, posypte sýrem a pečte asi 45 minut.
Kategorie: Brambory

Komentáře k receptu

  • Flin
    Flin |

    4. 1. 2017 14:51

    Poslední vrstva musí být slanina? Tak proč slanina vypadá jako pečený brambor :-\

Další doporučené recepty: